Inlägg från: Anonym (Svårt.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Svårt.)

    Sonen har problem med kisseriet.

    Anonym (Madeleine) skrev 2021-04-29 10:16:29 följande:
    Vill helst inte låta honom kissa ner sig med flit hemma heller. Vill inte uppmuntra till det beteendet. Både vi och skolan märker att han håller sig så länge det går och sen bara släpper ut kisset för att han tycker det är skönt. Spelar ingen roll om han är ensam på gården eller om han är i klassrummet med 30 barn. Han säger att han hatar toaletter och aldrig kommer vilja använda de. Säger vi eller skolpersonal till innan olyckan sker att han ska gå till toaletten kan han bli vansinnig, bli arg och slåss/sparkas/spottas/bitas/skriker ch gråter. I vissa fall (oftast skolan) springer han också iväg för att lugna ner sig, särskilt om han råkat kissa i kläderna under utbrottet.

    Annars visar han ingen tecken på att det är pinsamt, antlingen låtsas han som inget har hänt när han kissat på sig, eller så står han orörlig med benen brett isär och vägrar röra sig förens han fått nya kläder, så det är sån stor skillnad i beteendet vid nedkissningen. Ibland verkar han tycka det är obehagligt med blöta byxor och ibland bryr han sig inte. Bajs sköter han hemma själv, i skolan går han undan så att han är ensam och antingen drar ner byxorna och bajsar där han är ( både inomhus och ute) eller gör det i kläderna om det är många i närheten och han inte kan gå undan.

    Personal har svårt att hjälpa honom efter han har kissat på sig då han är väldigt arg och ledsen och inte vill.
    Hej vilken jobbig situation ni har hamnat i, kanske dum fråga men har du frågat han om han vill ha blöja på sig?
    Jag vet inte hur jag hade reagerat eller gjort men om han alltid kissar på sig hade jag nog frågat eller sagt till han antingen använder du toaletten och lyssnar på oss när vi skall gå och prova kissa eller så får du ha blöja på dig. pga jag orkar inte tvätta allt. sedan släppt det köp byxblöjor till han som han själv kan ta av och på. och sett vad han väljer. 

    Kanske låter skit dumt men vem vet han kanske inte vågar gå på toaletten av någon anledning och vill egentligen inte kissa ner sig men har ignet val och skulle bli lättad om han fick blöja på sig igen. och då kanske den mentala spärren släpper snart för han. 
  • Anonym (Svårt.)
    Anonym (Madeleine) skrev 2021-04-30 00:01:48 följande:
    Har erbjudit blöja men han totalvägrar. Han är tydlig med att han gillar känslan av att vara väldigt kissig och sen kissa i kläderna.
    Oj så han gör det verkligen med flit. för några år sedan när jag lyssnade på pooden Barnvagnspromenader (tror jag den hette) kom detta ämne upp då och då och barn psykologen som va med där sa bla. att kiss och bajs och mat kan vi vuxna inte styra så mycket över det är en av få saker barnen har själva kontroll över. detta visar din son tydligt tycker jag då han väljer själv att kissa på sig. köp ett paket blöjor ändå visa han att här står det blöjor du kan själv ta på dig dom. om du väljer att inte kissa i toaletten så hade DU blivit glad om han kissade i blöjan istället för att kissa i kläderna. kanske funkar att avdramatisera det så mycket som möjligt. 
  • Anonym (Svårt.)

    Jätte svårt jag kan förstå er frustation. just nu styr han över er jag säger inte att detta är rätt men jag hade troligen satt ner foten och sagt så länge du vägrar gå på toaletten och väljer att kissa ner dig så är det blöja som gäller. jag hade aldrig orkat tvätta alla dessa kläder ni får nu pga att han tycker det är skönt. kissar man på sig har man blöja ung som gammal. 

    hade det nu varit så att han gjorde allt han kunde för att hinna till toaletten och verkligen kämpade själv med detta problem så hade jag absolut inte gjort så här men nu är det en medveten handling från hans sida. så om han inte tvättar och tar hand om sin egen tvätt så är det blöja på tills han själv tvättar sina ner kissade kläder. 

  • Anonym (Svårt.)
    Anonym (Madeleine) skrev 2021-05-03 20:51:48 följande:
    Hur hanterar man att han sliter av sig blöjan precis efter man satt på den? Vem ska göra det i skolan och bli slagen, sparkad och spottad på? För attan ska ha blöjan 5 minuter, slita av den, kissa i kläderna.
    Glinda från Oz skrev 2021-05-03 09:16:35 följande:

    Är det verkligen viktigt att det blir blött? Av det du beskrivit här verkar värmen vara det viktigaste. 


    För honom är det viktigt att det blir blött och varmt. Bara ena delen funkar inte.
    Ja jag hade satt mig ner i lugn och ro och berättat för han vilka regler som gäller.
    du vägrar kissa på toaletten och för att jag skall slippa tvätta så har du blöja på dig tills du väljer att använda toaletten. du får välja att ha blöja på dig hela tiden eller bara när du skall kissa men från och med nu kissar vi inte frivligt ner kläderna. utav vad du skriver så styr pojken er helt och hållet.
    JAG hade inte accepterat det. mig veterligen finns det inget frisk barn som har svultit ihjäl om det serveras mat varje dag. nej alla barn äter inte allt och inte lika mycket men man sitter vid bordet och smakar och äter det som serveras. äter man inte det äter man inget annat heller så som glass godis kakor. man går och lägger sig på bestämd tid varje dag. man tar på sig kläder när man vaknar. osv rutiner tror jag är väldigt viktigt och konsekventa regler. 
    att vara exktra konsekvent när det gäller mat och sömn tror jag är väldigt viktigt. vet barnen att klcokan 8 skall jag gå och lägga mig så är det så inget att bråka om börjar dom bråka så gäller det att man den dage står ut med gap och skrik men kvar håller att man skall vara i säng klockan åtta. det är denna maten vi äter idag och kvar håller det. det blir inte en smörgås eller en glass 20 minuter efter att maten är bortplockat. utan då ha rman sparat mat som man kan värma ifall barnet blir hungrigt för att det itne åt maten. 

    Låter som jag styr mina barn med järnhand det är inte meningen men vill betona att med tydliga regler och konsekvent tänk kommer man långt. 
    Om det funkar på alla barn vet jag inte men det har funkat på mina. nu har ingen av dom någon diagnos så kanske är skillnad då eller så är det då ÄNNU viktigare med tydligheten om vad som förväntas av barnet.  
Svar på tråden Sonen har problem med kisseriet.