• Anonym (Iml)

    Hur kommer man orka som tvåbarnsmamma?

    Vilken patetisk tråd! Du framstår ju som en dum nickedocka, allt handlar om hur din man vill och inte vill ha det och du ska bara rätta dig därefter. Han vill inte sköta nåt med hem och barn, så därför slipper han? Varför är det så självklart att du ska höra allt? Och så vill han ha en käck liten hemmafru, så han kan isolera dig och göra dig helt ekonomiskt beroende av honom. Om du inte ens kan få honom att hjälpa till hemma så lär du inte få nån ekonomisk garanti. Detta är en kontrollerande person, det lär inte dröja länge innan det blir värre. Och allt detta ska du tvinga dina barn att växa upp med?? Herregud, folk är så jävla korkade...

  • Anonym (Iml)

    Vad skulle hända om du bara struntar i att städa, diska, tvätta hans grejer, och bara göra det minsta möjliga? Skulle ha slå dig då eller?

  • Anonym (Iml)

    Vad är det som har gjort att du har sån enormt låg självkänsla att du inte har någon respekt för dig själv? Ni är två vuxna likvärdiga individer, varför tror du att du måste göra som han vill? Att det är okej att du ska slita medan han slappar och får ägna sig åt sig själv? Och när du slitit färdigt är det honom du ska ägna dig åt? Min man skulle skämmas ögonen ur sig om jag fick agera hans hushållerska och nanny medan han bara lägger sig på sofflocket. Pinsamt!!

  • Anonym (Iml)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-09 21:58:41 följande:
    Mår du bra?
    Jag mår utmärkt, men du kan ju inte må så bra. Inte en enda gång i tråden har du svarat på de många frågor du fått om vad du vill, hur du egentligen vill ha det. Hur kommer det sig? Hur kommer det sig att du låter en annan människa bestämma hur du ska ha det?
  • Anonym (Iml)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-09 23:04:01 följande:

    Jag mår också utmärkt och har ingen dålig självkänsla.

    Har redan skrivit att jag är nöjd som det är men att jag inte hade tackat nej till lite hjälp ibland. Men annars är jag nöjd. Vad mer vill du veta? På vilket sätt drabbar detta dig?


    Ookeeej, tror du på det själv så...synd om barnen dock som måste växa upp och dels lära sig att kvinnor endast finns till för att behaga mannen, samt att deras pappa inte bryr sig nämnvärt om sin familj.
  • Anonym (Iml)
    Ticketocka skrev 2021-05-11 13:51:16 följande:

    Förstår inte detta med att din man gjort klart för dig att det är ditt ansvar, det är inte att du är för snäll?? Varför tillåter du att din man "gör klart för dig"? Varför får du inte vara med och bestämma hur du ska ha det?
    Är du rädd för din man? Gör han dig illa om du inte lyder? I så fall tänker jag att det finns hjälp att få, kvinnojourer och liknande.


    Tror du har slagit huvudet på spiken. Ts svarade inte på mitt inlägg om eventuellt våld i hemmet heller, däremot sitter hon och ogillar inlägg så snart de kommer upp så hon ser dem ju.
    Det är ju hemskt sorgligt, jag ångrar min tidigare hårda ton, jag hoppas verkligen för ts och barnens skull att hon får hjälp och stöd.
  • Anonym (Iml)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-11 14:11:56 följande:
    Jag har inte ogillat ett enda inlägg i tråden? Kan bevisa det genom att ogilla dem nu, så ser du att det inte var jag. Herregud.
    Okej okej, nu var ju inte det ju inte det som var det relevanta dock.
  • Anonym (Iml)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-11 14:41:53 följande:

    Du avgör inte vad som är relevant.

    Läs dina egna inlägg i tråden så förstår du varför jag inte svarat dig. Din attityd säger det mesta. Att jag väljer att låta bli att svara på ett av dina inlägg så betyder det inte att du har rätt.


    Okej, visst, men du svarar ju inte på andras inlägg om våld heller. Och det behöver du inte, det är upp till dig. Tycker genuint att det är trist och jag hoppas du är trygg i ditt eget hem.
  • Anonym (Iml)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-11 20:35:52 följande:
    Det som är trist är att tro att en kvinna bara kan leva på ett sätt som man själv inte hade kunnat genom att det utövas våld mot henne. För ingenting av det jag skrivit har på något sätt kunnat tolkas som att min man är våldsam?
    Det är ju jättebra om så inte är fallet för dig.

    Men jo, sammantaget så kan en del av det du skrivit tolkas som att inte allt står rätt till därhemma. Återigen, jag säger inte att det är så, men mycket av det du skrivit ger bilden av en väldigt kontrollerande man.

    Exempelvis:
    - "Min man har gjort klart för mig" låter inte som att ni kommit överens, eller att du gett med dig för att du vill vara snäll. Det låter som att han har bestämt över dig.
    -Att endast du ska ta ansvar för hem och barn ger extremt lite utrymme för dig att ha ett liv utanför hemmet, träffa vänner på egen hand osv, om han inte kan laga mat till barnet, natta osv. Det innebär att du blir väldigt knuten till hemmet, och får svårare att upprätthålla egna relationer.
    -Att din man endast kan tänka sig att se till att er son får mat om du hamnar på sjukhus ger en bild av någon som inte bryr sig särskilt mycket om ditt välbefinnande.
    -Att din man vill att du ska bli hemmafru; du blir mer knuten till hemmet och har få eller inga dagliga kontakter med andra vuxna i ett sammanhang som din man inte kan ha insyn i. Det tar dessutom bort din ekonomiska självständighet.

    Som sagt, den bilden kanske är milsvida från hur din man är, jag bara ger exempel på vad som sammantaget kan ge en viss bild.
  • Anonym (Iml)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-11 22:21:37 följande:
    Okej, då förstår jag att du fått den bilden.

    Jag ifrågasatte dock inte att du ansåg att han var kontrollerande, utan att du fick för dig att han var fysiskt våldsam och att det var därför bara jag tog hand om hushållet när jag förklarat att jag är okej med det.
    Är man en väldigt kontrollerande person, så ligger det inte alltför långt borta att man tar till våld för att upprätthålla den kontrollen. Sen kan det ju vara så att man är nöjd med att sköta allt i hemmet, om det gör att man inte blir misshandlad.


Svar på tråden Hur kommer man orka som tvåbarnsmamma?