• Steeph

    BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid

    Hej på er, jag hoppar gärna med här <3

    Vissa vet min historia, andra inte men drar den kort.

    Blev gravida på 2:a försöket, gjorde ett vul i v.9 där man kunde konstatera att fostrets hjärta precis slutat slå. Gjorde en medicinsk abort hemma i februari 2020. Från april 2020 så har vi försökt varje månad men inte fått ett enda plus. Gjort utredning som inte visar något. Amh på 4.4 ug/l (lite högre än normalt), afc på 25. Äl runt dag 18-19 och cykler på runt 32-33 dagar. Tagit letrozol, detta är 3e cykeln med det och bim beräknas vara 24/5. Privat ivf väntar i augusti. Kram på er <3

  • Steeph

    Lägger till mig i BIM listan

    C20swb, BIM 27/5(?), 25år (9:e försöket)

    Molybden, BIM 14/5, 26 år (11:e försöket, PCOS)

    NatMar005, Bim 18/5, 33 år (27:e försöket, 5mf, 1ma, 1 utomkveds)

    apan95, BIM 15/5, 25 år (19:e försöket)

    Steeph, BIM 24/5, 30 år (13:e försöket, 3:e med letrozol)

    Janni91, BIM 25/5, 30 år (11:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    Tildasafira, BIM 27/5, 28 år (15e försöket)

    Ericky, BIM 27/5, 33 år (10:e försöket, svag ÄL + mellanblödningar)

    Vickan31, BIM 2/6, 31 år, (12:e försöket)

    Enka, BIM 2/6, 35 år

    Stickling, bim 6/6, 33 år (11:e försöket, 2 mf, PCOS)

    Lisen91, BIM 8/6, 29 år (11:e försöket)

  • Steeph
    Msofie skrev 2021-05-10 13:45:18 följande:

    Beklagar bad du har varit igenom! Har du varit på möte med den privata kliniken eller vad är det som har fått er att landa i augusti?


    Vi är så trötta på att vänta på regionen (måste försöka 2 år där innan remiss skickas), så vi tog saken i egna händer och sökte privat. Vi ska dit i juni på ett första besök och då kommer vi att göra upp planering och få lära oss ta sprutor. Kliniken stänger under sommaren så i augusti kan vi köra igång med hela processen
  • Steeph
    Msofie skrev 2021-05-11 11:07:19 följande:

    Hallå guys vi kommer att påbörja IVF nästa vecka!! Jag kan inte fatta att detta händer!

    Tyckte de hade så bra bemötande på kliniken. Pratade först med en läkare om våra provsvar, hälsa osv samt gjorde ett ultraljud. Sen fick vi gå in till en sjuksköterska som redan hade skrivit ut vårt protokoll och gick igenom sprutorna med oss. Är inte jätte glad för sprutor men nålen kändes faktiskt inte alls.

    Så beräknad start blir 21 eller 22 maj!


    Men wow, så kul att ni kommer framåt i processen! Jag önskar så att vi hade fått tid på Linnékliniken i maj men tyvärr fullbokade.. så vi fick tid i juni och kommer då få gå igenom ultraljud, sprutor etc och sen start med ivf i augusti. Känns som en alldeles för lång väntan egentligen men det är som det är.
  • Steeph
    MsTintin skrev 2021-05-11 15:32:24 följande:

    Detta låter lite som min historia, jag har dock aldrig varit gravid. Jag och mannen har försökt sen feb/mars 2020, genomgick utredning i mars 2021. Utredningen visar inte på något, utan är klassad som oförklarlig infertilitet. 

    Jag har ett ganska högt AMH på 6,6 och polycystiska äggstockar, men anses inte har PCO/PCOS. Har förhållandevis regelbundna cykler på 30+/-3 dagar, samt har ägglossning på dag 18 +/- 2 dagar, därav att min läkare inte anser att jag passar i diagnosen PCOS (hon har även kunnat fastställa två äl i två cykler). Har inte fått något läkemedel eller liknande, utan ska försöka själva till augusti. Har inte något hänt innan dess så kommer vi skicka remiss för IVF.

    Förväntad bim är 6/6, men det kommer säkert justeras.


