Inlägg från: nnnnnnnn |Visa alla inlägg
  • nnnnnnnn

    Någon mer som har barn med allvarlig allergi?

    Mitt barn har inte allvarliga allergier, men släktingar har.
    Såhär tänker jag:


    1) Informera ALLTID, både i förväg och vid ankomst. Erbjud er att gå igenom menyn inför kalaset tex "om ni säger vad ni tänkt bjuda på så kan vi säga till om det är något som kan innehålla jordnötter."
    2) Erbjud er att vara med på kalaset eller vänta utanför i bilen om ni vill testa att lämna barnet. Informera om att ni är 1 minut bort ifall något händer. OBS: Upp till barnen är 7-9 år brukar det vara ett par föräldrar med på kalasen här i vår trakt, det är barn som är blyga, lätt kissar på sig, blir arga/våldsamma, har allergier eller bara inte vill bli lämnade - deras föräldrar är med i bakgrunden. När barnen här är i förskoleåldern brukar inbjudan även inkludera föräldrarna tex: "Du som vill är välkommen att stanna och ta en kopp kaffe under tiden som barnen leker, vill du testa att lämna ditt barn på kalaset så lämnar du ditt mobilnummer."
    3) Var extremt tydlig med symptom och var medicinerna är och hur de används = låt föräldrarna öva om möjligt (kanske har ni en använd/tom epipen? Så man kan öva att ta upp den och använda den). Iaktta föräldrarnas reaktioner: Ja,ja det är väl ganska lätt? = De har ingen koll...   Jag har övat massor av gånger, men vill ändå ha en tydlig genomgång då det är livsavgörande!
    4) Det är OK att vara nojiga föräldrar! Hellre att ni stannar en extra gång och barnet lever, än att man försöker lita på andra och något hemskt händer.


    Lycka till!

Svar på tråden Någon mer som har barn med allvarlig allergi?