Inlägg från: Anonym (Malin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Malin)

    Jag har inte insta, fb, mobilt bank-id så hur ska jag kunna läsa/se/göra xx"

    Man ska ju inte behöva Instagram och Facebook för att ta del av viktig information. Det kan aldrig vara ett krav. Det är ju bara reklamsidor egentligen. Men bank-id är väl svårt att klara sig utan. Mailadress likaså. Om man inte lever helt utanför samhället el dylikt.

  • Anonym (Malin)
    Glinda från Oz skrev 2021-05-01 08:13:05 följande:

    TS nämnde ju influensers, inte viktig samhällsinformation. Tidningar, radio och nyheter på TV används fortfarande till sådant.


    OK, ja, Influensers är det sista jag bryr mig om. Skulle aldrig skaffa något av de kanalerna för dessa. Så sjukt fenomen.
  • Anonym (Malin)
    Glinda från Oz skrev 2021-05-01 20:41:43 följande:

    Vad har det med ämnet att göra? Ts pratar om de som KLAGAR på att de VILL följa influensers och sedan inte skaffar vad de nu behöver för att göra det. Hon pratar alltså INTE om dig. 


    Ja ok. Jag förstod bara inte riktigt vad du ville med att citera mig. Därav också kanske ett ot svar.
  • Anonym (Malin)
    Törstiga tuppen skrev 2021-05-01 10:59:43 följande:

    Som någon redan skrivit. Flera äldre har Inte ens enheter för att kunna skaffa bank-id. De har hemtelefon, skickar brev med posten och har sk. Pensionärstelefoner. De ska väl inte behöva köpa ny telefon eller skaffa sig en platta för att kunna få vaccin tex. 


    Oj det känns som du har lite onyanserad bild av dagens pensionärer och äldre människor. De flesta är uppkopplade sedan lång tid. Med smartphones, Swish, internetbank, bankid, Instagram, mail, Skype, whatsapp o s v.

    Sedan att många äldre även skickar riktiga brev och kort det är ju superroligt att få.

    Är man svårt sjuk, är dessa "moderna" saker röriga även om man är yngre kan jag säga.
  • Anonym (Malin)
    Glinda från Oz skrev 2021-05-02 18:14:18 följande:

    Jag ville exakt det jag skrev. Läs gärna inläggen innan du svarar. Det är ingen, absolut ingen som sagt att man måste ha FB eller instagram för att ta del av viktiga nyheter, det har du tagit från luften. Det stämmer inte och det var det jag ville påpeka. 


    Nä, däremot är det allt vanligare att man ska ha Facebook, Instagram tex för att följa sina barns klasser osv... känns fel tycker jag.

    En sluten WhatsApp grupp är väl ok däremot.
  • Anonym (Malin)
    Glinda från Oz skrev 2021-05-04 10:01:21 följande:

    Det är inte tvång på att man ska följa. Det är ens eget val, väljer man bort det så gör man. 


    Givetvis, men det var lite det jag menade med mitt tidiga inlägg, man ska inte behöva ha sociala medier för att ta del av viktig information. Förtydligade inte att det inte gällde just samhällsviktig info.

    Det jag menade var just info gällande tex skolan, barnens klasser har egna konton osv. Det tycker jag är lite fel. Man blir indirekt tvungen att skaffa dessa medier, så man är med liksom. Annars är man lite utanför.

    Skulle vara lite tydligare att det var den typ av info jag menade. Sorry OT.
Svar på tråden Jag har inte insta, fb, mobilt bank-id så hur ska jag kunna läsa/se/göra xx"