    Åh <3 ja det här suger ju verkligen att sitta i den här sitsen jag var nog också ganska naiv och trodde vi skulle bli gravida snabbt igen.

    Ja men precis, man räknas ju inte med i pcos direkt när man har egen äl känns det som. Jag fick letrozol bara för att försöka boosta lite ytterligare. Får nu äl på dag 14-16 viket gör att cyklerna är runt 28-29 dagar vilket är skönt.(9&&34 alla tummarna att du hinner plussa innan augusti!!
  • Steeph

    Känner mig så less idag :?( känner mig lurad av min kropp. Att lyckas bli gravid på 2a ägglossningen och gå till v 9 sen att få veta att fostrets hjärta plötsligt slutat slå i v 8. Behöva gå igenom en medicinsk abort hemma. Sen att vi dessutom är en av de som inte kan bli gravida efter missfallet utan har kämpat i 13 månader nu sen dess utan ett enda plus. Jag gör alla rätt, tränat och äter bra. Jag har provat akupunktur, slutat med kaffe, d vitamin boost och letrozol? sen finns det dom som bara ligger en gång och så blir de gravida.

    3e cykeln på letrozol och det verkar ha gått åt skogen. Har 3 ägglossningar till innan vi kör privat IVF. Vi ska till regionen om 1 vecka och se om vi kan få ställa oss i kö för ivf. Jag har bokat in en tid hos CvL också eftersom jag har hört att man kan behöva försöka i över 2 år i vår region? så tidigast blir det privat ivf i augusti!

    Även om det är ?kort? tid så känns det som en evighet :(

    Förlåt, men jag känner mig helt sänkt idag. HATAR den här smärtsamma resan.

  • Steeph
    Vickan31 skrev 2021-05-18 11:24:24 följande:

    Usch vad tungt, det går liksom inte att fatta hur mycket en del måste kämpa under en så otroligt lång tid. Som du säger: när man känner att man gör alla rätt och tiden har bara gått och gått, men så finns det dem som lyckas på första försöket. Det känns verkligen orättvist och man undrar varför just vi ska drabbas av de här tuffa motgångarna. 

    Vad bra att bollen är i rullning i alla fall, och att ni förhoppningsvis får veta mer nästa vecka om planen framåt. Jag har inte varit med om något missfall som jag är ledsen att du behövt genomlida, men jag känner verkligen igen mig (efter över ett års fruktlösa försök) i känslan av att plusset aldrig kommer och att även en "kort" tid kan kännas som en evighet när man går och väntar på sitt livs största dröm.

    Jag är ledsen att jag inte har något peppande att skriva, jag är lite nere på samma plats som du just nu där allt känns hopplöst - men jag känner ändå att vi på något sätt ändå kommer närmare vår dröm. Och så ville jag bara säga att du har ingenting att be om ursäkt för - för det ÄR en smärtsam resa och vi är flera här som hejar på dig och håller tummarna för att det snart ska vara din tur <3 Du är inte ensam <3 


    Tack och jag blir ledsen för din skull också :( har ni någon plan framåt hur ni ska gå tillväga? Det hjälper mig lite iaf att vi har besök på 2 fertilitetsmottagningar kommande veckor. Kram
  • Steeph
    Tildasafira skrev 2021-05-18 12:46:01 följande:

    Gud jag känner så igen mig i din känsla! Även om jag inte haft ett ma, så har jag fått flera kemiska graviditeter och det tär sååå på en. Att det känns som om alla runt omkring bara blir gravida på studs dessutom...

    hoppas hoppas för dig att det är tredje gången gillt med letrozol nu! <3 och den där evighetskänslan du talar om skriver jag under på, herregud KAN DET INTE BARA TA SIG?

    Ville nog bara bekräfta att du inte är ensam i sina känslor <3


    Det är hemskt? man blir ju en helt annan människa. Från att ha varit världens gladaste till att känna mig riktigt sänkt vissa dagar. Jag saknar att leva mitt ?vanliga? liv där man inte bara kämpade för att bli gravid. Tyvärr är det inte något plus denna gång heller så nu har jag uppehåll från letrozol och siktar in mig på besök hos 2 fertilitetsmottagningar (en privat). Tack och massa kramar till dig!
  • Steeph
    Fiian211 skrev 2021-05-21 13:22:51 följande:

    Hej alla!

