Inlägg från: Anonym (Riktig man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Riktig man)

    Finns det inga riktiga män längre?

    Anonym (Downey) skrev 2021-05-06 23:24:05 följande:

    Osäkra män som inte vet hur man får till det med kvinnor... kvinnor som är missnöjda med män som inte vågar ta initiativ... när blev han en mesig hen? För lite testosteron hos svenska män numera?

    www.familjeliv.se/forum/thread/79745832-du-verkar-inte-direkt-intresserad


    Det finns riktiga män fortfarande även om de blivit mindre vanliga. De kvinnor som anstränger sig för att bli riktiga kvinnor har möjlighet att få oss.

    De män och kvinnor som gnäller över att det inte finns bra partners är vanligtvis så oattraktiva själva att attraktiva i deras närhet väljer bort dem. Sedan skyller de på andra.

    Grunden i att vara en riktig man är att ta ansvar för sin situation och sluta skylla på andra.
  • Anonym (Riktig man)
    Anonym (okej vi säger så!) skrev 2021-05-07 02:10:06 följande:

    Nej, jag är ingen riktig man för jag fick aldrig chansen att våga prova på utan att få en förbannad vuxen för minsta lilla samt obetydligaste grej.


    Det må vara en förklaring till att du inte blev en riktig man tidigt i livet. Fast du är väl vuxen nu? Du har alla möjligheter att bli en riktig man nu. Det lär däremot krävas många år av hårt arbete för att nå dit.
  • Anonym (Riktig man)
    Tukt skrev 2021-05-07 09:49:26 följande:

    Det där är ju helt enkelt inte sant, eftersom kvinnor rent statistiskt väljer jämställda män för att bilda familj. Det finns också undersökningar om att jämställda relationer håller längre.

    Sedan kanske man tänder på andra saker sexuellt, och det är väl där skon klämmer.


    Du blandar äpplen med päron.

    Det Downey säger stämmer. Att kvinnor vill ha mentalt och ekonomiskt starka män. Däremot finns det ingen motsättning i att denna man samtidigt tar ansvar för hem och familj.

    Det är det vissa män inte förstår. Så de går runt allmänt svaga och undrar varför kvinnor inte vill ha dem.

    Andra män förstår att ekonomi påverkar så de skaffar sig ett bra jobb med bra inkomst och därefter en fru men står där som frågetecken när de blir lämnade, trots att de haft obefintligt engagemang i frun och barnen.
  • Anonym (Riktig man)
    Tukt skrev 2021-05-07 20:47:21 följande:

    Det där låter nog bra i teorin. I praktiken är det nog rätt svår att gå och vara "stark" med barnskit upp till hakan, högar med smutstvätt och en oändlig sträcka med dagislämningar.

    Är man mitt uppe i det, så vill de flesta få jobbet gjort, inte gå omkring och vara "starka" så deras kvinna ska se upp till dom.

    Sedan kan man ju fråga sig vad som är starkt...


    Om man känner sig svag av dagislämningar och lite tvätt är det riktigt illa.

    Styrka är att göra det man ska göra för att nå resultat, oavsett motivation för stunden. Det är när motivationen är i botten som man visar vad man går för. Den svage backar ur och skyller på bristande motivation eller något annat medan en stark person kör på oavsett.
  • Anonym (Riktig man)
    Tukt skrev 2021-05-07 21:36:46 följande:

    Antingen har du inte haft barn och familj, eller så har du haft det och någon annan gjort jobbet åt dig medan du gick omkring och trodde du tog halva bördan.


    Sluta ursäkta din offermentalitet. Du är svag helt enkelt. Börja jobba och se till att bli stark.

    Jag har barn och familj. Jag tar stort ansvar för såväl försörjning som hem och barn. Det går alldeles utmärkt. Det finns 24 timmar på ett dygn, inte 12.
  • Anonym (Riktig man)
    Tukt skrev 2021-05-07 21:57:08 följande:

    Det är inte speciellt starkt med personangrepp. Det är bland det svagaste man kan ge sig på. Men lätt att känna sig stark när man kränker andra och sätter etiketter på saker efter eget tycke och smak utan att veta, utan att förstå.

    Hej då!


    Det var inget personangrepp utan en upplysning om att bortförklaringar bara kommer att göra dig svagare.

    Styrka kommer inte automatiskt. Jag har fått jobba hårt på det under många års tid. För 20 år sedan var jag svag. Jag var lat, tog inte ansvar, jag misslyckades med det mesta men allt var alla andras fel.

    Sedan växte jag upp, tog ansvar och insåg att problemen i mitt liv hade jag orsakat själv. Så då blev det hårt arbete och åter hårt arbete som gällde. Med det kom framgång i såväl karriär som in relationer.

    Jag har sedan dess många gånger chockats över vilken kapacitet jag faktiskt har.

    De flesta män vandrar runt utan att anstränga sig. Det är norm för kvinnor att jobba 16 timmar om dygnet men många män nöjer sig med 8 timmar. Sedan inbillar sig dessa män att de är trötta när de inte ens försöker.
  • Anonym (Riktig man)
    Tukt skrev 2021-05-07 22:00:15 följande:

    Det jag menar är att de allra flesta som kämpar sig igenom barnaår gör det, och gör det på grund av uthållighet. Det är för mig styrka. Men det arbetet kommer också till ett visst pris. Folk blir ju i regel helt jävla slut. Och går man igenom dessa år utan att märka att det tar på krafterna, har man antingen en enastående tur, eller så är det som jag skrev någon annan som tar smällarna även om man inte ser det själv.


