• Spucks

    Min man gillar inte att våra barn har utländska kompisar

    Anonym (Vad göra) skrev 2021-05-03 13:15:41 följande:

    Som rubriken lyder så gillar inte min man att våra barn har utländska kompisar. Vad ska jag göra? Vad hade ni gjort?


    Du visste inte innan att han är en rasist?
  • Spucks
    Anonym (M21) skrev 2021-05-03 19:37:21 följande:

    Jag hade reagerat samma, beroende på vart man bor etc, och jag förstår hans rädsla, du bör ta den på allvar och prata, diskutera med han.


    Ja, det stämmer. Om man inte aktar sig kommer ens barn kanske leker med någon som inte känner till skillnaden mellan "han" och "honom"!
  • Spucks
    Anonym (OJ) skrev 2021-05-03 23:25:05 följande:
    Ja, det stämmer. Om man inte aktar sig så kommer ens barn kanske att leka med någon  som säger: "kommer ens barn kanske leker".Glad
    Tack :). Som tur är har ju inte JAG ett problem med att mina barn leker (lekar?) med utlänningar. Med det är väl lite pinsammt att det brukar vara precis dem som inte klara av att ha koll på sin egen modersmål som klagar på utlänningar.
    Anonym (Nice) skrev 2021-05-04 04:45:35 följande:
    Vilken matnyttig info du delgav tack för inlägget 
    Jag brukar säga detta att alla som skriver eller pratar ska respekteras och det du gör är omvänd förnedring dvs en person jag skulle akta mig för att bli vän med 
    Jag har inget behov att respektera rasister. Inte heller har jag behov att vara vän med en rasist, det betyder även om du skulle vilja vara vän med mig (vilket är nog inte trolig, eftersom jag inte är svensk) skulle jag avslå Glad.

  • Spucks
    Anonym (OJ) skrev 2021-05-04 07:21:13 följande:
    Ok, jag förstår det, men istället för att diskutera problemet så pekar du på språket i ett inlägg...

    Det som påverkar hur man ser på den här frågan är naturligtvis var man bor och vad man tidigare har sett, varit med om eller råkat ut för. Flera av de inlägg som talar om rasism kommer förmodligen från människor som bor i områden som inte är så utsatta för en viss typ av kriminalitet. Tror inte pappan nödvändigtvis måste vara rasist. Det kan ju trots allt vara så att han vet vad han snackar om...

    Jag, jag pekar på språket, eftersom det är en av dem saker rasister brukar klagar på - att dem jävla invandrare inte kan prata ordentligt svenska. Sedan gör de själva sådana löjliga fel, som "infödd svensk", på sitt eget modersmål ... det modersmål som de tycker de måste försvara. Mitt invandrarbarn klarade att använda "han" och "honom" korrekt ganska snart efter att hon lärde sig svenska. Så jag ska nog håller min barn borta från obildade svenska rasister, om jag vill att dem pratar korrekt svenska Flört


    Du har fel när det gäller vem som är rasist. Statistiken har tidigare visat att folk som har MER kontakt med invandrare är MINDRE rasistisk. Vilket är logisk, tycker jag, eftersom rasism är begrundad i dumhet, bristande intelligens och okunskap. Inteligensen kan man ju inte ändra på, men kunskapen om invandrare ökar ju om man har mer kontakt.

  • Spucks
    Anonym (OJ) skrev 2021-05-04 08:01:16 följande:
    Om du säger "rasist" och vägrar att tala med t ex den här pappan så växer avståndet mellan oss, vilket bidrar till polariseringen. Det kan vara så att han är rasist, men jag tror det är dumt att dra "rasistkortet" i tid och otid. Jag tror att det är bättre att man prata och diskuterar som du och jag gör nu...Glad
    Jag utgår självklart ifrån det TS skrev, vilket är att hennes man inte vill att hans barn har utländskla kompisar. Vilken annan anledning, förutom att vara rasist, kan det finnas till det?
  • Spucks
    Anonym (Ghost) skrev 2021-05-04 08:37:23 följande:
    Ska du verkligen kasta sten i glashus...? Låt mig då visa dig det här:

    Ja, jag påpekar språket, eftersom det är en av de saker rasister brukar klaga på - att de jävla invandrarna inte kan prata ordentlig svenska.

    Om du vill att dina barn ska prata korrekt svenska så kan du börja med att gå en kurs på SFI eller Komvux själv.

    Jag kastar inte sten i glashus, eftersom jag inte gör sådana fel på mitt modersmål. Men även när det gäller folk med samma modersmål (tyska), så brukar det vara rasister som klagar på utlänningar som visar stora brister i sina språkkunskaper. Samma har jag upplevt med engelsspråkig folk. Fast det är ju inte så konstigt, eftersom, som sagt, rasism är ett tecken på dumhet och låg intelligens.


    Mina barn lär sig inte korrekt svenska genom att jag gå en SFI kurs, utan genom att umgås med folk som har svenska som modersmål. Men som sagt, några borde man då nog undvika.

  • Spucks
    Anonym (OJ) skrev 2021-05-04 08:53:53 följande:
    Anledningen kan vara "ett stökigt område, med dålig integration. Det behöver då inte vara rasism... Tror du jag är rasist? (frågar med vänlig ton) Glad

    Jag vet inte om du är rasist, du har ju inte skrivit någonting åt det hållet här.
    I en stökig omr
    åde är alla utlänska barn stökiga och dåligt integrerad och alla svenska barn vänliga? TS skrev inte att hennes man inte vill att barnen har stökiga kompisar eller att han vill att barnen inte har kompisar med värderingar eller beteende som skiljer sig starkt från deras egna. Hon skrev att han inte vill att barnen har utlänska kompisar. Dvs. det är enbart nationaliteten/härkomst som är relevant. Och det är otvivelaktigt rasistiskt.

  • Spucks
    Anonym (Orsak?) skrev 2021-05-04 12:24:59 följande:
    Ja TS skriver väldigt kort och därför jag ställde en följdfråga. Är det just att de är utländska som är problemet? Eller är det så att han har problem med just de barnen och så råkar de dessutom vara utländska. TS skrev ju också att han inte sagt något egentligen så då kan det ju faktiskt vara så att han skulle ogillat att de barnen var kompisar till hans barn även om de var helsvenskar och allt annat lika. 

    Det är ju väldigt stor skillnad på att ogilla en person just för att den är från ett annat land än att ogilla en person som är från ett annat land baserat på helt andra orsaker. Och jag tycker att TS måste skriva mer om det är så att det verkligen är det faktum att de inte är svenska som är problemet. 
    Du har rätt, det är en stor skillnad. Men TS skriver inte att hennes man har problem med vissa av barnens kompisar och att de råkar vara utländska. Hon skriver att hennes man inte gillar att barnen har utlänska kompisar, vilket är ett generellt påstående och inte riktat till några specifika kompisar.
    Trots den korta inläggen framgår det alltså tydligt vari mannens problem ligger.
Svar på tråden Min man gillar inte att våra barn har utländska kompisar