Inlägg från: linn898 |Visa alla inlägg
  • linn898

    BF Januari 2022 ????

    Hej!

    Efter att ha följt tråden här under några månader börjar jag nu i v16 tro att det kanske blir en bebis i januari. :)

    Skulle gärna gå med i facebookgruppen, om någon kan bjuda in till den?

  • linn898
    Annasandra skrev 2021-07-25 17:39:05 följande:

    Går att skriva till mig också för inbjudan till FB gruppen, vi är i skrivande stund 47 medlemmar :) har skrivit till några av er tidigare som önskat inbjudan men inget svar, så kika i meddelanden om ni missat :D här klev jag in i v.18 idag och läääängtar till RUL!!


    Har svarat på ditt meddelande :)
  • linn898

    Har inte heller fått nån inbjudan trots att jag skrivit till två i tråden, de kanske har semester och inte kollar familjeliv så ofta :)

    När det gäller rörelser så har jag känt av bebis några gånger tror jag, är mitt första barn och är i v 16+5. Det fina var att jag skulle göra ett ultraljud i v 14+5 för att jag blött i flera v, hade sett bra ut på ul i 12+0 men man blir ju ändå rätt förstörd av att fortsätta blöda så var jätteorolig och nervös hela helgen innan. Men lördag kväll innan ul på måndagen så kände jag plötsligt rörelser första gången, det pirrade till massor nere i livmodern, mycket längre ner än där tarmarna finns. Som att lillen ville säga till mig att inte oroa mig! Sen vinkade bebis så fint till oss m högerhanden på ultraljudet och mådde toppen :)

    Men nu är jag såklart nervös över att jag inte känt det så många ggr ist, alltid finns det nåt att oroa sig för ;)

  • linn898
    Rådjuret28 skrev 2021-08-03 09:29:18 följande:

    Så fantastiskt att redan fått börja känna rörelse! Vilken bekräftelse! Jag själv börjar ana att jag känner bebis sparka (v.17+3) men känner det så lite och kan inte avgöra om det är gaser eller lilla bebisen :)

    Vi var också på ultraljud i måndags, RUL. Har själv varit orolig att bebis inte varit där inne längre eftersom jag haft spökveckor och mått superbra, inget illamående som tidigare, inte samma trötthet. Men där inne låg den lilla krabaten och måtte riktigt gott, vi fick även veta att det är en liten kille vi väntar. BF 7 Januari. Så lycklig!

    Vet dom varför du blöder genom din graviditet? Min mamma berättade att hon blödde när hon väntade mig, hon hade precis som vanligt riklig mens varje månad och det visade att jag mådde bra i magen, varje gång. Läkarna visste inte vad det berodde på.


    Vad härligt att allt såg bra ut på RUL! Grattis till lilla killen :) Vi väntar också en kille, med bf 11 jan om det inte ändras på RUL som vi inte har förrän i v19+1.

    Jag är inte 100 % säker att det är bebisen jag känner, men jag tror det. En gång startade känslan av pirr o rörelse efter att jag låg o vilade i ett tyst rum och det råkade komma väldigt hög musik från en story på Instagram på mobilen, då drog det igång direkt i magen!

    Och härligt att få må bra! Njut! Här håller illamåendet i sig fortfarande :/ Alla sa att det säkert skulle gå över i v12, tji fick jag när det bara stegrade då och har vart hemskt nu i v 16 o till viss del v 17.

    De vet inte varför jag blöder, de har på ultraljuden sett en liten blodansamling i livmodern, en bit under barnet, jag hoppas att den har tömts nu och att det inte ska komma tillbaka igen. Men alla läkare o bm har typ bara sagt ?man vet inte varför det händer, det händer vissa ibland?. Det värsta var innan v12 när läkarna typ bara sa ?vi får se vad som händer?. Nu känns de mer säkra på att det förhoppningsvis går bra o säger att bebisen mår bra trots detta.

    Härligt att skriva m någon, skulle verkligen vilja bli inbjuden till fb-gruppen!
  • linn898
    Bula2021 skrev 2021-08-04 17:20:31 följande:

    Hej alla! Det har varit tyst från mig i väntan på svaret på fostervattensprovet som gjordes för en och en halv vecka sedan.

