• Anonym (ooo)

    Jag älskar henne men....

    Du "känner dig exklusiv" (du talar om att du är mäklare - vad är det för exklusivt med det?) 
    Maken till egofixerad text var längesen jag läste. 

    Var bor du nu? Det är väl bara att du köper egen lägenhet om du vill ha en. Bo där ensam eller bo där två - du väljer. Du kan äga den ensam även om hon flyttar in och blir sambo. Om det tar slut får hon flytta ut, om ni skriver ett avtal om att lägenheten är bara din.
    Skaffar man gemensamma barn är det brukligt att man har mer gemensam ekonomi också, att den som tjänar mer lägger mer till hushållet (fullt rimligt). 

    Om du verkligen är redo för att bilda familj med denna kvinna (tveksamt men du påstår att det är så), så vill jag skicka med dig ett visdomsord från min man. När vi skulle köpa hus tillsammans hade jag inga pengar till kontantinsatsen men han hade precis sålt sitt gamla hus så han fick lägga hela den summan. Sedan tog vi gemensamt lån 50/50 på resten av summan. Vi skrev en skuldsedel på halva kontantinsatsen. Det står att om vi skiljer oss så ska jag ge honom den summan.

    Mina man sa då:
    "Avtalet gäller ju enbart om vi skulle separera. Så länge vi lever tillsammans spelar pengarna ingen roll, eftersom vi planerar att bo kvar i huset, och vi planerar ju att leva ihop för resten av våra liv, så då spelar det heller ingen roll".  

Svar på tråden Jag älskar henne men....