Inlägg från: Stjärnhimmeln |Visa alla inlägg
  • Stjärnhimmeln

    BF Januari 2022 ????

    Jag hoppar in här!! Så kul med fler att prata med.

    BF januari 2022

    2 januari - Venom18

    4 januari - Obalem

    5 januari - Humlesurr

    6 januari - LinaJ87

    6 januari - 96Linneaa

    7 ? Januari - iloverooti

    9 Januari - melle90

    10 januari - JosHed

    10 januari - Link92

    12 januari - Amandannn

    12 januari - Stjärnhimmeln

    16 januari - Elena92

  • Stjärnhimmeln
    Amandannn skrev 2021-05-04 17:59:32 följande:

    Så kul att vi har bf (just nu) på samma dag!! :)


    Ja, så kul! Jag lär dock bli flyttad. Blir alltid flyttad haha. Så jag räknar med några dagar senare.
  • Stjärnhimmeln
    Jojjans skrev 2021-06-13 12:32:44 följande:

    Är det några i tråden som ska göra KUB och som fått tid för det ännu? I vilken vecka kommer ni göra det?

    Jag har fått min semester beviljad precis, och kommer vara utanför stan från 10+1 till 13+5. Gissar att jag kommer behöva åka hem en dag för att göra ultraljudet men vore intressant att höra hur ni fått bokat.


    Jag har KUB om knappt 3 v, när jag är i 13+0.
  • Stjärnhimmeln
    Jojjans skrev 2021-06-17 06:07:00 följande:

    Intressant med KUB och restriktionerna, inte ens slagit mig att det påverkar, men covid påverkar verkligen ALLT.

    Jag har ju min inskrivning först i 10+1, hoppas verkligen det finns tider kvar att boka för KUB då.

    Jag fick för några dagar sen sammandragningar. Har förstört att det är otroligt tidigt men googlade massor och det förekommer. Såklart blev jag jätteorolig efter att ha både fått sena missfall och fött prematurt. Fick göra urinodling och det fanns minimalt med spår av bakterier så jag fick penicillin. Men oron släpper inte helt. När jag gick mitt sena missfall, som antagligen berodde på att moderkakan infekterats, så fick jag också en uvi i ungefär vecka 10 som jag åt antibiotika för. Det är säkert minimal risk att historien upprepar sig, men känns ändå obehagligt med samma mönster. Skönt att jag snart går på semester och får varva ner ordentligt.

    Hur mår ni andra i era graviditeter? Är det fler än jag som tycker att det känns lite lättare fysiskt och att tiden äntligen går lite snabbare?


    Fy så tufft, men vi håller tummarna att allt går bra denna gången. Känner också av lite sammandragningar men inte mer än några sekunder sen lossnar det. Kommer lite när som helst.

    Är i v 11, 10+3 och mått illa sen v 8 ca. Känns som om dagarna går sååå långsamt pga det. Väntar på kub nu så vi kan få slappna av lite efter det. Samt kunna berätta för barnen. Här i vår region bokat man första träffen med bm i v 5-9, sen inskrivning runt 12. Jag hade inskrivning i tisdags.
  • Stjärnhimmeln
    Jojjans skrev 2021-06-18 08:44:22 följande:

    Jag kände sammandragningarna när jag var stressad och handlade och bar tunga matkassar. Kändes läskigt att det triggades av ansträngning, så nu vågar jag inte jäkta eller träna osv. Är försiktig med hur jag lyfter min son också.

    Jag har blivit lite mer kräsen med maten, men slipper tack och lov mycket illamående, lider med dig! Jag tror att man inte har den där allra första träffen med andra barnet? Jag blev bara erbjuden en träff runt vecka 10, som dom kallade inskrivning.


    Nej jag trodde inte heller man hade det, men jag gjorde bara som det stod på 1177. Så nu är både det och riktig inskrivning klart. Räknar ner dagarna till ul för kub, 13 dagar kvar.
  • Stjärnhimmeln
    Steeph skrev 2021-06-21 21:48:46 följande:

    Någon som är kvar här?

