• Anonym (Moa)

    Måste bonusbarnen vara hemma på heltid när jag får min bebis?

    Det är hans barn, inte dina, därför får de lov att gå efter hans arbetstider när han jobbar. Du har "inget att göra med det" om man säger som så. Hans barns tider hans vecka baseras endast på hans jobb, i det syftet är du "oviktigt". (Ta inget fel eller hårt nu, försöker bara få er att tänka rätt även om ni är en familj). 

    Hans ex har inte heller något att göra med era tider på era veckor, lite samma sak. 

    Om stora barnet går i f-klass nu blir det ju 1an sedan och då är det de tiderna som gäller.

    Sedan är det givetvis så att du och andra barnet kanske känner att ni vill vara lediga en dag ihop och hitta på något med bebisen (öppna förskolan, utflykt osv) då är det ingenting som hindrar att ni tar ledigt från förskolan den dagen. Du känner själv när eller om det blir tilläflle till det. Det gäller även ettan - ibland kanske det finns möjlighet att komma hem direkt efter skolan, kanske även ta med en kompis hem. Det får ju du/ni känna efter när den dagen kommer. 

    När PAPPAN är föräldraledig däremot går andra barnet ner på sk 15-timmars. Skolbarnet får inte ha fritids osv. 

    Så tänk på det om ni planerar att pappan är hemma extra med dig att det inte bara är pappan som är hemma utan även hans tidigare barn. 

    Någon skrev att barnen säkert inte vill vara hemma utan på fritids/förskola. Det är inte säkert. Har barn som trivts på båda men också älskat att vara hemma med mig och är nöjda med det. Man vet aldrig hur situationen ser ut på förhand. Min tvåa som går i tvåan nu är supernöjd över att slippa fritids där de har ca 70 barn inskrivna. Bara bra att ha i bakfickan som påminnelse. 

    Till sist - planera inte för mycket innan. Man vet aldrig vad som händer när man har barn. Det kanske dröjer tills ni får en liten bebis så tvåan hinner börja skolan eller så kanske ni får trillingar - mao planera inte för mycket. Det är bra att vara medveten om hur läget ligger, men lås er inte allt för mycket redan nu. 

  • Anonym (Moa)
    korngryn skrev 2021-04-28 08:46:13 följande:
    Nej, man kan ju inte förlora pengar som inte finns. Då hade de ju INGA pengar istället, och kunde inte försörja sina egna barn. DET om något är konstigt och sorgligt. Att vara beroende av allmosor från sin man, som i utbyte mot sex kanske kunde sticka till henne några kronor till vantar, mat eller något annat som hon önskade ge sitt barn, OM han hade lust och var på det humöret. Att aldrig kunna svara på barnets fråga om hon kunde följa med kompisarna till badhuset eller få ett par jeans eller en leksak, utan alltid vara tvungen att svara det vet jag inte, det beror på vilket humör pappa kommer att vara på.
    korngryn skrev 2021-04-28 09:11:13 följande:
    Kul för henne, men de flesta har precis motsatt erfarenhet.

    Att äktenskapsbalken säger Samma nivå är ju rätt ointressant eftersom det inte står något om VILKEN nivå. För den nivån bestäms ju helt av den som har beslutanderätt över pengarna (alltså mannen i din drömvärld).

    Läs lite på forum där det är många män som skriver. Det står fullständigt glasklart att män som tjänar mer eller t o m står för all inkomst, anser att de därmed också ska bestämma mer/allt. Frun ska helst inte öppna käften eftersom hon inte bidrar.
    Tänk, jag har precis samma erfarenhet av (XXX) både av egna föräldrar, kompisars föräldrar och i min egna situation. 

    Däremot lär vi våra barn att vara ekonomiska, precis som mina föräldrar lärde mig.
Svar på tråden Måste bonusbarnen vara hemma på heltid när jag får min bebis?