• Aamon

    bästa försäkring vid diagnoser

    Spelar ingen roll om du inte har diagnos nu. Räcker med att det finns något i din journal som tyder på en misstänkt diagnos för att försäkringsbolaget ska anse att diagnosen fanns innan försäkringen tecknades.

  • Aamon
    Anonym (Hm?) skrev 2021-05-01 11:58:24 följande:

    Skulle vilja höra vad ni då anser om någon som blivit utredd och fått remisser för knöl i armhålan, men som visade sig vara en lymfkörtel vilket blev diagnos efter ultraljud.

    Är det då utagerat, eller skulle ett försäkringsbolag vid en framtida cancerdiagnos kunna hävda att misstanken och remissen (som inte var något) ändå kopplades till diagnosen sen?


    Ärendet skulle då vara utagerat då symtomen är diagnostiserade som något annat.

    Kan ta som exempel när jag ansökte om en livförsäkring när vi köpte huset. Fyllde då i att jag utretts för hjärtproblem vilket resulterade i att försäkringsbolaget begärde ut min journal. I denna stod vad jag utrett och varför samt att diagnosen blev "ofarliga extraslag". Efter detta godkändes försäkringen.
  • Aamon
    Anonym (hjälp) skrev 2021-05-04 22:36:25 följande:

    Herre Jesus...

    Jag vill inte fixa någon försäkring för att få pengar.

    Jag vet det finns så man kan få en klumpsumma utbetalt men det är inte det jag snackar om !

    Läkaren sa att jag kan få hjälp av försäkring om operation eller annat behövs. Medicin och sånt. Allting går inte på högkostnadsskyddet! Och p-piller kan jag inte ta pga blodproppar i släkten.

    Det står ju själv om olycksfallsförsäkring att det täcker för kostnader för vård, rehabilitering , hjälpmedel, resor.

    Se bara på 3 månader, har lagt ut 2800 på medicin och besök på vårdcentralen flera gånger och akut, 2400 kronor.

    Pengar jag inte ens har pga deltids sjukskriven

    Och att jag ska till reproduktionsmottagnkng är pga MISSTANKE OM SKÖLDKÖRTELN ! så det finns inget skrivet eller något alls om någon PCOS.

    Börjar undra om ni läser ordentligt eller bara läser snabbt mellan raderna


    Jag har en personförsäkring sedan jag var nyfödd så den omfattar allt. Trots det får jag inget för besök på vårdcentralen eller mediciner för mina sjukdomar (standardmediciner). Jag får enbart pengar för akutbesök, annan typ av vård som därefter genererar inläggning eller sjukskrivning. För mediciner får jag betala upp till högkostnadsskydd utan ersättning som de flesta andra. Då mina diagnoser (endometrios bla) diagnostiserades när jag var vuxen får jag inte ut något på min försäkring i form av "klumpsumma". Detta trots att jag upprepade gånger som barn sökt vård för smärtsam mens, något jag har journaler som visar. Många försäkringar betalar ut just ersättning för endo enbart på barnförsäkringen. Jag får inga pengar för ev operation, annat än själva inläggningen i samband med detta och ev sjukskrivning. Behöver jag en operation som inte beviljas i Sverige måste jag först lägga ut egna pengar och därefter ansöka om ersättning via försäkringskassan som betalar om jag hade kunnat få samma vård i Sverige. Får ingen ersättning för preventivmedel som ju blir behandlingen av endo, även om det inte omfattas av högkostnadsskyddet.
Svar på tråden bästa försäkring vid diagnoser