• Tow2Mater

    Jag har inte insta, fb, mobilt bank-id så hur ska jag kunna läsa/se/göra xx"

    Alla har inte ens smart phones.
    Hur skaffar man bank-id förresten? Har faktist ingen aning. 

  • Tow2Mater
    Aniiee skrev 2021-04-29 22:36:31 följande:
    Man laddar ner en app och när man har den så tycker man på ngåra knappar på sin banks vanliga hemsida och sen får man skiva i några koder både på hemsidan och i appen och sen är det klart.
    Ah, och man måste altså ha tillgång till banken online först. Tack.
  • Tow2Mater
    Faile skrev 2021-05-01 02:04:11 följande:
    Nej. Man loggar in på sitt internetkontor ( med dosa eller vad ens internetkontor vill ha ) och skaffar tjänsten där. Sedan vet jag inte vad man tycker att skillnaden mot tex Bank-ID mot tex Nordeas dosa är men det är så man gör.
    Vad är ett internetkontor?
  • Tow2Mater
    LFF skrev 2021-05-01 08:51:11 följande:
    Bankens hemsida som du loggar in på för att kunna se dina konton, göra transaktioner etc. Du loggar in med hjälp av en bankdosa med koder, sen kan du via den skapa ditt bank-id med hjälp av din bankdosa.
    Hm. I #25 skrev nån att "internetkontor" inte var samma som bankens hemsida, men det kanske varierar från bank till bank. Tack.

    Jag tillh
    ör stenåldern som valde bank en gång i tiden efter vilka som faktist hade internetbank och där det inte kostade extra. Valen var få kan man säga. Men det har ju gått framåt verkar det som.
  • Tow2Mater
    Anonym (N) skrev 2021-05-01 11:04:57 följande:

    Folk har överlevt utan att resa under denna tid. varför kan de inte fortsätta så?! Vi har en miljökris här. Men den är tydligen inte lika viktig


    Eftersom vi som inte kunnat träffa våra kära släktingar på 2 år pga av covidrestriktioner och om det gick skulle gärna vilja gora det innan nästa tillfälle som kanske ges nästa sommar (även här beroende på covidsituationen) och då är det 3 år sedan? Räknas det?
  • Tow2Mater
    LFF skrev 2021-05-03 08:31:18 följande:
    Tja, SEB beskriver ju iaf där man loggar in för att kunna se sina konton etc som "internetkontoret". Inte själva hemsidan alltså utan den låsta delen som du behöver logga in på med hjälp av digipass eller mobilt bankid.
    Där kom ännu ett konstigt ord "digipass"? Det vet jag inte vad är.

    Frågan var hur man skaffar bank-id... Så måste man logga in med bank-id, är det ju inte där man skaffar det, om nu inte "digipasset" har en mindre strikt id kontroll (liknande engångskoder)?

    Men det verkar variera med bank.
  • Tow2Mater
    Anonym (Milla) skrev 2021-05-04 04:32:53 följande:

    Det är en dosa man kan få från sin bank och som man använder för att logga in på bankens onlinetjänster. Digipasset kan bara användas för att identifiera sig på sajten för den bank man fått dosan av, men via banksajten kan man sedan skaffa skaffa bank-id som gäller överallt. seb.se/privat/verktyg-for-din-ekonomi/digipass
    Ah, tack for den biten i detta identifieringspussel :)
Svar på tråden Jag har inte insta, fb, mobilt bank-id så hur ska jag kunna läsa/se/göra xx"