• Pope Joan II

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (Therese) skrev 2021-05-24 08:58:53 följande:
    Jaha så man ska lyssna på experterna som vilseleder totalt? Folk har dött pga. Vaccinet. Kan man lita på dem då? De testar sig fram tills de vet. Man ska väl definitivt lyssna på vad medmänniskor säger att de har varit med om, vad som händer i verkliga livet, som ska döljas och mörkas av regeringen. Där de bara säger att man ska vaccineras och det är helt ofarligt. Hur kan man så blint lita på dessa när de gång på gång visat vara felaktigheter. Ingen ska behöva dö pga. Ett vaccin! Det är inget man ska behöva ta i beräkningen.
    Det är ju enorma mängder människor som dött på grund av sjukdomen. Och det är ojämförbart många fler unga tidigare friska som dött av Covid-19 än det är som fått allvarliga biverkningar eller som avlidit av vaccinet. 

    Det är oerhört naivt och obegripligt dumt att skriva att "ingen ska behöva dö pga ett vaccin" när sjukdomarna som vaccinering bekämpar är de som annars tar livet av folk i massor. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Anonym (Therese) skrev 2021-05-24 09:00:24 följande:
    Ja men varför ska de över 65år ta den då? Märkligt resonemang, kan man lita på det?
    Det finns en uppsjö av läkemedel som inte ges till äldre människor och tvärtom. Det beror på att vi - generellt - fungerar på olika sätt när vi är unga respektive gamla. Ibland är det också så att ett läkemedel som är framtaget för att fungera mot en specifik åkomma eller sjukdom senare visar sig fungera även för en annan åkomma eller sjukdom, sådant är inte ovanligt och inte konstigt heller. 

    Det finns inga läkemedel som inte hos någon eller några ger allvarligare biverkningar. Det finns risker med absolut alla, men i majoriteten fall överväger nyttan risken. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    EpicF skrev 2021-05-29 13:20:13 följande:
    Ska naturligtvis stå Master i omvårdnad.
    Vad lustigt. Om jag får lägga mig så förnekade du i PM till mig att du har en master men att du "kanske tar om några år".

    Vad är egentligen poängen med att ljuga så där som du gör? Det urholkar ju helt din trovärdighet även när det handlar om saker som du faktiskt har kunskaper inom.
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    EpicF skrev 2021-05-29 14:42:40 följande:
    Vilket var förra året. Blev färdig med masterexamen nu iår. Så helt korrekt att jag inte hade en master när du frågade. Var dock igång med dem men det var ingenting jag sa till dig pga du inte hade med det att göra. Då visste jag inte ens om jag skulle bli färdig eller om jag skulle ta studieuppehåll pga privata saker. Du vet, det är inte allt man vill uppge till random personer som sänder PM.
    Nej, det förstås. Det behöver ju inte folk vilja, men det stämmer ju ändå inte med vad du skrivit i trådar tidigare då? Du har flera - många - gånger uppgett dig ha en master eller två - så min fråga kvarstår: vad är poängen med att ljuga så där som du gör? Du förstör ju för dig själv i och med att trovärdigheten helt försvinner?
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    EpicF skrev 2021-05-31 20:26:13 följande:
    Nej, det är det säkert inte enligt SAOB men enligt Google är det det "ok". Och alla vet ju att allt Google skriver är sant
    Länk?
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-06-01 21:03:49 följande:
    Och förstår inte riktigt vad Dr. Carroll har att göra med denna tråd, har han uttalat sig om vaccination mot COVID19?
    Han klämde väl sig in.
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Anonym (Gravid) skrev 2021-06-21 08:29:46 följande:

    Det som blivit med denna pandemin är ju ett extremt stigma för den som är rädd eller tveksam till vaccinet för egen del, tänker jag.

    Jag reagerar ju på det som gravid, där jag känner mig i det närmaste grupptryckt att ta vaccinet trots min oro eftersom kliniska studier på gravida och foster pågår just nu och resultat förväntas senare i år. Skulle det ha varit något annat som utvecklats så under ens gravisitet skulle ingen höjt på ögonbrynen att man vore tveksam, nu har jag mötts av otrolig skepsis (även om flera uttryckt förståelse, men också med ett underliggande men-det-är-väl-ändå-självklart-att-ta-det). Blev i det närmaste idiotförklarad av en läkare för att jag var orolig. Folk skulle inte ge det till sina små barn utan godkända långtidsstudier, men säger man det som gravid möts man lätt av att man inte gör allt för sitt barn.

    För den som inte är gravid är det ju också ett otroligt tryck i samhället på ett vis jag aldrig sett för ett vaccin. Vill inte minnas att svininfluensans massvaccination var lika stigmatiserande för den som var rädd eller tackade nej. Vissa människor har låg tilltro till vården pga tidigare felbehandling tex, och att ta ett vaccin kan kännas olustigt. Men just detta enorma tryck har iaf jag aldrig sett förr. Blev de som tackade nej till svininfluensavaccinet också utpekade som antivaxxers?

    Jag tycker det är superbt att det finns vaccin, och jag är också medveten om att metoden bakom mRNA-vaccinerna forskats på innan denna pandemi. Hade jag inte varit gravid hade jag tagit det när jag fått, eftersom jag inte vill få problem man kan få med covid, även vid en mildare variant (att tappa smak och lukt låter vidrigt och som en livsförsämring). För min del är det just nu helt enkelt bara att man inte utvärderat det klart för gravida i kliniska studier (som ju är en annan sak än att bara lita på inrapporterade biverkningar av folk) som gör att det känns olustigt. Jag hade inte velat ha det som ogravid innan man gjort klart de studierna heller. Jag avskyr att behöva välja innan det är klart.

    Men jag kan förstå att det finns de som känner sig jagade/tvingade att ta vaccinet och som reagerar negativt på det med, det är psykologi.


    Ja, metoden togs fram på 90-talet och utvecklingen av denna metod (som också kallas CRISPR-Cas9) belönades med Nobelpriset i kemi 2019.  
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Tow2Mater skrev 2021-06-22 19:50:21 följande:
    Du har privilegiet att kunna vänta tills avslutad utvärdering.
    I Brasilien dör många gravida nu av covid-19, den här gammavarianten som härjar där verkar inte alltför kul att ha att göra med. 
    Shit for brains k + E
  • Pope Joan II
    Anonym (Gravid) skrev 2021-06-22 20:56:11 följande:
    Ja? Det är fortfarande inget som gör belutet enklare, eller mindre ovanligt att behöva ta som beslut i Sverige för en gravid person.
    Pope Joan II skrev 2021-06-22 19:59:35 följande:

    I Brasilien dör många gravida nu av covid-19, den här gammavarianten som härjar där verkar inte alltför kul att ha att göra med. 


    Har inte Brasilien extremt hög fattigdom och stor Covidbelastning allmänt. Gissar på att det leder till väldigt många fler gravida som utsätts för väldigt mycker mer smitta allmänt. Då stiger ju såväl smittofall som dödsfall.
    Jovisst. De har en dålig mödravård, en idiot till president och en hel massa andra brister, fel och elände. Det verkar dock inte ha särskilt mycket med de många dödsfall bland unga tidigare friska gravida som man nu ser (och vars hastiga frånfälle faktiskt också drivit på vaccinationstakten).
    Shit for brains k + E
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?