• Anonym (M)

    Hur kommer man orka som tvåbarnsmamma?

    Jag tyckte att det var en jättestor omställning att gå från ett till två. Helt plötsligt kändes det som att man hade otroligt mycket mer att fixa med och jag kände mig väldigt otillräcklig i början. Men det blir bättre! Har nu fem barn och det är inte alls lika jobbigt nu sol med två små. Man lär sig att vara mer effektiv, prioritera och vad som är viktigt.

  • Anonym (M)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-09 12:36:45 följande:

    Du är tacksam men känner av någon anledning ändå behov av att skriva om hur JAG väljer att leva mitt liv. För jag är ju kvar med honom av en anledning, visst? Du behöver inte gråta för min skull.

    Jag tycker det är synd att de flesta inlägg faktiskt handlar om min man, när jag tidigt bara ville klargöra att jag tar allt ansvar över hemmet och det mesta ansvaret över barnet, när andra främst poängterat att småbarnslivet bara funkar om man delar på ansvaret. Det finns många ensamstående mammor och jag tänker att även jag hade kunnat få ut lite av tips från dem för att kanske minska på oron och kunna hantera det lite bättre. Men nu har jag även fått väldigt bra tips i tråden, men resterande inlägg är bara onödiga kommentarer om min man.


    Fast jag kan lova dig att det är STOR skillnad på att vara ensamstående och att stå med allt ansvar, sönderstressad, astrött med två gapiga ungar och ett hem som måste skötas samtidigt som det ligger en egoistisk mansgris på soffan och inte hjälper till! Det är en jävla skillnad! Hellre ensam på riktigt än ensam med nån annan.

    Jag jobbar på bb och ser hela tiden kvinnor som i princip blir hemhämtade av sin man mot personalens vilja pga att idioten inte klarar av att ta hand om barn och hem utan frun. De drar hellre hem sin stackars sjuka fru än låter henne ligga kvar och bli färdigbehandlad. Vansinnigt provocerande!
Svar på tråden Hur kommer man orka som tvåbarnsmamma?