Inlägg från: Anonym (Kaffe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffe)

    Hur kommer man orka som tvåbarnsmamma?

    Du är klok som redan nu tänker på hur livet kommer bli som 2 barnsmamma. Jag själv var inte helt förberedd på vad som komma skall.

    Jag tycker också det är tråkigt hur du blir bemött i tråden. Hur din man väljer att vara involverad i sin familj och vilket ansvar HAN tar är inget du ska behöva stå och försvara.

    Mina tips till dig är först och främst sänk kraven på dig själv. Första tiden( ca 8 veckor) fokusera på att läka och lära känna ditt nya barn och hens rutiner.

    Mitt andra tips är skapa tydliga rutiner för din 5-åring så du inte behöver hjälpa hen så mycket med praktiska saker. Hen kan ta fram sina kläder, mat från kylskåp osv med lite hjälp från dig. Inför dessa rutiner nu så att ni har det på plats när bebis kommer.

    Och mitt sista tips är investera i en bärsele/ bärsjal så att din bebis kan sova samtidigt som du röjer undan och lagar mat. Bärsjal är bra när bebis är nyfödd men så småningom kan sele vara värt så du kan bära på rygg medan du kan städa och laga mat eller bara ta en skön kopp kaffe.

    Lycka till :)

  • Anonym (Kaffe)

    Jag förstår inte hur elakheterna ni skriver här gynnar Ts? Ska ni mobba henne ur en situation hon är NÖJD med för att det går emot er världsbild om hur en familj ska se ut.

    Det finns massa familjer som har det här upplägget men att hoppa på Ts och få henne framstå som dum är märkligt.

    Kom ihåg att Ts är gravid och behöver inte detta just nu.

Svar på tråden Hur kommer man orka som tvåbarnsmamma?