Inlägg från: Anonym (Bonusmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bonusmamma)

    Sonen har problem med kisseriet.

    Vi har varit i en liknande situation, dock låter din flera resor värre. Jag blev tillsammans med en man som hade två pojkar sen innan, det skiljer inte ens ett år mellan dem och de var 6 och 7 år när vi flyttade ihop. Den äldsta klarade toalettbesök utan problem med undantag för nån enstaka nattkissning eller i samband med lek, men den yngre hade stora problem och kissade ner sig dagligen och ofta på natten trots påminnelse att kissa innan han skulle sova. Det hände både hemma och på skolan och han verkade tämligen obrydd och kunde gå runt i nerkissade kläder. Vi blev oroliga att kompisar skulle börja reta honom och kunde inte förstå varför han inte bara gick på toaletten eller åtminstone bytte kläder.

    Detta fortsatte och har varit så fram tills i vintras (nu är han 8 år), då plötsligt var det som att nätterna blev bättre. Även dagtid upplever jag att det inte händer lika ofta. Vet dock att han tyvärr har blivit retad för det. När jag har pratat med honom om det säger han bara att han inte gillar toaletterna på skolan för att de har automatiska lampor som släcks om man är stilla/där inne för länge och han är mörkrädd. Tidigare kissade han ofta ner sig hemma om han blev för inne i ett spel framför Xbox eller liknande men det har blivit bättre (dock har vi tjatat och påmint om att han ska gå för att få in rutiner). Han blir dock aldrig arg som er son verkar bli.

    I vårt fall verkar det ha varit någon form av omognad som varit bakomliggande. Tyvärr låter det som att er son även kan ha nån diagnos eller annat som orsakar hans beteende så jag hoppas verkligen att ni får bra hjälp på BUP. Och en eloge till er som sökt hjälp, finns alldeles för många föräldrar som är rädda att de ska anses att det är något "fel" på deras barn, men så får barnen lida i onödan fast det kanske finns hjälp och stöd att få.

Svar på tråden Sonen har problem med kisseriet.