    Handlar inte om tur utan att man sköter sin kropp och sin mentala styrka. Många inbillar sig att ens arbetskapacitet är bestämd och att den inte går att påverka. Inget kunde vara mera fel.

    Ingen skulle få för sig att inbilla sig att en maratonlöpare inte kan bli bättre med träning eller sämre av utebliven träning. Arbetskapaciten i livet fungerar på samma sätt.
  • Anonym (Riktig man)
    Anonym (Allanamnärtagna) skrev 2021-05-07 23:45:35 följande:

    Många pappor har varannan helg, inte två veckor i månaden. 

    Sedan är det nog vanligt att mamman öser ur sig dåliga saker om pappan inför barnen och det skapar enbart problem för utvecklingen, istället för att ha en stark familj som uppfostrar barn tillsammans. 

    Pratar bara av egen erfarenhet och de i min närhet som delade min situation.

    Sedan generaliserade jag på samma sätt som TS.

    Växte upp helt utan manlig förebild och det var först efter 20 års åldern en sådan kom in i livet och det gjorde under för mig.


    Kan säkert finnas en sådan faktor. Jag tror dock huvudproblemet är att folk i dagens samhälle kommer undan med att ständigt fly och att aldrig ta tag i sig själva och utmana sina faror. De kan leva ett helt liv i pojk-tillstånd.

    Man stöter på män i 40-50 års åldern som är rädda för sådana struntsaker som att flyga eller att ta hissen upp i en hög byggnad. Man möter även på män i samma ålder som skyller sina misslyckande på andra. Det är feministers fel att de skilde sig. Det är invandrares fel att de inte ens har ett simpelt jobb. Att se över den egna insatsen finns inte. Det är fullständigt patetiskt.

    Finns många kvinnor som är inte är ett dugg bättre på detta område men eftersom tråden handlar om män skriver jag om män.
  • Anonym (Riktig man)
    Anonym (C) skrev 2021-05-08 23:50:33 följande:

    Jag skulle säga att det är bullshit, klart män vill ha bekräftelse, för att vara ärlig har majoriteten utav alla män jag träffat haft större bekräftelsebehov än mig. Och precis som du säger en man tuppar upp sig och visar fjädrarna, bekräftelsebehov kallas det. Sen oavsett om du är man eller kvinna träffar du någon intressant så visar du ju upp ditt bästa jag och det du tror/hoppas ska få upp intresset.


    Det är en sak att uppskatta bekräftelse. En annan sak att behöva det. En vuxen man ska ha kommit så långt att han inte behöver bekräftelse. Självkänslan är stark oavsett.

    Det är det jag menar med att många vuxna män lever kvar i pojktillstånd. De behöver någon som tar ansvaret för deras liv, de behöver bekräftelse och att någon säger att de är duktiga. De behöver att någon tycker synd om dem när de misslyckas. De intalar sig att de är fria från ansvar för det som går snett.
  • Anonym (Riktig man)
    Anonym (Lars-Åke) skrev 2021-05-09 06:52:42 följande:

    I mina öron pratar du inte om något naturligt, utan om ett gammaldags könsmönster som många idag tar avstånd ifrån. Många vill leva jämställt. I grunden är vi i första hand människor.

    Även en man kan längta efter att känna sig utvald, speciell och åtrådd. Bli uppvaktad. Det finns "svaga" kvinnor som inte kan ge honom det.

    Allt handlar om biologi, hävdar du. Men människan är så mycket mer än biologi, eftersom vi inte styrs helt av instinkter utan kan förändra beteende och tankar.

    Mer givande att prata om vad vi människor längtar efter.


    De här könsmönstren har snarare blivit starkare på senare år i och med att nätdejting har gjort ordentlig entré. Folk lever mer jämställt idag, i synnerhet beträffande ansvar för försörjning, hem och barn men uppvaktandet är fortfarande i hög utsträckning könsnormativt.

    Sedan är det som C säger nedan. Ytterst få gillar bekräftelsetörstiga personer, om ens någon. Därför brukar dessa människor sluta som singlar. Vissa kvinnor kan komma undan med det eftersom det är deras marknad och det är dessutom enklare för dem att kompensera på andra områden.

    Vare sig du är man eller kvinna ska du som vuxen klara av att ta ansvar och fokusera på andra. Man ska försörja och ge barn kärlek och bekräftelse för att bygga deras självförtroende. Fasen där man själv är den bekräftelsetörstiga ska vara över. De som inte klarar det kommer garanterat att få stora problem.
    Anonym (C) skrev 2021-05-07 21:11:01 följande:

    Att vara stark är att kunna ta ansvar och stå för sitt liv, sina val och sina åsikter. Oavsett om man är man eller kvinna. Inget är så oatraktivt som en person som ser sig själv som ett offer och försöker skylla sina fel och brister på andra. Självklart finns det saker i livet man inte kan påverka, och självklart är det okej att tycka saker är jobbigt och må dåligt. Men samtidigt den enda som kan göra något åt det är ju en själv. Detta enligt mig då.


Svar på tråden Finns det inga riktiga män längre?