    I dag ringde läkaren och sa direkt: ?Det ser bra ut.? Så trots att nackspalten var 3,8 så visade varken korta/enkla analysen eller den längre/djupgående på några avvikelser. Fattar så klart att det ändå kan förekomma - men det kan det ju på alla barn. På rul om två veckor kommer de kolla bebisen hjärta lite extra noga, men inget tyder på något avvikande nu.

    Hurra! ÄNTLIGEN känner jag att jag kan slappna av så här 17 veckor in i graviditeten.

    Och just det, blir också gärna inbjuden till Facebook-gruppen nu :)


    Så härligt, vilken lättnad! Grattis!!
  • linn898
    Jez20 skrev 2021-08-03 18:10:04 följande:

    Hej alla! Har egentligen BM i mars men tänkte jag får nog bättre gehör i den här gruppen då ni har gått lite längre. Är I vecka 10. Har aldrig haft någon blödning förr. I natt vaknade jag av att det "rann till" och då var där väldigt vattnigt blod (ganska mycket) över hela trosan (såg ut som brun vattenfärg). Har någon av er varit med om nått liknande? Problemet är att jag aldrig har haft någon form av blödning så jag vet inte vad en "liten blödning under graviditeten är ok" betyder. Har inte blött något mer efter det förutom "rester" som kommit ut under dagen.

    Behöver inte vara bara solskenshistorier. Även om ni känner på er att det är dåliga nyheter så får ni gärna skriva också!


    Skrev ett långt svar till dig här men det verkar ha försvunnit! Ser att det gått några dagar så pm:a gärna om du fortfarande vill ha input så svarar jag där ist, kram!
  • linn898
    Jez20 skrev 2021-08-05 15:49:35 följande:

    Hej!! Jag var på ultraljud igår och allt såg bra ut! Bebisen rörde på sig och "vinkade" till oss ^^ läkaren kunde inte riktigt förklara blödningen men det var ingen fara sa hon!! Tack så jätte mycket för ditt svar :)


    Så underbart!
  • linn898
    JosHed skrev 2021-08-07 02:53:59 följande:

    Jag har 17:e augusti (v.20). Är så nervös. Var ju på RUL allt sket sig sist. Känner inte tvillingarna i magen heller, ibland något men allt går att bortförklara. Med dottern så sparkade hon vilt dessa veckor (vilket såklart inte var något som skyddade oss från dåliga besked men man visste ju i alla fall att hon levde). Känns som om vi kommer få dåliga besked igen på RUL och jag fixar inte det :(


    Åh det kommer säkert gå bra! Vad är oddsen att det ska gå dåligt två gånger? Vilken vecka är du i nu? Det är ju vanligt att man inte känner bebis innan RUL och om de är två är de väl (?) mindre och kanske inte känns lika mycket? Jag tror det kommer gå toppen för dig, kram!
  • linn898

    Har ni känt bebisen än och isf vilken vecka el dag? Jag går in i 19 imorgon och önskar verkligen att få känna den snart! Har haft nåt litet pirr då och då som kan vara bebis men jag vet inte.. Är så orolig hela tiden och hade vart så skönt att få känna den.

    Nån mer än jag som har kvar illamåendet förresten? Börjar bli riktigt segt..

  • linn898
    JosHed skrev 2021-08-07 02:53:59 följande:

    Jag har 17:e augusti (v.20). Är så nervös. Var ju på RUL allt sket sig sist. Känner inte tvillingarna i magen heller, ibland något men allt går att bortförklara. Med dottern så sparkade hon vilt dessa veckor (vilket såklart inte var något som skyddade oss från dåliga besked men man visste ju i alla fall att hon levde). Känns som om vi kommer få dåliga besked igen på RUL och jag fixar inte det :(


    Hur har det gått för dig? Har tänkt så mycket på dig!
  • linn898
    JosHed skrev 2021-08-18 19:56:45 följande:

    Hej! Hade RUL igår! Mådde så sjuuuukt dåligt innan, inte kunnat sova eller äta på flera dagar. Pendlade mellan hopp och förtvivlan. Inte ens kunnat boka in något på jobbet efter igår för jag inte kunde se förbi det datumet liksom!