    Jag går in i vecka 9 imorgon. Har aldrig någon molvärk, någon annan som känner igen det? Som inte haft molvärk?

    Brösten är fortsatt ömma, illamående till och från så har fått dricka en del samarin för att lugna ned det lite. Smutta på bubbelvatten är dock min räddning när det är som allra värst.

    Hur mår ni andra?


    Jag är här! Lite halvt aktiv dock pga illamåendet. Blir snart galen. Postafen hjälper knappt. Idag har jag haft väldigt mycket molvärk, otrevligt mycket :( hoppas bara det är växtvärk.
  • Stjärnhimmeln
    hejhejkola skrev 2021-06-23 07:23:43 följande:

    Idag är det dags! Ska på ultraljud klockan 10. Tror jag känner alla känslor inför det här? hoppas verkligen på goda nyheter!


    Lycka till! Är det KUB? Eller annat sorts ul?

    Själv är jag väldigt nervös inför kub om 1,5 v :(
  • Stjärnhimmeln
    Steeph skrev 2021-06-23 20:28:03 följande:

    Med en stor sorg i hjärtat så försvinner jag härifrån nu. MA igen i vecka 9. Jag var i vecka 8+ 1 och fostrets hjärta slutade slå 8+0. Vet inte varför det händer då det hände exakt samma sak för 1 år sen i samma vecka. Vill inte ge upp drömmen om att bli mamma en dag, men helvete vad orättvist livet är. Lycka till alla ni andra!


    Stor kram!!
  • Stjärnhimmeln
    Goldenwings1 skrev 2021-06-23 23:49:10 följande:

    Jag får oxå lämna denna tråd, var på VUL idag (v10+3) då jag småblödit då och då sedan början av juni å i förrgår kom det lite mer blod än tidigare, så jag tjatade till mig en tid på kvinnokliniken. Vilket jag är riktigt glad för nu, fy 17 om jag hade behövt vänta till KUB i mitten av juli för att få beskedet. Det fanns bara en tom men hel säck.. Så nu ska jag äta lite tabletter för att få ut allt..

    Kändes så tomt just där och då, men nu har jag landat i att det inte var meningen denna gång. Naturen har sin gång <3

    Lycka till alla i tråden å njut av de små liven ni bär på <3


    Stor kram!!
  • Stjärnhimmeln
    hejhejkola skrev 2021-06-23 11:14:25 följande:

    Ett litet hjärta pickade på och allt såg bra ut! Känns dock fortfarande sjukt overkligt. Enligt ul är jag exakt på rätt dag enligt uträkningar från sista mensen, 9+6.

    Stjärnhimmeln, jag fick ett extra ul inbokat innan kub eftersom jag haft tre tidiga missfall innan denna graviditet. Kub ska jag göra om ca 3 veckor :)


    Åh okej. Hänger lite dåligt med här. Grattis till ett lyckat ul :)
  • Stjärnhimmeln
    Bula2021 skrev 2021-06-29 13:56:49 följande:

    Har alla dragit till nån Facebook-grupp eller är det någon kvar bara här? :)


    Jag är kvar här :) Känner att jag vill vara hyfsat anonym lite till.
  • Stjärnhimmeln
    Bula2021 skrev 2021-06-29 21:13:52 följande:

    Kul att höra! Jag känner också för att vara lite anonym ett tag till, även om jag förstår att det är okänt folk från hela landet i gruppen :) Har kub på onsdag nästa vecka. Säger att jag inte är bekymrad alls för det men inser varje gång jag tänker det att jag faktiskt ÄR lite bekymrad. Att den lilla ödleliknande varelsen som syntes vid tidigt ultraljud i vecka 7 inte längre har någon puls. Och att om den lever, att kub ska visa hög sannolikhet för något jag inte vill höra. Vill bara spola fram tiden till onsdag morgon så att jag VET.


