Inlägg från: Anonym (Y) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Y)

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    molly50 skrev 2021-08-26 08:55:08 följande:

    Men hur många är de som har dött efter att ha blivit vaccinerade i jämförelse med hur många som har dött med covid?

    Och vet man ens om de som har dött efter att ha fått vaccinet har dött av just vaccinet?

    Jag har lite svårt att tänka mig att så många skulle ha dött av vaccinet utan att allmänheten skulle ha blivit informerad och vaccinet stoppat.


    Nej man vet inte helt säkert att det är så, men det har väl rapporterats in för att det varit i samband med vaccinet och biverkningar. Det är ju som med covid att de som dött har rapporterats in för att de hade covid men man vet ju inte än, om man ens kommer komma på det men det rapporteras ju ändå in. Det är ca 300 som dött i samband med att ha tagit något vaccin och upp emot 10000 inrapporterade biverkningar. Nu avrundar jag verkligen. De exakta siffrorna är uppdelade på varje vaccin och rapporterna jag löst ät, moderna, Astra och Pfizer. Jag kommer ev ta vaccinet om jag får ok från läkare men jag är orolig för svåra biverkningar. Jag tog svininfluensa vaccinet och tänkte inte så mycket på det då. Fick inga biverkningar direkt. Men har sedan haft lite problem som gör att det inte är klart om jag kan ta och det är även det som gjort mig orolig, jag är självklart lika orolig för biverkningar av Covid. Trodde man kunde diskutera lite med andra här men man blir bara idiotförklarad eller kallad antivaccer. Det är synd. Tror fler skulle våga ta som är rädda om man kunde få bolla lite tankar.
  • Anonym (Y)

    "Inget av de godkända vaccinerna mot covid-19 ger ett komplett skydd mot sjukdomen, så även om du vaccinerar dig finns det en liten risk att du kan smittas och insjukna i covid-19. "Från låkemedelsverket. Jag hittar inte nånstans där det står att man kan bli helt immun, man kan däremot få ett skydd upp emot 90 %, men det är individuellt för alla exakt hur högt skydd man får. Det är helt klart att vaccin skyddar mot sjukdom men helt immun verkar man inte kunna bli av vaccinet.

    "Alla coronavaccin har en god skyddseffekt mot allvarlig coronavirussjukdom. Skyddseffekten mot lindrig sjukdom är i allmänhet något sämre. Om den vaccinerade smittas är symtomen nästan alltid lindrigare än utan vaccination. Ofta är infektionen helt symtomfri." Från institutet för vålfärd och hälsa.

  • Anonym (Y)
    Anonym (M) skrev 2021-08-30 20:42:15 följande:

    Hur tänker du att man kan räkna ut att en individ har tex 87% skydd? Vad innebär det med 60% skydd? Får man 37.8 grader temp istället för 38.5 grader?

    Om man menade att alla som vaccineras har upp till 90 % skydd mot sjukdom, hur går det till i praktiken att konstatera detta?


    Menar du att ifrågasätta mig? Det är inte jag som gjort alla tester och uträkningar, jag läser för att få info om hur det ligger till.

    Men om jag ska gissa hur de gjort eller hur de räknar men som jag ju alls inte vet nu då. Kanske de testa en person och utsatte dem för smitta ett antal gånger för att se hur starkt skyddet är. Men det står ju med att skyddet är individuellt och att man inte kan säga vad det individuella skyddet är utan procenten är uträknat på gruppnivå. Det de menar med att man får lättare sjukdom kan ju va som du skriver att man inte får lika hög feber, eller lika mycket hosta ex. Men vad jag förstår så blir ingen helt immun. Iallafall kan jag inte förstå det av texten. Då skulle det ju stå att så många procent blir immuna, men så står det inte. Jag hittar iaf ingenstans där det står att man blir helt immun. Vi vet ju också att vaccinet inte ger ett livslångt skydd utan skyddet avtar.
  • Anonym (Y)
    klyban skrev 2021-08-30 22:18:23 följande:

    Ja, med fakta och saklighet, som vissa ville till varje pris glömma av.

    Läste precis om en Svensks studie och där vaccinen räddar liv på andra områden som i sig är helt orelaterat till COVID-19.

    Och det är om man får vaccin inom 3 dagar efter hjärtattack, så överlever 40% mer det kommande året.

    Studiens urval var 2571 och medelålder 60år.

    Det är ju fantastiska resultat om detta kan upprepas, och att vi först stod med ett vaccin emot en pandmi, och nu en start på en antydan att vi hittat en ny hjärtmedicin för de som fått hjärtattack.

    Epic sade ju att mer skulle skadas och dö av vaccinen än COVID-19, och nu står vi vid en situation där vi istället kanske kan se ett läkemedel.

    Kanske det blir så att inte bara skadar eller dödar inte vaccinet, utan det kan sen visa sig rädda liv som vi inte kunde rädda innan.

    Inte ens jag skulle kunnat hitta på en sån solskenshistoria och då under förutsättningen att det går upprepa studien, det är viktigt att påpeka att det måste ske först.

    Men det ser ovanligt positivt, och om det blir så, skulle jag tycka det var den mest galet roliga ironin någonsin mot antivaccers.

    Och man kommer ställa sig frågan, kommer de ta vaccinet om det fått en hjärtattack och med denna vetenskapen, där komemr vi skönja många hycklare misstänker jag.

