• Molybden

    BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid

    Jag är också gärna med. :) Ska bli spännande att följa er!

  • Molybden
    Vickan31 skrev 2021-05-06 10:36:50 följande:

    Hej Msofie med flera! 

    Några kanske känner igen mig också som någon som hängt med i "försöker med första barnet"-trådarna ett bra tag nu. Jag slutade med p-piller januari 2020 och jag och min sambo började försöka mer aktivt den våren. Så vi har försökt i över ett år men mensen och ÄL försvann några månader så därför räknar jag detta som vårt 12:e aktiva försök.

    Vi har precis påbörjat en utredning där första mötet med ultraljud och spolning är gjort. Eventuell blockering på vänster äggledare sa läkaren, men oklart om de skulle kolla vidare på det. Nästa steg är spermaprov och att få resultat på våra blodprov, därefter ett avslutande samtal med plan framåt. Läkaren sa att jag hade ett bra antal ägg men har inte planerat in något mer ultraljud, vilket jag tycker är lite märkligt för vi måste väl ändå konstatera om jag faktiskt har ägglossning eller inte? Hur tänker ni andra som har erfarenhet och/eller information om fertilitetsutredning?

    Jag fortsatte på listan Msofie gjort och de som vill kan ju fylla på mer info, men det är såklart högst frivilligt 

    Msofie, BIM 15/4, 24 år (15e försöket)

    Lisen91

    C20swb

    Molybden

    Vickan31, BIM 2/6, 31 år, (12:e försöket)


    Ser att du skrev om utredningen här. Låter som att planen är i rullning. Angående ultraljud så kan jag inte svara då det redan är känt att jag sällan. Hoppas någon annan kan svara på det!
  • Molybden

    Msofie, BIM 15/4, 24 år (15e försöket)

    Lisen91

    C20swb

    Molybden, BIM 14/5, 26 år (11:e försöket, PCOS)

    Vickan31, BIM 2/6, 31 år, (12:e försöket)

  • Molybden
    C20swb skrev 2021-05-06 18:44:50 följande:

    H

    Vad gulliga ni är, jag hoppas vi allihopa får oss ett litet knyte snart. Känns skönt att kunna ventilera med någon annan än min man, mina vänner är inte i närheten av barn än.

    Får fylla på här

    Msofie, BIM 15/4, 24 år (15e försöket)

    Lisen91, BIM 10/5, 29 år (10:e försöket)

    C20swb, BIM 27/5(?), 25år (9:e försöket)

    Molybden, BIM 14/5, 26 år (11:e försöket, PCOS)

    Vickan31, BIM 2/6, 31 år, (12:e försöket)


    Ja det är verkligen guld värt att ha någonstans att vända sig! Speciellt när man har hållt på ett tag. Är det ditt första barn också?
  • Molybden
    Msofie skrev 2021-05-06 22:04:50 följande:

    Men så kul ändå att vi är en skara som vill vara en del av tråden, vad glad jag blev! Tänker att vi kan stötta varandra när det kommer till utredning, behandling osv utifrån våra egna processer och erfarenheter. Har möte för uppstart för IVF privat 11 maj och hoppas att kunna påbörja behandling 21e!

    Skrev ju fel månad på BIM samt senare ÄL.

    Lisen91, BIM 10/5, 29 år (10:e försöket)

    Msofie, BIM 20/5, 25 år (15e försöket)

    C20swb, BIM 27/5(?), 25år (9:e försöket)

    Molybden, BIM 14/5, 26 år (11:e försöket, PCOS)

    Vickan31, BIM 2/6, 31 år, (12:e försöket)


    Det är ju jättesnart! Måste vara pirrigt. :)
  • Molybden
    Tildasafira skrev 2021-05-07 11:45:00 följande:

    Hej!

    Har inte själv aktivt skrivit i bim trådar men läst dem flitigt (känner därför igen era namn hehe) och hoppas jag kan få vara med här ändå!

    Till vår historia; vi är inne på vårt 15e försök och fick svaren på vår utredning igår. Min sambo har ett väldigt reducerat antal spermier. Känns otroligt tungt men skönt att nästa steg för oss blir IVF, förhoppningsvis till hösten.

    Det som känns väldigt udda är att jag plussat ett flertal gånger under dessa försök, men aldrig fått behålla, börjat blöda några dagar senare. Jag hade superfina värden och läkaren vågade sig på att säga att jag nog är superfertil och att vi därför plussar ändå men att simmarna är för trötta för att det ska gå vägen. Fy så jobbig denna resa är, att kastas mellan hopp och förtvivlan om och om igen. Aja, nu är vi iallafall igång med en plan framåt, men kan inte rå för att känna mig deppig då min stora dröm är en stor familj med 3-4 barn. Känns så långt bort nu, och dyrt. (Vet att barn är någonting man inte kan förvänta sig och att man ska vara glad om man får ett, men att drömma måste man ju få). Behövde få ventilera mig nu när allt känns tungt och man får gravidbesked från vänner och bekanta till höger och vänster. Kram till alla er som kämpar <3


    Välkommen! Tråkigt angående din partners spermier men tur att det finns IVF. Nu är bollen i rullning åtminstone så hoppas att ni kommer igång snart.

