Inlägg från: Anonym (Förstör) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förstör)

    Vill jag verkligen bli bonus mamma?

    Styvbarn förstör hela livet, och ända in i döden på grund av arvsregler o.s.v.. (Om han dör före dig har hans barn rätt till sitt arv på en gång, även om du måste sälja huset för att lösa ut dem.)

    Nej, jag rekommenderar verkligen inte det här. Om du inte ens vill ha egna barn, ska du väl inte ta massor med jobb och strul med någon annans? Det är slöseri på din tid, din energi, ditt liv. Det är mycket bättre att du försöker träffa en barnfri man, så kan ni ha ett bekvämt vuxenliv tillsammans. 

  • Anonym (Förstör)
    mari123 skrev 2021-04-30 15:22:08 följande:

    Helt OT men liksom i sammanhanget *typ*. Om du blir bonus-mamma så blir din egen mamma, om hon lever!, "bonusmormor"! Jag skulle HATA den rollen och bli en usel sådan. Ursäkta OT OT.


    Håller med här också. Detta är ett jätteproblem för många mogna/äldre kvinnor, som liksom pressas in i en bonusmormor/farmor-roll till barn som de inte har valt. De får veta att de måste ställa upp som barnvakt och ge lika dyra julklappar och födelsedagspresenter (vilket kan vara ett stort problem för våra fattigpenionärer, varav de flesta är kvinnor) som för/till de riktiga barnbarnen. Med mer eller mindre uttalade hot om att inte få umgås med sina vuxna barn och egna barnbarn annars, om de "gör skillnad".

    Hela den här kulturen vi har fått i Västerlandet de senaste 40-50 åren, med barn hit och dit, skadar så många - barn, vuxna och äldre...
  • Anonym (Förstör)
    Anonym (Farmor) skrev 2021-04-30 16:53:59 följande:
    Var ärlig, säg att det aldrig kommer bli något "idylliskt familjeliv" mellan dig och hans ungar.
    Flytta inte ihop, du kommer ångra dig. Dessa ungar är små och det tar tio år innan de är någorlunda självständiga.

    Och förresten, "soulmate"? Hur då? Ni har uppenbarligen totalt olika värderingar och önskemål i livet.

    Tänk framåt, resor du vill åka på med honom kommer bli med honom och hans ungar, annars tar det hus i helvete antingen med ungarna eller deras morsa. En morsa du för övrigt kommer ha som en skugga i livet i sisådär 15 år framöver.
    Vill du det?
    Håller med här också. Biomamman kommer att ha en mycket stark ställning i familjekonstellationen. Hon kommer att använda sin makt till att bestämma allt ifrån hur många brandvarnare ni ska ha, hur högt räcket måste vara på balkongen, vilken typ av frukost ni ska äta, när ni får ha semester och vart ni får åka, hur era jular ska se ut o.s.v.. Hon kan alltid skylla på att det inte är barnsäkert, inte barnvänligt, att hon inte kan släppa iväg sina barn under dom omständigheterna.

    Hon kommer att använda din man som gratis arbetskraft i sitt hem, t.ex. när det gäller att byta däck på bilen (barnen kan dö om bilen halkar), borra upp hyllor, skjuts hit och dit, kanske kommer hon även att begära pengar utöver underhållet. Rätt som det är har hon bestämt att äldsta barnet ska gå ett år på en internatskola i Schweiz - och att din man ska betala halva beloppet. Eller hela. 

    För Guds skull TS: lär åtminstone känna henne först, innan du fattar några livsavgörade beslut! Är hon en vettig person? Är hon svartsjuk? Svartsjuk på en ny man kan man vara även om man inte ville ha kvar mannen själv... det kan svida ändå. Står din man upp för dig i en konflikt mellan dig och henne? Risken är stor att han inte gör det, för hon kommer alltid att vara Hans Barns Mor, och hon kan alltid spela på hans dåliga samvete för barnen. Det enda sättet för dig att utmana hennes ställning är att själv få barn med mannen, då blir din ställning i familjen mer central för varje barn du föder. Men det vill du ju inte. 
  • Anonym (Förstör)
    Anonym (G) skrev 2021-05-02 17:24:56 följande:
    Han tror att han får ett oskrivet blad och någon utan ryggsäck, kan låta hårt men det är den iakttagelsen jag gjort av män med barn som börjar träffa någon utan barn...och vill hon dessutom inte ha några egna så tror jag att risken är större att han lite egoistiskt tror att hon ska bli nya lillmamman till hans barn. Praktiskt och bra, hon står lägst i näringskedjan tänker han.

    Är hon kär nu så kör särboliv och ses varannan vecka men jag tycker att TS inte ska stänga dörrar för män som passar hennes egna livsvision bättre, tror livet blir betydligt mer fantastiskt för henne om hon träffar en likasinnad.

    Tror dessutom att denne man kommer pressa på om att hon ska flytta in hos honom och barnen.
    Bra lägesanalys och råd!
Svar på tråden Vill jag verkligen bli bonus mamma?