• Casper9

    Hade du skaffat barn med en nykter alkoholist?

    Drottningen1970 skrev 2021-05-06 21:36:57 följande:

    Fast AA är inte allenarådande. De har hjälpt många och har en given plats i beroendevården. Men de passar inte alla och deras synsätt är inte lag även om de själva gärna tror att de är den enda rätta vägen. Själv skulle jag absolut inte passa inom AA om jag drabbades av beroende. Dåremot har jag hänvisat många dit som passat där så all respekt för verksamheten. Men som sagt.. passar absolut inte alla.


    Hur vet du att AA absolut inte skulle passa dig? Så tänkte jag med tills att det blev min enda utväg och jag älskade AA från första stund. Känns som om du har en del fördomar.
  • Casper9
    Drottningen1970 skrev 2021-05-07 06:45:44 följande:

    Nej jag är väldigt väl insatt i Hur AA fungerar. Just det du visar i tråden att inställningen är att AA ör frälsningen, nåt som fungerar för alla. Att just AA filosofin är ljuset och om AA inte funkar så beror det på att man inte är motiverad är precis det som gör att det inte skulle passa min personlighetstyp.


    Va? Jag säger absolut inte att AA fungerar för alla? Nu la du en massa ord i min mun, knasigt.
  • Casper9
    Anonym (Hmm...,,,) skrev 2021-05-07 07:44:46 följande:

    Om jag inte tar fel nu (ber om ursäkt i så fall) så jobbar du på soc. Exakt inom vilket område vet jag inte men jag Vet är att din personlighet, enorma brist på insikt, erfarenhet och empati gör att du borde jobba med något helt annat, kontorsstädare, i fritösen på donken eller liknande.


    Håller med.
  • Casper9
    Drottningen1970 skrev 2021-05-07 09:24:54 följande:

    Det är exakt denna extrema hållning gentemot människor som inte hyllar AA som nåt heligt. Agressiviteten man möts av om vågar göra annat än att tillbedja rörelsen, som gör att den inte passar mig. Jag kan inte inträda i det sektliknande förhållningssättet som är väldigt väldigt vanligt inom AA rörelsen. Men som sagt, AA har hjälp väldigt många människor och har sin givna plats och det är jättebra att de finns. Men de är inte för mig...


    Sektliknande? Du har ingen aning om vad AA är för ngt hör jag.
  • Casper9
    Drottningen1970 skrev 2021-05-07 16:19:06 följande:

    Det har aldrig slagit dig att bara för att man inte håller med dig så innebär det inte med automatik att man inte är insatt?


    AA är inte sektliknande. Jag har gått i AA, du har det inte. Så jag borde ha mest rätt.
  • Casper9
    Drottningen1970 skrev 2021-05-08 08:25:01 följande:

    Om vi bortser från AA nu... brukar sektmedlemmar själva tycka att de är med i en sekt?

    Jag anser att inställningen att AA är den enda rätta vägen, att de som ej blir nyktra med hjälp av AA är omotiverade och inte minst den aggressivitet man möts av om man INTE ställer sig bakom AAs ideologi (som vi sett tydligt i denna tråd) ÄR sektliknande. Det är min åsikt som är baserat på många års erfarenhet och kunskap om AA. Nej jag har inte själv varit med i AA i den bemärkelsen att jag behövt hjälp för egna missbruksproblem. Däremot har jag jobbat med dom i 20 år. Beviljat behandlingar, varit på oräkneligt antal informationsmöten i både öppenvården och på behandlingshem, suttit med på öppna möten etc etc etc. Jag kan AA och dess ideologi innifrån och ut.

    De har gjort ett enormt värdefull arbete för att hjälpa många till nykterhet, men återigen, det jag säger är att de är inte för alla. Jag tillhör en av dom som inte skulle passa för ideologin.

    De som det funkar för är ju kanon, värre har det varit för dom där metoden inte passar. Där är det mer regel än undantag att vederbörande stämplas som omotiverad och därmed skuldbeläggs. Man vill inom rörelsen tro att AA är frälsningen, den enda sanna lösningen för alla. Det är DEN delen jag anser är sektliknande.


    Va? Omotiverad om man inte blir nykter med hjälp av AA? Jag vet inte men ovanstående inlägg är bara massa fördomar anser jag.
Svar på tråden Hade du skaffat barn med en nykter alkoholist?