• Anonym (Ho)

    Hur kommer man orka som tvåbarnsmamma?

    Anonym (Ts) skrev 2021-05-07 14:09:27 följande:

    Han har gjort det klart för mig flera gånger att det bara är mitt ansvar och inte hans, så det handlar inte om att jag varit för snäll. Men det är en helt annan diskussion och jag tänker att det kanske finns tips på saker som underlättar i vardagen just för att orka allt. Exempelvis att vissa hushållssysslor kan vänta som någon (några?) tipsat, och det håller jag med om. Men ändå måste det mesta fixas regelbundet och man kan inte låta allt vänta.


    Fast om han inte vill städa SIN skit, Laga SIN mat eller ta hand om SINA barn så får han väl betala sig fri från detta? Nanny? Städhjälp?

    Och du behöver verkligen inte vara en -god- fru för honom om han inte är en -god- man åt dig.

    Jisses, vad ser du hos honom? Väl lättare att vara ensamstående och ta hand om två barn än två barn + mansbebis?
  • Anonym (Ho)
    Anonym (Zäta) skrev 2021-05-07 16:29:51 följande:

    Men tar han något ansvar över barnen då eller är dem också bara ditt ansvar? Byter han blöjor? Badar? Leker? Eller går ut med barnen. Om han inte tänker hjälpa till så får han vara beredd på en lite sämre standard. Damma och dammsug en gång i veckan. Torka golv varannan. Bädda inte sängen varje dag, släng bara rätt täcket. Diska kan du försöka varje dag. Laga storkok. Försök plocka lite varje dag iaf typ 15 min. Sen går all annan tid till barnen. Din man kan ju glömma er ensamtid om han inte hjälper till.


    Jag hade sexstrejkat
  • Anonym (Ho)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-08 23:38:16 följande:

    Jag är inte gift med ett barn som inte är kapabel till att hjälpa till under stora komplikationer. Skillnaden är att han inte vill när det inte är nödvändigt. Ligger jag på sjukhus och därmed inte kan ta hand om varken 5-åringen eller hemmet så hjälper han givetvis till.


    Vad händer om du inte vill vika tvätten eller dammsuga då? Vad händer om du inte vill bada barnet eller borsta tänderna? Ifall du också tycker det är lite tråkigt och hellre vill göra något på egen hand och få service?

    När är det din tur att ha egentid utan honom och barnet?
Svar på tråden Hur kommer man orka som tvåbarnsmamma?