• Ticketocka

    Min man pussade på mig när jag satt i möte - OK eller inte?

    Otroligt töntigt gjort av maken, jag hade markerat kraftigt. Hade jag varit på andra änden av mötet hade jag heller inte uppskattat att se nåns kladdande partner i rutan.

  • Ticketocka
    Kråkungen skrev 2021-05-03 20:11:18 följande:

    Håller helt med. Så sorgligt att världen har kommit till en punkt där det öht kan bli en diskussion om en sån här sak... där man öht diskuterar om det är fel att visa kärlek och ömhet... Som sagt: det hade varit en anan sak om det hade varit frågan om nånting som faktiskt hade tagit upp en massa tid, stört mötet och kanske även varit provocerande, men en enkel puss? Dessutom finns det väl ingen som inte har insett vid det här laget att zoom-möten och liknande i hemmiljö ter sig lite annorlunda än möten i offentliga lokaler/på arbetsplatsen?


    Javisst, i ett möte med sin läkare får man finna sig i att läkarens man tittar förbi på skärmen för han kunde bara inte låta bli att kyssa sin fru. Eller i samtal med chefen om att man upptäckt kollegans oegentligheter är det heeelt naturligt att bryta för en liten pusspaus.

    Ni som tycker detta är okej kan ju knappast ha speciellt viktiga möten.
  • Ticketocka
    sandrabeerg skrev 2021-05-03 20:26:41 följande:

    Instämmer! Hade varit så otroligt olämpligt om detta hade skett på något av mina jobbmöten.


    I bästa fall är det patetiskt, i värsta fall riktigt illa.
  • Ticketocka
    Kråkungen skrev 2021-05-03 20:50:52 följande:
    Nä, är det ett möte som behandlar konfidentiell eller känslig information eller liknande håller jag med om att det inte är lämpligt. Men då är det inte pussen som är olämplig; då är det att man satt sig fullt tillgänglig för övriga familjen som är olämpligt. Ska man ha ett möte där man vet att känsliga/konfidentiella saker ska diskuteras tänker jag att det är självklart att man stänger in sig i ett rum där ingen annan kan råka komma och störa, och att man även förklarar för övriga familjemedlemmar att man inte får bli störd. Har man inte gjort det kan jag inte riktigt se hur man kan bli irriterad eller tycka att det är respektlöst att övriga familjen kanske skymtar förbi, och jag kan definitivt inte se varför en snabb puss - ett uttryck för ömhet och kärlek - skulle vara något hemskt.
    Anonym (Linn) skrev 2021-05-03 20:32:59 följande:

    Jag gissar att de i tråden som svarat: Men gud vad sött, jag hade visat upp honom för min chef! Eller: Det är väl inget farligt. Antingen aldrig haft ett professionellt videomöte och/eller anser att möten som sker via dator "inte är på riktigt" och att man därför kan bete sig lite hur man vill.

    Finns ju många historier om folk som gått på toa med micken på under ett möte eller ännu värre saker.


    Som sagt: är det ett väldigt viktigt/känsligt möte så är det väl ens egen skyldighet att se till att man inte blir störd? 

    Personligen har jag suttit i jobbmöten där det funnits jamande katter, lekande barn, visslande makar och till och med en och annan hantverkare med i bakgrunden. Det har enbart gjort att mötena känts mer personliga, avslappnade och "mysiga". Sen finns det självklart gränser - att exempelvis gå på toa med micken på håller jag förstås med om känns ganska skumt. Detta har jag dock själv aldrig råkat ut för eller hört nån annan råka ut för heller för den delen :)
    Om det är en zoom-fika eller liknande kan jag väl tycka det är ok om nån familjemedlem syns som hastigast i bakgrunden, men att komma fram och ge en puss tycker jag inte är trevligt alls, det är inte ett infall av ömhet utan snarare en markering. Varför måste man göra det när ens partner sitter i ett möte? Det handlar ju snarare om ett behov av att visa upp sig än att man är så vansinnigt kär att man inte kan hålla sig.
  • Ticketocka
    Kråkungen skrev 2021-05-03 21:10:05 följande:
    Intressant hur olika man kan uppfatta det! Den här tolkningen - att det är frågan om ett behov av att visa upp sig - hade aldrig ens fallit mig in, utan jag hade enbart sett det som just en ömhetsbetygelse. 

    Tänker du likadant beträffande om du skulle ha några kollegor hemma för att gå över lite jobb tillsammans, och din man/fru/pojkvän/flickvän gav dig en puss när hen gick förbi, eller är det annorlunda då? Det är alltså en helt seriös fråga - jag blir nyfiken, för som sagt: det här är ett tankesätt som känns jättefrämmande för mig, men jag inser ju att vi alla tänker olika :)
    Nu skulle jag ju aldrig ha kollegor hemma i jobbsammanhang, men sitter jag i ett möte så vill jag inte ha nån puss, oavsett var jag befinner mig.
  • Ticketocka
    Kråkungen skrev 2021-05-03 21:16:17 följande:
    Ok - intressant, som sagt :)
    Då vill jag fråga dig, varför måste din man ge dig en ömhetsbetygelse när du sitter i möte. Du sitter och diskuterar något viktigt med dina kollegor, varför i hela fridens namn ska din man komma bort till dig för att ge dig en puss? Och hade du tyckt samma om din man kom förbi på din faktiska arbetsplats, kom in i mötesrummet för att ge dig en puss?
  • Ticketocka
    Anonym (Linn) skrev 2021-05-03 20:32:59 följande:

    Jag gissar att de i tråden som svarat: Men gud vad sött, jag hade visat upp honom för min chef! Eller: Det är väl inget farligt. Antingen aldrig haft ett professionellt videomöte och/eller anser att möten som sker via dator "inte är på riktigt" och att man därför kan bete sig lite hur man vill.

    Finns ju många historier om folk som gått på toa med micken på under ett möte eller ännu värre saker.


    Håller helt med! Inte en chans att dessa människor hade gulligullat med sina partners om de haft seriösa möten och velat bli tagna på allvar.
Svar på tråden Min man pussade på mig när jag satt i möte - OK eller inte?