    Åh förstår dig! Jag har kub på måndag och har inte varit på något ul alls ännu så är stressad som tusan. Man blir ju galet psyko av ovissheten.
  • Stjärnhimmeln
    YKY skrev 2021-06-30 11:04:13 följande:

    Jag tänker vaccinera mig när jag passerat vecka 14. Om det ens går att få en tid då. :)


    Link92 skrev 2021-06-30 12:20:06 följande:

    Jag har fått en vaccinationstid via min BM. 19/7 då är jag i 15+0, hade kunnat få från 12+0 men fanns inga tider förrän då.

    Tycker att nackdelarna med risker att föda för tidigt, smitta sin bebis osv känns mer läskiga än vaccinet som jag vet är testat på många :) men det är ju upp till var och en hur man känner.


    Jag har tid nästa vecka, är då i v 14.

    Link92 har du någon länk till studie som gjorts på de som blivit vaccinerade som gravida och som fött sina barn? Försökt googla men med dåligt resultat :P
  • Stjärnhimmeln
    Link92 skrev 2021-06-30 16:17:44 följande:

    Nej det har jag inte! Jag litar på att FHM har koll på sådant och att de är mer kompetenta än mig som lekman att tolka forskningsstudier. Jag tror inte att de och sjukvården skulle rekommendera det om de sett något som tyder på minsta risk. Jag förstår att man inte kunnat forska på biverkningar som barnet kan få flera år efter födseln, men de verkar inte tycka att det är troligt att sådana ska uppstå.

    Jag har en bekant som råkade smitta sin nyfödda 1 dag gamla bebis med covid (mamman då utan symptom i 3 dagar) och bebisen fick ligga på neo-IVA i 17 dagar.. nu verkar allt ha gått bra efter det, men det har gjort mig mer för att vaccinera.


    Jag pratade med bm idag och fick ta del av tolkningen av studien och känner både bu och bä. Får lita på ödet med tanke på att det är risker med båda delar.
  • Stjärnhimmeln

    Alltså detta illamåendet :( blir knäpp! Vecka 13 och det känns som om det aldrig kommer ge sig. Vid tidigare graviditeter dröjde det till runt v 20. Jag vill bli av med det nu. Postafen hjälper knappt så nu ska jag få lergigan istället och hoppas på att få bli människa igen.

  • Stjärnhimmeln
    NatMar005 skrev 2021-06-30 20:35:45 följande:

    I hear you! Fick lergigan utskrivet vid midsommar och har äntligen kunnat börja leva litegrann igen. Har däremot fått öka dosen igår och idag för illamåendet trängde igenom trots 2 tab/dag. Hoppas det är tillfälligt bara. Man blir knäpp av att må pyton jämt. Hoppas det hjälper för dig!


    Usch och fy!! Ja jag håller tummarna att jag också kan få bli lite människa.
  • Stjärnhimmeln
    Bula2021 skrev 2021-06-30 22:32:01 följande:

    Hur illamående är ni? Så ni kräks? Jag får liksom vallningar av illamående varje morgon/fm men kräks inte, och det är inte superkul. Känner noll intresse för mat på grund av det. Äter nån tugga här och där bara :(


    Kräks inte, kan inte kräkas så lätt pga operation men det är så illa att jag inte klarar av att göra någonting och barn och man blir ju lidande. Det är ok när jag vaknar på morgonen men så fort jag kommer igång och ätit frukost så börjar det. Sen kan det lägga sig någon timme här och där under dagen men det är kvar i stort sett hela tiden.
  • Stjärnhimmeln
    Bula2021 skrev 2021-07-02 09:24:02 följande:

    Tog en tablett Postafen i går innan jag gick och la mig - inget illamående på morgonen i dag. Har kunnat äta frukost! Halelulja!!! Ett nytt liv! :)


    Underbart! Härligt att det höll i sig så länge.
  • Stjärnhimmeln
    Bula2021 skrev 2021-07-02 10:14:57 följande:

    Stod 12 timmar så jag räknade ordentligt innan jag tog :D


    Perfekt ju! Jag har aldrig orkat kolla vad det står på :?) Så nu vet ju även jag :)
Svar på tråden BF Januari 2022 ????