• Arlene

    Inget fostervatten

    Vilken vecka är du i?

    Jag hade lite fostervatten när jag väntade vår dotter.
    Kände inga sparkar bara lite rörelse då det ju inte går att röra sig utan mycket vatten. Gick inte upp i vikt förens efter v. 20. sen totalt bara 4 kg fram tills hon föddes.
    Gick på specialist mödravården. Men det gick ändå fram till v. 32 då dottern fick födas med snitt. 
    Var faktiskt större än vad dom trodde, över 1800 g. 40 cm lång.
    Var på neonatal 1 vecka, kuvös en dag sen klarade hon sig själv. 
    Fick pumpa ut mjölk och sondmatades i ett par veckor innan hon kunde amma själv. Var liten första året men annars inga problem.

    Men jag hade i alla fall lite vatten så det gick bra.

  • Arlene
    Kmiahan skrev 2021-04-30 12:40:22 följande:
    Hej!

    Så gott att höra om någon som det gått bra för. Jag hoppas att det ska bildas mer vatten. Iallafall tillräckligt så att hen kan klara sig därinne så lång tid som krävs för att klara att kunna komma ut.

    Har gråtit ett dygn. Så väldigt glad att höra detta.

    Att det ändå finns hopp.
    Ja jag hoppas att det går bra för er, förhoppningsvis kan ni klara några veckor till så ert barn hinner växa på sig.
    Håller tummarna för er!
  • Arlene
    Kmiahan skrev 2021-04-30 21:41:13 följande:
    Tack!

    Ja jag hoppas på att vinna några tid. Att bebisen får tid att växa tillräckligt för att klara av att komma ut och överleva. Jag lever på hoppet!

    Förlorade min pappa nyss och har begravt honom för bara två veckor sedan. Jag känner att jag inte riktigt klarar mer sorg just nu. Men man får ta livet som det kommer.

    Det goda och det onda. Men ibland räcker tårarna inte till. Tuff tid.
    Usch det låter verkligen jobbigt!
    Styrkekramar till dig!
  • Arlene
    Kmiahan skrev 2021-05-19 07:42:01 följande:
    Tack så mycket!

    Är nu i vecka 21 och bebisen växer och hjärtat slår. Men fortfarande lite vatten.
    Vad skönt att det rullar på för er, ett par veckor till sen kommer dom ju göra allt dom kan för er bebis på neonatal om det blir tal om tidigt förlossning.
    Läser i ditt inlägg längre ner att hon inte kan se pga vattnet men förstår inte det.
    Som sagt jag hade ju också det, jag gick inte upp i vikt och inget syntes, jag kände ju ingenting, inga rörelser eller ens fladder, ibland undrade jag om jag fortfarande var gravid men jo då.
    Eftersom det var lite vatten kunde inte dottern röra sig. Längre fram kunde jag enbart känns lite små rörelse men aldrig sparkar. 
    Hon beräknads som 42 % för liten men aldrig att dom pratade om att avsluta eller permanenta skador.

    Men jag gick på specialist mödravården och tog blodförtunnande sprutor varje dag (små som jag stack in själv i huden för att gynna blodflödet) det gick som sagt till v. 32 då hon inte längre fick någon näring.
    Det blev akutsnitt, dvs jag fick åka hem och packa och komma tillbaka tidig morgon, akutsnitt görs inom 24 timmar.
    Så jag var vaken, fick ett litet smalt snitt på knappt 1 dm som sitter under troskanten och syns aldrig och har blivit blekt.

    Men eftersom det var lite vatten hade dottern inte kunnat röra sig , när dom tog ut henne var benen rakt upp (som man skulle sitta med raka barn på golvet) tog ett par timmar innan dom åkte ner. Hon låg i kuvös 2 dygn sen på neonatal 1 vecka.
    Dom beräknade att hon skulle väga runt 1400-1500 gr. Men hon vägde som minst när hon kom dagen efter 1815 g, 40 cm lång.

    Hon var liten i början men växte på sig och var i kapp viktmässigt vid 1 års ålder.
    Hon var annars helt normal, fick barn/förkylningsastma efter ett par år som skulle kunna bero på att hon var för tidigt född och med snitt men det har aldrig varit allvarligt och varit mest vår och höst vid omslag av väder och då fått inhalera luftrörsvidgande och kortison men det är ju inget ovanligt och nu har det nästan vuxit bort.

