• jeanette02

    Jag har inte insta, fb, mobilt bank-id så hur ska jag kunna läsa/se/göra xx"

    Glinda från Oz skrev 2021-05-04 18:39:20 följande:

    WhatsApp kräver också internet och är inte något alla har så den går bort också. Alla har inte mejl heller. Vill man vara säker på att alla får informationen får man skicka ut fysiska brev.

    Om någon är lat så är det föräldrarna som inte vill skaffa Facebook, det tar inte mer än 2-3 minuter. Lärarna är överhopade med jobb och underbetalda. De sitter hela kvällarna och rättar prov och förbereder lektioner.

    Vill du inte ha Facebook så slipper du. DU har gjort det VALET. Då får du stå för konsekvenserna.


    Mailen fungerar utmärkt i vår kommun och Infomentor. Ingen trycker på om Facebook eller dylikt för information som gäller skolgång, aktiviteter eller liknande saker.

    Facebook m.m ska man inte behöva skaffa för sånt ö h t.
  • jeanette02
    Glinda från Oz skrev 2021-05-05 07:38:12 följande:

    Men mejl ska man tvingas skaffa? Man kan ha exakt samma åsikter kring det. Tänk om man inte har mejl, inte vet hur det fungerar, inte har internet eller bara vägrar ny teknik. Eller så slutar man vara så förbannat lat och använder den plattformen skolan kräver varesig det är deras eget nätverk, Facebook eller mejl. Det finns ingen som säger att man måste använda Facebook annat än till skolan, man behöver alltså inte lägga upp saker på sin tidslinje eller ens ha sitt fullständiga namn eller profilbild. 


    Tycker Facebook är värre även om väljer att vara väldigt anonym. Man matas med mycket reklam, sponsrade inlägg och vänförslag hela tiden.

    Mail är ganska självklart att ha. Får allt därifrån, gällande skolorna tex. Infomentor som också är en smidig plattform som rör allt som gäller barnen och skolan.

    Ställer man sig utanför det så får man skylla sig själv om man missar viktiga saker gällande barnen, kommunen, skolan.

    Känner nog inte någon som inte har mailadress. Tom mina gamla släktingar har det. + många andra sociala medier som de har. 70-80+ här pratar jag om nu.
Svar på tråden Jag har inte insta, fb, mobilt bank-id så hur ska jag kunna läsa/se/göra xx"