    Jag håller med om att resan är jobbig. Jag brukade vilja ha 3 barn men både jag och min man känner numer att vi nog bara vill ha ett barn för att den här processen har påverkat oss så mycket. Tanken på att gå igenom den mer än en gång gör ont i själen. Men jag hoppas att din dröm blir sann! Vissa lyckas ju på egen hand till slut även om förutsättningarna inte är särskilt bra.
  • Molybden

    Sorgligt och härligt på samma gång att vi börjar bli en del. Jag känner mig åtminstone mindre ensam i det här med allt stöd från er.

    Nu är det verkligen bekräftat att jag fick ägglossning någon gång runt den 3-5:e vilket blev min tidigaste ägglossning någonsin tror jag, dag 16-18 istället för tidigast 24! Känns som ett gott tecken och att något jag gör kanske hjälper lite.

  • Molybden
    Msofie skrev 2021-05-09 09:39:33 följande:

    Oj så bra, vilken skillnad! Vad har du gjort som du tror gör skillnad?


    Jag började med Donaferty förra cykeln vilket åtminstone verkar ha gjort mitt blodsocker jämnare. Inga stora dippar den senaste månaden. Sen har jag verkligen gått all in för att inte stressa på jobbet. Vet inte om något att det har hjälpt egentligen men får fortsätta att testa. :)
  • Molybden
    Mizzi26 skrev 2021-05-10 12:32:46 följande:

    Hej på er, har inte försökt jättelänge men är inne på månad 9 och har bara haft ägglossning 5 gånger. Tror det känns som en evighet för att jag har så långa cykler och ett missfall i vecka 6 bakom mig.

    Jag drog mig undan lite efter det men har läst bim trådarna lite då o då.

    Tänkte att jag kanske passar bättre in här.

    Jag har sett att några av er gjort fertilitetsutredningar osv.

    Jag har tid den 20 maj för ett första besök. Dock verkade dom inte ha någon koll på vad jag sökt för och jag vet knappt själv hur något går till eller vad jag känner min manad att gå med på.

    Är lite skeptisk till piller av alla slag efter p-pillerna som ställt till med mina långa cykler osv.

    Jag har fått acne sedan jag gick av p-pillerna (bröst/käklinje/rygg) och mår fruktansvärt dåligt under 3-4 veckor av mina cykler med yrsel och illamående.

    Min kropp försöker ägglossa ca 3 gånger per cykel (enl sekret/smärta och temp) i skrivande stund har jag haft högre temp i två dagar så jag tror kanske att jag fått en ägglossning nu. Men är också sjuk så hoppas inte tempen är högre pga det.

    Har denna hopplösa känsla o ger upp varannan dag vilket tär på psyket.

    Äter alla tänkbara vitaminer o tänker på kaffeintaget osv.

    Bidrottninggele är denna månads försök och om jag fick ägglossning nu så verkar det ha hjälpt mig att korta ner cykeln med äl på cd 22 tror jag, istället för 32. Yay!!

    Återstår att se vad tempen säger.

    Är rädd för att bli gravid samtidigt som det är det enda jag vill... rädd för ett missfall till.

    Förlåt för långt inlägg men behövde nog bara skriva av mig lite också efter en lång tystnad. Har ingen att prata med det om.


    Jag känner verkligen med dig. Det låter ju som att du har vissa tecken på PCOS vilket troligtvis kommer att märkas rätt snabbt om du får en undersökning. Hoppas att du bra hjälp oavsett!

    Hoppas att tempen fortsätter att hålla sig hög så slipper du fundera på ägglossning åtminstone.

    Förstår verkligen rädslan! Själv har jag endast fått en kemisk graviditet/supertidigt missfall (läkarna tycker olika) så kan tänka mig att det är ännu värre för dig. Blir så glad när jag väl får ägglossning men sen blir jag rädd för att vara gravid och att det inte ska gå vägen.
  • Molybden
    Msofie skrev 2021-05-11 11:07:19 följande:

    Hallå guys vi kommer att påbörja IVF nästa vecka!! Jag kan inte fatta att detta händer!

    Tyckte de hade så bra bemötande på kliniken. Pratade först med en läkare om våra provsvar, hälsa osv samt gjorde ett ultraljud. Sen fick vi gå in till en sjuksköterska som redan hade skrivit ut vårt protokoll och gick igenom sprutorna med oss. Är inte jätte glad för sprutor men nålen kändes faktiskt inte alls.

    Så beräknad start blir 21 eller 22 maj!


    Åh wow! Gud vad kul att ni får komma igång så snabbt! Det ska bli spännande att få följa. :)
Svar på tråden BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid