• Hej2002

    Jag behöver hjälp

    Hej. Jag skriver här på familjeliv eftersom jag tidigare bett om råd för psykisk ohälsa och fått bra svar. Jag är en artonårig kille och jag har känt mig väldigt nedstämd och ensam på sistone. Kanske nu mer än tidigare i och med distansundervisning på gymnasiet. Nu när vi får vara tillbaka i skolan känner jag av hur jag inte egentligen har någon 'nära' kompis. 

    Jag känner de flesta och har inte svårt att konversera och socialisera, däremot har jag svårt att passa in och etablera mig själv i någon grupp. Vilket efter ett tag blir till att jag slutar bli inbjuden till sammankomster. Mina kompisar som jag brukar vara med bjöd inte mig till deras nyårskrök, vilket de ljög om och försökte dölja för mig. Egentligen vet jag inte varför jag är med dem eftersom jag inte gillar att röka på som de ofta gör. Jag skulle säga jag är en excentriskt person vilket inte är så värst populärt hos vissa. Jag har aldrig varit 'grabbig', istället varit mer känslig och feminin, min pappa har varit rätt så passiv under min uppväxt. Jag kommer alltid vara mig själv, vilket andra kanske stör sig på?

    Jag är så trött på detta och varje dag känner jag mig bara sämre och sämre. Jag har slutat bry mig om allting och känner mig hopplös inför framtiden, universitet osv. Jag skulle vilja träffa en psykolog för att prata om detta. Men i nuläget erbjuds det för det mesta videosamtal vilket jag tror inte skulle funka bra. Jag vill träffa någon fysiskt. Helst vill jag inte oroa min mamma innan jag vet att det är något seriöst problem. Jag vill heller inte träffa någon från min skola då jag känner mig mycket lugnare utanför skolmiljön. Vem kan jag vända mig mot?

  • Svar på tråden Jag behöver hjälp
  • Hej2002

    Haha, mbti har jag vetat länge om! Och du har rätt, jag är en INFP. Sjukt att så många känner till det, mer än vad jag trodde! Jag brukar läsa mycket om dessa personlighetstyper, men jag känner att jag oftast drar mig till det för att söka bekräftelse och börjar efter ett tag bli som ett beroende. Kommer jag komma nånvart av att bli kallad unik och originell efter något som jag inte gjort? Fast jag vet inte. 

Svar på tråden Jag behöver hjälp