• Anonym (*)

    Skulle ni skaffa barn med någon ur medelklassen?

    Anonym (Enkel fråga) skrev 2021-05-04 22:06:51 följande:

    I framtiden finns varken medelklass eller arbetarklass eftersom båda är "moderna" företeelser, det vill säga produkter av moderniteten. Jag har testat på både arbetarklass och medelklass men stötts ut från båda (delvis ömsesidigt förstås). Oklart vad det gör mig till.


    Hur stöts man ut ur eller lämnar en klass? Bara för att du upplever att du går din egen väg och inte lever till 100% som vad du uppfattar vara arbetar-, medel- eller överklass, så betyder inte det att du inte tillhör någon klass.
  • Anonym (*)
    Anonym (Enkel fråga) skrev 2021-05-05 07:16:41 följande:

    Medelklass idag är först och främst en moralisk gemenskap. Tron på jämställdhet och allt det där. Men har absolut försökt bli medelklass. Däremot var det inte riktigt för mig då jag faktiskt måste tro på allt och leva allt fullt ut. Jag insåg inte att mycket egentligen bara är sånt som sägs till andra medan medelklassmänniskan själv tänker egoistiskt och använder sina doktriner i syfte att manipulera och gaslighta.

    Har däremot säkerligen undervisat många som sedan uppgått i medelklassen.


    Nej, samhällsklass handlar om socioekonomiska förutsättningar. Det har inget med moraliska värderingar att göra. Vilka värderingar är det du inte delar med dem du uppfattar som medelklass?

    Ok, du har alltså upplevt dig manipulerad och gaslightad av folk ur medelklassen, och drar därför slutsatsen att deras beteende hade med deras samhällsklass att göra, och att hela medelkassen består av falska individer? Jag antar att det var detta du menade när du skrev att du blev "utstött ur medelklassen". I själva verket blev du nog utstött ur en betydligt mindre gemenskap.
  • Anonym (*)
    Anonym (Enkel fråga) skrev 2021-05-05 15:20:32 följande:
    Tobbe vet jag inget om. Rekommenderar däremot en tråd om en man som sökte hjälp för att han inte ville förlora sin fru till hennes älskare men sedan blev satt på plats rejält när älskaren hälsade på och visade var skåpet skulle stå. Den var rätt intressant.
    Du får nog länka till tråden om vi ska hitta den.
  • Anonym (*)
    Anonym (Enkel fråga) skrev 2021-05-06 12:36:43 följande:

    Jag har en filosofie doktorsgrad i alla fall, betyder väl något i er värld. För egen del kunde det inte betyda mindre. Universiteten kryllar av personer med titlar, varav de med de finaste titlarna ofta är de minst intellektuella (finns undantag såklart, särskilt på Lunds Universitet, men undantagen blir allt mer sällsynta i takt med pensioneringar).


    Vilket ämne har du doktorerat i?
  • Anonym (*)
    Anonym (von Anka) skrev 2021-05-07 23:42:05 följande:
    Troligen sk livsstudier, skola: Livets Hårda. Den är väldigt populär bland de som resonerar som TS gör i den här tråden.
    Ja, antingen det eller pedagogik, litteraturvetenskap eller något annat flummigt som inte håller sig till den vetenskapliga metoden. Hade föreslagit genusvetenskap också, om inte TS verkat alldeles för konservativ för att vara feminist.
  • Anonym (*)
    Anonym (Enkel fråga) skrev 2021-05-08 11:06:32 följande:

    Den mest patetiska samhällsforskningen är på sätt och vis den kvantitativa. Ofta placeras någon väldigt smal aspekt under lupp som på ett platoniskt vis är direkt härledd från forskarens (eller forskarsamhällets) liberala ideologi. Ingen bryr sig om hypotesen kan förkastas eller inte.

    Genusvetarna är ideologer och agendasättare, och har på så vis en mer inflytelserik position. Finns även en hel del intressanta perspektiv och metoder inom genusvetenskap, även om dessa många gånger är lånade från tidigare strömningar.


    Och med det inlägget styrkte du mina misstankar.
  • Anonym (*)
    Anonym (Enkel fråga) skrev 2021-05-08 13:15:36 följande:

    [quote=81113764][quote-nick]

    En aningen mer kritisk definition av den moderna medelklassen är föräldrarna som förvandlas till grisar i filmen Spirited Away. De har sina pengar och kan betala för sig, men kanske räcker inte pengar alltid. Kanske måste man också ha en moral.


    Och medelklassen har som sagt en slags moral, men vad är det egentligen för en moral. En klass av hycklare som å ena sidan förespråkar vissa värderingar för att, när det kommer till deras eget liv göra motsatsen. En klass av anti-rasister som är de värsta och mest oförblommerade rasisterna osv. Själva essensen i medelklassens liberala ideologi är _rasism_. Genusvetenskapen, trots en del andra bekymmer, har åtminstone närmat sig den insikten.[/quote]

    Ja, så där bitter blir man väl på folk i allmänhet när man upprepade gånger har känt sig utstött.
  • Anonym (*)
    Anonym (XXX) skrev 2021-05-08 16:21:03 följande:
    Visst är det så. Man välkomnar låtsasflyktingmottagandet, men ser till att själv bosätta sig i garanterat rasrena villaområden för att slippa ha något med "flyktingarna" att göra. Man är tolerant mot homosexuella, men flyttar det in ett homosexuellt par i grannvillan - då tar det hus i Helvete. Om den egna sonen blir homosexuell, eller den egna dottern blir ihop med en afrikan eller arab - då ses det som en katastrof, inte alls den idylliska bild av sin lyckade familj som man vill visa upp... och annat sådant. 
    Du citerade mig, men jag tror att du egentligen menade att citera TS. Det var inte jag som sa det där med att medelklassen är rasister.
Svar på tråden Skulle ni skaffa barn med någon ur medelklassen?