    Jag tänkte hoppa in i den här tråden också och hoppas att det är okej. Jag har försökt läsa ikapp tråden lite, och det verkar vara en fin och stöttande grupp!

    Jag har ett barn sedan tidigare och vi försöker nu att få ett syskon. Innan jag blev gravid med mitt första barn hade jag missfall i v 12 och sedan tog det ett år att bli gravid igen. Vi hade precis påbörjat utredning när vi äntligen plussade. Det var en otrolig jobbig tid innan jag blev gravid med sonen. Och nu är vi alltså igång igen med alla ägglossningstester och schemalagt sex.

    Vi har nu försökt i 7 månader och jag vet att det inte är speciellt länge, men känner att jag inte passar in i de andra trådarna. Med tanke på resan förra gången, så blir jag redan nu smått irriterad på alla ?det gick på första försöket?-inlägg. Jag är inte lika ledsen denna gången eftersom jag redan har ett barn och är så otroligt tacksam över honom.  Men det tär ju lite på en ändå när inget händer och hoppet grusas varje månad.

    Det är lite skönt att läsa att fler går igenom samma sak, att man inte är ensam. Själv har jag bara folk kring mig som är just sådana där ?jag blev gravid på första eller andra försöket?-personer, även om de försöker förstå mig och vår situation, så har de absolut ingen aning och man har ingen direkt att ventilera med.

    Sorry för långt inlägg, men nu vet ni vem jag är ????

    Och grattis till alla er som plussat! :D


    Du är lika välkommen för det! Grattis till sonen. Hur gammal är han?

    Ja man blir väldigt trött på schemalagt sex och ägglossningstester. Vi kommer köra ivf i augusti och hoppas kunna få ett barn iaf. Vi bor högt upp i landet så vi har letat oss ned lite för att hitta en bra klinik Jag har testat allt känns det som. Tillskott, träning, inte träning, inte koffein, inte gluten, letrozol. Vi blev gravida direkt efter minipiller men fick ma och efter det helt kört. Jag ska få mens vilken dag som helst nu och vet att jag inte är gravid, så har inte ens tagit ett test. Livet är orättvist, så in i bomben. Kram
  • Steeph

    Jag är idag på äl+14 och tog ett test bara för att veta att mensen kommer imorgon, men jag fick något annat istället..

    13 försök efter vårat ma.

    Vet att testen är ganska ?svaga? för att vara äl+14 men jag ska försöka njuta så gott jag kan. Hoppas hoppas detta är vårt guldägg!

  • Steeph

    Vill tacka alla för era gratulationer! Att plussa efter 13 cykler känns helt galet. Jag hade ju gett upp totalt. Det jag/vi gjorde annorlunda var:

    Använde ?babydance? glidmedel. Jag beställde från iHerb.

    3e cykeln letrozol trots egen äl

    Började med järntillskott (låg lite lågt)

    Gjorde fotakupressur varje kväll efter äl

    Hade totalt gett upp

    Jag fick en liten rosa flytning 2 dagar efter vårat plus, fick PANIK. Så därför har jag legat lågt. Men det verkar ha gett med sig helt och testen blir starkare. Jag hänger gärna kvar lite här då det är många jag känner igen, och jag känner mig trygg med er.

    Stor kram till er alla! Fasen vad starka vi är som går igenom ofrivillig barnlöshet <3

  • Steeph
    Msofie skrev 2021-05-28 08:09:11 följande:

    Stort grattis till ditt plus och hoppas du får en fin graviditet. Det är såklart svårt att säga om de sakerna man gör har en direkt inverkan, men kul att du delar med dig av vad ni gjorde varje fall. Man kan alltid testa!


    Tack så mycket!

