Inlägg från: Anonym (Misstro) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Misstro)

    Kompis som inte verkar tro på mig när jag berättar att mitt ex dömts för att ha misshandlat mig

    Nja, om en kompis ifrågasätter något betyder det inte automatiskt att kompisen är knasig och att bryta upp är rätt lösning. Vissa är inte speciellt tilllitsfulla och har erfarenheter av att bli lurade.

    Att bryta upp från vänskapen kan tolkas fel och risken blir att hon fortsatt tror att du hittat på och ljugit. Eftersom han är dömd kan det vara bra att ha domen tillgänglig för att visa upp.

    Vänner beter sig på olika sätt och någonting har uppenbarligen fått din vän att tveka. Det kan betyda att hon är knasig, men det kan också betyda att du gjort andra saker som fått henne att missförstå situationen och som har gjort henne misstänksam.

    Att bara bryta med en av sina bästa vänner, utan att försöka kommunicera kring vad som hänt är inte alltid det bästa.

  • Anonym (Misstro)
    Anonym (.) skrev 2021-05-05 09:19:16 följande:

    Hon har många bra sidor också och vi har varit vänner länge. Jag är bara väldigt känslig att bli ifrågasatt gällande det här då jag känt mig så misstrodd av polis, socialtjänst och faktiskt fler i min familj. Alla tycker mitt ex är så trevlig och bra. Mitt liv är helt förstört efter allt som har hänt så jag kan inte förstå varför någon skulle misstro det egentligen. 


    Folk har svårt att förstå saker de själv inte varit med om och folk inbillar sig lätt hur det hänger ihop.

    Låt detta ta lite tid att sjunka in och se var det landar.

    Folk är väldigt svartvita i sina svar och jag tror detta är en process där du kommer landa i vilken typ av människa din kompis är och på vilket sätt man kan prata om sitt förflutna på ett sätt som känns bra för dig framöver.

    Du är säkert känslig över att bli ifrågasatt och det är "lätt" för vissa att misstro, men det betyder inte att hon faktiskt vill dig illa, eller inte tror dig. Hon har kanske svårt att tro att samhället faktiskt fungerar som det gör, där vissa dömda fortfarande går ibland oss och "är omtyckta".
Svar på tråden Kompis som inte verkar tro på mig när jag berättar att mitt ex dömts för att ha misshandlat mig