    Men det såg bra ut <3 Hon kollade i 1 timme, mätte allt noga och förklarade allt. Sån lättnad! Bröt ihop efteråt! Det är två små pojkar därinne :) nu känner jag dem i magen med, när de sprattlar runt där inne :)


    Åååh vad härligt! Nu fick jag en tår i ögat <3

    Så skönt att det är gjort och att de mår bra!

    Själv har jag RUL imorgon, men det är som att bebis vet om det och har börjat röra sig massor idag <3 (är det inte den så vet jag inte vad det är haha)

    Själv bokade jag om en jobbgrej där man kommer träffa många irl till efter RUL pga ville inte att alla skulle se att jag var gravid OM något skulle vara fel imorgon..har lyckats hålla det hemligt för största delen iom hemmajobb, sjukskrivning och semester. Men håller tummarna för att lillen mår bra och att jag får berätta sen. :)
  • linn898
    JosHed skrev 2021-08-19 08:03:52 följande:

    Förstår precis! jag var på jobbet första dagen efter semestern i måndags och gjorde allt för att dölja det (svårt med 20 veckors tvillingmage xD). har gips på ena benet och kryckor så tror det liksom lyfte bort fokus och folk tittade på något annat! Och en bra vinkel att stå framåtlutad i en stor skjortklänning! Min chef som visste sa att jag dolde det bra! Precis som du skrev ville jag inte få en massa grattis dagen innan. har svårt att prata om det och att möta massa grattis och veta att RUL är dagen efter är så jobbigt! Nu fick jag istället maila ut vilket kändes skönare :)

    Lycka till idag, håller tummen hårt! Skriv sen hur det gick!


    Men hjälp, stackars dig, gravid med tvillingar och kryckor och gips! Hoppas att du slipper det snart?

    RUL idag gick toppen, vår lille pojke var jätteaktiv och allt såg fint ut :)
  • linn898

    Svarar på lite allmänt i tråden :)

    När det gäller saker till bebis har vi inte vågat köpa någonting ännu, men kommer nog åka och kolla på vagnar o spjälsäng snart för att kunna hålla koll på om nåt kommer ut beggat. Dock har vi fått en del begagnade bebiskläder, de har jag sorterat och lagt i vårt förråd så länge bara. Men det känns ju mer verkligt nu efter RUL så hittar jag nåt fint kanske jag köper :)

    När det gäller kläder till mig så var det lääängesen jag kunde ha mina vanliga kläder. Är ganska smal vanligtvis så när vi berättade för olika släktingar i v 12-13 så hade alla redan sett det haha, då hade jag ändå verkligen jobbat på att dölja det.. Har haft turen att kunna få gravidkläder av släkting och genom marketplace så bara köpt lite klänningar för att få plats med magen :)

    Hörni ska vi skaffa en egen fb-grupp om vi inte får vara med i den andra?

  • linn898
    JosHed skrev 2021-08-20 07:01:52 följande:

    Grattis till ett bra RUL! Alltid skönt att ha det avklarat ???? Nu är det bara halva tiden kvar typ :D

    Ja fy fan vad det tar alltså? har 6 veckor kvar med min plastpjäxa (ortos) som är som gips men man kan ta av den och duscha! Sen efter det är det 2-4 veckor till med kryckor och vanliga skor innan jag får börja gå normalt och köra bil? trodde nog jag skulle blivit sjukskriven men ingen har ens nämnt detta. Har ju en 2,5 åring hemma med så mannen får just nu ta allting med sonen och allt hemjobb. Är helt omöjligt att göra något smidigt på ett ben och händerna fulla med kryckor. Kan ju inte heller köra mig själv någonstans, kan inte hämta sonen på förskolan eller ens ta en promenad. Åh jag är så deppig xD


    Tack!

    Men åh stackare!! Låter hemskt! Bm kanske kan fixa sjukskrivning om du vill ha det? Låter jobbigt för ryggen med mage och kryckor, vilken kämpe du är!
Svar på tråden BF Januari 2022 ????