    Ja jag glömde få med det. Det är inte säkert alls att det hade någon inverkan alls. Kroppen och livet är så oförutsägbart, och man vet aldrig vad som gjorde att det funkade eller inte funkade

    Önskar att alla här inne får sina plus snart <3
  • Steeph
    Emmalucy skrev 2021-05-28 08:13:05 följande:

    Hahah, jag gillar den ?hade totalt gett upp? trots att jag blir lite sur när folk som inte förstår säger ?jAg KäNdE eTt PaR sOm FörSökT i FlErA åR oCh NäR dE gAv UpP fIcK dE dErAs PlUs? men det verkar vara något i det, många som lyckas har missat om de hade äl, inte kollat exakt när de fick äl, gett upp osv... extremt frustrerande för det är verkligen nästan omöjligt att inte hoppas, jag säger varje månad att jag ger upp, men så fort symptom kommer så kommer min obsession tillbaka, hahah. Fråga ang. iHerb, fick du betala skatt? Jag köper Preseed från billigatester, men iHerb har verkligen sååå mycket interessant produkter från USA! :)


    Jag vet, håller helt med och har alltid tyckt det är helt sjukt att folk säger så, och så sa jag det nu. Men jag gav aldrig upp på att bli gravid, jag gav upp på att bli gravid naturligt. Jag och min man har liksom försökt varenda månad i 13 månader och alltid träffat äl. Denna gång hade vi sex varje dag innan äl (3 dagar i rad), bara för att känna att vi gjort allt innan vi skulle på ivf konsultation (vilket skulle ha varit i onsdags). Efter äl la jag inte märke till några ilningar, molvärk eller så alls. Därför var jag helt 100 på att få mens. Jag menar inte att ?ge upp? är något som kommer göra att alla får plus, verkligen inte.

    Ja jag fick betala lite Tull. Tror det blev 100kr och då hade jag köpt för över 1000kr. Mig gjorde det inget. Jag gillar verkligen iHerb och de har ju verkligen så så mycket intressant
  • Steeph
    Gulgja skrev 2021-05-28 08:26:07 följande:

    Stort grattis! Det är ju helt fantastiskt att äntligen plussa efter så länge, så välförtjänt <3 håller alla tummar för att allt ska gå bra!!

    Jag såg faktiskt i en Letrozol tråd där du hade skrivit om att du plussade på tredje cykeln med Letrozol. Min gyn har ordinerat mig med just Letrozol inför kommande cykel. Jag hade ingen aning att man kunde få Letrozol trots egen ÄL. Jag har också egen ÄL men hon vill ge den en liten boost. Vi får väl se hur det funkar men kul att du fick prova och det visade sig att det faktiskt fungerar!

    Fick du även otreville sprutan eller var det endast tabletterna? Hade du några biverkningar?

    Har vi någon annan i gruppen som fått Letrozol trots egen ägglossning?

    Hoppas ni får en fin och solig helg!


    Tack snälla! Ja det känns galet, allra helst efter vårat MA i februari 2020.

    Ja, jag fick det från en privat klinik som var lite skeptiskt först men jag hade äl på dag 18-21 och hon sa att letrozol kan hjälpa att få äl lite tidigare. Så istället fick jag äl på runt dag 14-16 och med högre temperaturer i lutealfasen (bättre progesteron).

    Jag fick inte sprutan utan endast tabletterna. Jag hade biverkningar i form av: nattsvettningar och lite huvudvärk. Jag tog dag 3-7 och nattsvettningarna började runt dag 5 och höll i sig till dag 10. Nattsvettningar och huvudvärk kommer ifrån att östrogenet blir så lågt.

    Var spännande att prova!! Stort lycka till håller alla tummarna för dig!
  • Steeph

    Alltså ni i den här tråden, WOW! Helt fantastiska<3

    Jag har inte hunnit svara alla, men tack för alla lyckönskningar! Och jag känner verkligen med er som står utan plus månad efter månad. Det tär oerhört mycket på en själv och relationen till sin partner. Dessutom när ens vänner är inne på 2a barnet och man själv står barnlös. Det är såna här trådar och människor man behöver ha vid sin sida när man går igenom ofrivillig barnlöshet. TACK för att ni är så fina och jag fortsätter att läsa i tråden och hänga med, fast lite i bakgrunden nu håller jag tummarna för er alla, att det rasslar in plus nu innan semestern! Kram

Svar på tråden BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid