Inlägg från: Anonym (Y) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Y)

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    pyssel skrev 2021-07-20 21:43:10 följande:

    ON topic:

    Två av fyra i närmaste familj vågar inte ta andra dosen pga av svår sjukdom som tillkommit eller förvärrats efter dos 1 och inte har någon fastställd orsak. Specialistvården uppger att de har för lite underlag för att råda eller avråda när de har svårt sjuka patienter. Vaccinsamordnare på enheterna säger likadant. Jag själv och vuxet barn, friska men riskgrupp, kommer att ta dos 2 nästa vecka.


    Jag upplever med att vården har svårt att råda o detta. Vilket gör att jag känner mig osäker. Jag väntar nu på ett provsvar och jag har antikroppar så jag avvaktar lite men som sagt blir osäker när vården känns osäkra.
  • Anonym (Y)
    QWZ61 skrev 2021-07-21 14:55:36 följande:

    Varför ljuger du?

    Nej det vet vi inget om. På längre sikt vet vi absolut ingenting. Inte ens läkemedelsbolagen vet detta om man skall tro dem.

    Om det stämmer att det bildas små små blodproppar så tar det tid innan organ skadas. 


    Vad menar du med att det skapas små blodproppar? Har hört att några fått proppar av vaccinet och sjukdomen men vad menas med detta?
  • Anonym (Y)
    Anonym (Anonym K) skrev 2021-08-10 16:28:21 följande:

    Tycker alla borde ta sitt samhällsansvar att vaccinera sig, då de som hamnar på IVA och blir allvarligt sjuka är ovaccinerade och det känns väldigt egoistiskt att bara tänka på sig själv, vi måste alla bidra. Har hört att de som tar Astra blir mer sjuka när de tagit första sprutan och de som tar Pfizer som jag själv gjort mår mer dåligt gällande andra sprutan. Tycker vi alla måste ta vårt ansvar, så vi har någon chans att minska belastning på vården och få ner smittan och kunna återgå till ett något mer normalt liv. Så man kan inte bara tänka på sig själv tycker jag.Alla har ett ansvar att vaccinera sig. Och skulle dottern 15 år få göra det hade hon gjort det bums, för hon vill också bidra och minska smittspridningen och belastning för vården och vi vill väl inte ha restriktioner likt vintern igen, och kanske må dåligt och vara inlåsta och knappt kunna leva ? Distansskola usch det var inte nån hit alls och inte något dottern och hennes klass vill ha, 


    Alla borde tagit sitt ansvar tidigare och följt restriktionerna. De har inte följts särskilt bra alls. Att ta ett vaccin är och borde alltid vara upp till individen själv.

    Alla vaccinerade som åkt till Gorland och nu gjort så smittan skenat nåt galet borde stannat hemma och följt restriktionerna.

    Att bara vaccinera är inte hela lösningen. Det kommer komma fler pandemier och vi behöver alla ta vårt ansvar, men det finns en risk med vaccin som är mer för vissa mindre för vissa och att skynda fram massa olika vaccin och spruta i folk varje pandemi kommer inte bli bra, vad händer då i kroppen.

    Jag tycker alla ska få fatta ett beslut i lugn och ro utan dessa påtryckningar, vilket ändå fungerat hittills, många har faktiskt vaccinerat sig, alla kan inte, en del vågar inte, men att hålla på att skamma folk till att ta det är verkligen ingen lösning.

    Vi måste hålla huvudet kallt i kriser. Vilket många har glömt och struntat i. Istället blir det sprickor i vårt samhälle.
  • Anonym (Y)
    klyban skrev 2021-08-10 17:23:10 följande:

    Hade vi följt restriktionerna, så hade vaccinationen varit än mer viktig nu.

    Och självklart är vaccination "bara" en del av lösningen, det finns mer men den är den dominerande nu.

    Om man tar beslut utan reflektera över fakta, forskning och saklighet, så har man tagit ett beslut som saknar en grund för allt.

    Och ja, antivaccers är ett st0ort problem med deras fabuleringar, ibland är det galet tokiga andra gånger bara tokiga.

    Dock fakta och saklighet är något de skyr som pesten, och sånt tar man med sig i en fakta baserad diskussion.


    Så om man tagit till sig fakta och inte är antivaccer och konspirationsteoretiker och ändå väljer att avstå. Vad då?

    Jag tror inte det finns överdrivet många som är antivaccer, jag tror många som inte tar vaccinet antingen haft covid och väntar och/eller kanske är oroliga och försiktiga.
  • Anonym (Y)
    EpicF skrev 2021-08-16 19:16:06 följande:

    Ja, jag anser som sjukvården. Men jag har förmågan att förstå att alla inte anser samma som sjukvården och jag accepterar deras beslut. Något du har väldigt svårt för.

    Jag talat om för dig flera gånger var man anmäler vård man anser är felaktig. Har problem med läsförståelsen?

    Jag har inte skrivit eller påstå åkattraktioner förvaltare är en gråzon. Att ge medicin eller vaccin utan att ha frågat patienterna är inte tillåtet. När det är en annan som tar de medicinska besluten, ex en förvaltare så kan man ge medicin och vaccin utan att tillfråga patienter och det är inom en gråzon. Inte tillåtet men heller inte olagligt. En gråzon. En svart och inte vitt. Utan grått. Som en gråzon.

    Förstår fortfarande inte vad en gråzon är?Nej, jag tyckte det var ett väldigt bra exempel eftersom i princip 8 av 10 äldre har alvedon på läkemedelslistan utan att egentligen behöva.Varför har du inte tidigare lagt in dessa siffror, som tydligen kommer ut varje fre-tors kl 14?

    Jag fick inge frågan innan sticket. Ingen annan av mina kollegor heller. Är det något nytt man börjat med? Isåfall när?


    klyban skrev 2021-08-16 18:46:08 följande:

    Den medicinska nyttan överstiger vaccinets farlighet med gigantiska mått.

    Så redan definierat, men du som är utbildad inom sjukvården borde veta om redan.

    Vet du inte vart man anmäler vård någonstans, finns inga mer svar än det.

    Förvaltare är ingen gråzon, då de antingen tar de livsviktiga läkemedelsbesluten eller delegerar det till medicinskt kompetent personal eller så anhöriga.

    Ingen gråzon där inte, visste du inte om det som utbildad inom sjukvård och omsorg?

    Alvedon ger mer biverkningar än vaccinen, och mer död.

    Så ett dåligt exempel där

    Nej, inga siffror idag, de kommer Tis-Fred och ca kl14,

    Och ja, varje vuxen utan demens och andra som inte är under förvaltarskap är tillfrågad och tackat ja.

    Och resten har du påvisat noll, så det var ju det då.


    Ni håller på än. Jag bara undrar om ni på riktigt missförstår varann eller om ni verkligen inte fattar? Kanske nån skulle förklara för er, ni fastnar på så löjliga saker och det bara fortsätter. Kanske ni kan skapa en egen tråd där ni kan tjafsa vidare om samma saker i all oändlighet. Eller ska jag skapa en åt er? EpicF vs Klyban, så kan vi andra gå in lite då och då och kolla hur det går.
  • Anonym (Y)
    klyban skrev 2021-08-16 19:30:56 följande:

    Har du en saklig kritik i den diskussionen, för om du glömmer av fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus, så är frågan vad du säger.

    Så kan du utveckla ditt resonemang?


    Förstår inte vad du menar alls nu?

    Det jag undrar över är om ni med vilje missförstår och vrider på det ni skriver. Jag kan ta ett exempel. Dels så verkar du inte förstå och fortsätta skriva om att det inte finns en gråzon inom vården fast Epic förklarat flera gånger vad som menas. Dels att Epic aldrig släpper frågan om hur många som vågat ta och fortsätter att prata om att det finns många som inte vågar. Bara larvigt att ni tjafsar om det. Sen när ni skriver om IVO nu, så vet ni båda mycket väl vad det är men ändå ska ni skapa en grej av det. Ni liksom pratar om varandra och vägrar släppa en tum för vad den andre kan mena.

    Men ja du får nog förklara vad du menade när du citerade mig, menar du att jag ska ta fram fakta, forskning och saklighet?
  • Anonym (Y)
    AndreaBD skrev 2021-08-23 08:52:55 följande:

    Vet vi det säkert? Pratar du nu om vad de uppskattade/beräknade när de släppte vaccinet, eller har man hunnit undersöka om det stämmer i verkligheten?


    klyban skrev 2021-08-22 22:19:34 följande:

    Fakta om COVID-19 betyder att vaccinen är till stor hjälp att inte dö, och framförallt inte att bli smittad då smitta efter vaccination är lite ovanlig med ett vaccin som skyddar mot smitta 65-90%.

    Och immunitet är angiven med de studierna som är gjorda, den immunitet i studierna är då angiven och säger att smitta sker i en procentsats för immunitet med 65-90% att INTE bli smittad.


    Jag har svårt att tro att det verkligen stämmer, jag har 6 personer i min nära omgivning som blev smittade efter vaccin. Bara en blev smittad av en av de andra. Sen har jag 4 kollegor och 3 bekanta som blivit smittade efter vaccin. Alla efter dos två.

    Det skulle ju vara helt osannolikt att det skulle ske att såmånga runt mig blev smittade om det var ovanligt. Jag har dessutom hört andra berätta att de känner personer som blivit smittade.

    Jag tror inte att den procenten de beräknade stämmer nu och jag tror det kommer visa sig. Tycker det gör det redan med många smittade nu.

    Sen kan det vara så att vaccinet skyddar mot svår sjukdom och död men inte mot smitta i den omfattning man först trodde.
  • Anonym (Y)

    Jag har läst igenom biverkningarna på vaccinet på läkemedelsverket och jag känner mig inte lugnare alls. 222 dödsfall på Pfizer, 22 på moderna och 37 för Astra. Sen tillkommer det flera tusen svårare biverkningar som ex förmaksflimmer, höjt blodtryck, förlamning i ansiktet, blodproppar mm. Visst om man ser till procenten kanske det inte är många men jag tycker ändå det är för många.

    Jag kan inte göra så mycket åt min oro, jag försöker skaffa mig fakta, men jag tycker det är tillräckligt många som fått svåra biverkningar för att jag ska kunna mig säker.

    Nu väntar jag fortfarande mer svar från läkare och jag har antikroppar så de sa att jag skulle avvakta lite, men provsvaren va iofs bra så det verkar som jag ev skulle kunna ta vaccinet.

    Jag känner mig även orolig för smitta såklart. Det känns lite jobbigt hur man än vänder sig just nu.

  • Anonym (Y)
    EpicF skrev 2021-08-25 17:02:36 följande:

    222 dödsfall som är kopplat till just pfizer vaccinet eller att folk har död som vaccinerade? Vad är orsaken till vaccinet?

    Hade 222 dött av Pfizer vaccinet hade det stått i tidningarna och vaccinet hade blitt stoppar.


    Du kan själv läsa i rapporten. Alla rapporter finns på läkemedelsverket.se, det är rapporterade dödsfall som kan vara förknippade med biverkningar av vaccinet. Men det kan ju även vara annat. Som med alla biverkningar som rapporteras in. Eller vad menar du med vad ör orsaken till vaccinet? Alltså det är de som dött av misstänkta biverkningar av vaccinet.
  • Anonym (Y)
    Anonym (tänk efter) skrev 2021-08-25 16:32:44 följande:
    Du känner dig inte lugn för att ha hittat ett par hundra dödsfall av vaccinerade men är helt lugn trots 14000 eller så dödsfall i covid?!? för att inte nämna alla som blivit svårt eller långvarigt sjuka? Över 6.6 miljoner har tagit första sprutan ett par hundra dödsfall som ska utredas

     1 120 628   har smittats av covid över 14000 har dött

    Om man nu inte kan använda logik så kan man väl i alla fall använda huvudet och räkna ut vilket som är farligast.300 på 6.6 miljoner eller 14000 på 1.1 miljoner

    Källor:www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistikdatabaser-och-visualisering/vaccinationsstatistik/statistik-for-vaccination-mot-covid-19/https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa
    Jag vet inte om du läste hela mitt inlägg, men jag skrev också att jag är orolig för smitta. Jag har just nu fått rådet att vänta med vaccin, jag har nyss fått provsvar som var ok så jag missnkwr att läkaren kommer säga att valet är upp till mig, därför vill jag ha så mycket fakta jag kan. Och ja, jag är orolig för biverkningar. Jag tycker det är lika konstigt att folk är helt livrädda för Corona men inte ett dugg rädda för vaccin. Jag har respekt för båda och vill veta allt jag kan veta om båda, jag förbereder mig för att ta vaccinet om läkaren säger det. Så konstigt att man inte kan diskutera detta, det finns så många som är oroliga för biverkningar men det betyder väl inte att man tycker Corona är toppen för det. Som jag skrev så känns det jobbigt hur man än vänder sig just nu.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?