    Säger dom varför det skulle vara något medicinskt problem för er bebis?
    Vi fick aldrig höra något sånt, bara att hon var liten och dom hade koll på att hon i alla fall växte, dom sa bara att vi skulle vara beredda på snitt när hon inte fick näring längre.
    Det var i och för sig efter v 20 men ingen pratade innan om att avbryta, vi har en frisk och normal dotter.
  • Arlene

    Men går du alltså inte på specialistmödravården?
    Det borde du ju göra nu när du är i v.25, kanske läkaren skriver remiss då nästa vecka när du ska på kontroll.
    Tycker fortfarande det är konstigt att dom säger att fostret kan vara skadat pga för lite fostervatten eller dom verkar ju utgå ifrån det.
    Som sagt jag hade jätte lite fostervatten och hon var 42 % för liten ett tag och hon kunde ju knappt röra sig, kände ju aldrig sparkar bara fladder.
    Men aldrig att någon sa att hon skulle vara skadad, bara liten och att hon skulle behöva komma ut när det blev nästan tomt på vatten.
    Men vi gick som sagt till v.32 då det blev snitt eftersom det då var väldigt lite vatten, helt frisk men vägde som minst 1815 g.

    Kan dom se om barnet är normalstort? förstår inte riktigt varför dom verkar utgå ifrån att bebisen är skadad om dom inte kan se det bestämt?

    Men jag gissar att läkaren nästa vecka då du ju kommer att vara i v.26/27 kommer kunna ge mer info då eftersom du nu gått så långt och troligtvis så får du nu komma till specialist mödravården.

    Uppdatera gärna när du orkar, håller alla tummar för dig!

  • Arlene
    Kmiahan skrev 2021-07-12 20:28:34 följande:
    Har idag fått svar från magnetröntgen som gjordes på remiss från specialistmödravården på Östra sjukhuset. Bebisen har inga njurar och förlossning sätts igång på fredag klockan 13. De kan bara erbjuda palliativ vård då inget finns att göra säger de. Så de hade rätt från början men man behöver ju ha fakta att utgå från och inte bara teorier. Bebisen kommer dö direkt eller leva maximalt några dagar säger de. Det ska få dö hud mot hud med mig. Fått frågan om vi vill ha obduktion eller inte. Känns något svårt att tänka på då barnet sparkar för fullt i magen. Ska planera för begravning säger de. Jag vill ju gärna veta om mer är fel men har svårt för tanken att de skulle skära i min bebis. Vill nog ändå att den begravs hel. Blir nog begravd med min pappa som dog samma dag som de upptäckte att det var dåligt med vatten tidigare i år.

    Det här året har varit skit och det bara fortsätter

    Men måste acceptera att detta enbart var ett gudslån även om det verkligen gör ont.
    Limeblad skrev 2021-07-12 08:32:23 följande:

    Tänker på dig ts, hur går det?


    Oj! Vad ledsen jag blir när jag läser detta, jag beklagar verkligen det du/ni får gå igenom. Jag förstår att det är mycket att ta in och det nästan kan vara obegripligt när bebisen sparkar.
    Ibland är livet så orättvist och hårt.
    Jag hade hoppats att allt skulle gå bra för er precis som det gjorde med vår dotter trots för lite fostervatten.

    Jag vill bara skicka en stor styrkekram till dig!
    Ta hand om dig och varandra. Kram!
  • Arlene
    Kmiahan skrev 2021-07-19 10:54:59 följande:

    Till alla som stöttat, Tack!

    Vi är hemma. Sonen ligger på bårhuset på Östra. Han föddes och dog 6.30 i fredags.

    Jag trodde jag visste vad smärta var. Jag var inte i närheten.

    Den värsta förlossning jag haft. Den fysiska smärtan ökar hur mycket som helst när du inte får belöningen i ett levande barn. Nu sitter jag och väntar på samtal från begravningsbyrån med stenhårda bröst fyllda av mjölk och eftervärkar kommer fortfarande då och då.

    Smärtan i själ, hjärta och kropp.

    Den lille sonen är det vackraste jag sett. Jag ville inte åka från honom. Jag ville inte släppa honom från min famn.


    Det är fruktansvärt det ni har fått gå igenom, jag känner inte dig men ändå är jag så berörd av allt som hänt dig, mycket för att vi ju själva fick en dotter för tidigt född just pga för lite fostervatten, förr i tiden hade hon inte överlevt, jag lider verkligen med er och tänkte på dig i fredags.

    Jag vill bara skicka en stor kram till er! ????
  • Arlene
    Arlene skrev 2021-07-19 11:22:53 följande:

    Det är fruktansvärt det ni har fått gå igenom, jag känner inte dig men ändå är jag så berörd av allt som hänt dig, mycket för att vi ju själva fick en dotter för tidigt född just pga för lite fostervatten, förr i tiden hade hon inte överlevt, jag lider verkligen med er och tänkte på dig i fredags.

    Jag vill bara skicka en stor kram till er! ????


    skulle inte bli frågetecken sist utan en emoji ????
  • Arlene
    Kmiahan skrev 2021-07-29 16:06:03 följande:

    Så imorgon har vi begravning för vår lille Levi. Vet inte hur jag ska orka.


    Förstår att det är en jobbig dag idag!

    Många styrkekramar till dig!
Svar på tråden Inget fostervatten