    Vi vet alla om att vaccinen inte är 100%, och detta vet vi pga att man berättade detta i studierna.

    Detta är mot ett år gamla uppgifter som vi alla vet om vid detta laget.

    Jag vet inte varför en del har så otroligt svårt och ta in den faktan, kanske vi kan lösa detta någon gång


    Jo men ni diskuterade väl immunitet? Vad jag förstår så blir man inte immun. Jag tänker att antingen är man immun eller inte. Och det står ju om skydd och inte immunitet. Så det jag skrev var bara för diskussionen om immunitet.
  • Anonym (Y)
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-08-30 23:22:15 följande:

    Med vaccin kan man bli immun, dvs av en grupp på 100 personer blir tex 92 immuna (92% skydd). De andra 8 personerna blir inte immuna, kan bli infekterade, men får skydd mot allvarlig sjukdom.


    Jag tolkar inte riktigt texten så. Det står ju inte att ca 99 procent blir immuna, det står att det ger ett ca 90 procentig skydd. Det är ju inte samma sak. Jag har verkligen sökt men vart löser ni att90 procent blir immuna?
  • Anonym (Y)
    AndreaBD skrev 2021-08-31 10:00:48 följande:

    Det är DET som är förvirrande. Men tänker du nu permanent immun? Det verkar man inte bli. Men man kan väl också bli tillfällig immun, något år eller så? Antikropparna avtar väl. 


    Ja det är förvirrande och jag förstår faktiskt inte helt och hållet. Nej jag tänkte nog immun under en viss tid. Jag antar att det är därför de skriver om skydd istället för immunitet för det blir bara konstigt att skriva att man blir immun men ändå inte helt immun. Antingen är man väl immun eller inte. Men att man får ett skydd det förstår jag. Jag vet inte, ju mer man läser ju mer förvirrad blir jag nästan. För att inte tala om när man försöker läsa i dessa trådar.
  • Anonym (Y)
    Pope Joan II skrev 2021-08-31 12:26:50 följande:

    Här är lite sköna klyban-citat rörande hans tidigare tankar kring covid-vaccinen:"För sätta ett hopp till vaccin och mirakelmediciner känns naivt och med tanke på hur lång tid de normalt tar att bli säkra." 


    "Framstressade vaccin känner jag en stor tveksamhet till, och jag är verkligen för vaccinationer normalt."

    "Hör mycket prat om vaccin, men känner mig skeptisk till dom, även om jag inte är ens i närheten en vaccinmotståndare, mer tvärtom faktiskt.

    Och som jag förstår så de som kommer, kommer inte ens i närheten ha 100% skydd.

    Och tydligen det som är på G till oss, där smittades alla apor ändå.

    Och sen aspekten vad är det för skador av vaccinet, är de okey och enkla eller är dom livsförstörande.

    Kan aldrig tänka mig man hinner gå över detta innan vaccinen är här att appliceras på befolkningen."

    "Jo, det ger nog kanske ett mindre aggressivt sjukdomsförlopp ett vaccin.

    Men är tyvärr lite skeptisk till framstressade vaccin och med tidigare erfarenhet."
    Jag skulle vilja veta Klyban vad som fick dig att ändra dig så radikalt. Jag förstår både rädslan hos folk och jag förstår varför man tar det. Men varför har du gått från detta till att nu dumförklara de som är osäkra på vaccinet, jag menar borde du inte kunna ha mer förståelse? Nu menar jag de som är osäkra, jag själv har svårt att förstå konspirationsteorier och så men försök bortse från dessa.
  • Anonym (Y)

    Efter att jag nu fått svar på mina tester och allt såg normalt ut så ska det vara ok att jag tar vaccinet, jag har verkligen läst och funderat och det lutar åt att jag tar vaccinet, men jag är fortfarande rädd för biverkningar. Särskilt då jag har problem med oregelbunden hjärtrytm och är rädd att det ska bli värre. Alltså jag blir knäpp på detta, jag är verkligen rädd. Jag fattar inte riktigt varför för jag har tagit massa andra vaccin. Jag är lika rädd att bli sjuk i Covid så det har inget med att göra att jag inte tror på sjukdomen. Men jag har läst om alla biverkningar och är rädd helt enkelt.

  • Anonym (Y)
    Anonym (Vill vänta) skrev 2021-09-12 14:45:14 följande:

    Alla jag känner förutom en person (som är helt knäpp) har tagit 2 sprutor sedan länge. Vi är mellan 17-95 år, vissa väldigt skröpliga och redan sjuka i andra sjukdomar. INGEN har fått en enda biverkning, alla lever och mår skitbra. Alla är ju typ vaccinerade överallt nu och ingen i grannskapet, på jobbet, barnens kompisar osv osv osv känner en enda människa som det inte gått bra för att vaccinera sig.


    Alla i min närhet är med vaccinerade och det har gått bra, förutom att 6 av de ändå fick covid me det blev som typ en influensa. Jag har haft antikroppar men vet ju inte om de är kvar. Det är ca 9 månader sedan jag testade för antikroppar. Det jag är rädd för är att det ska bli nåt med hjärtat då jag har en del problem, än sålöngw ofarliga men jävligt obehagligt. Jag vill inte vara rädd och jag vill typ ta vaccinet men jag är verkligen rädd, dessutom då läkaren först tyckte jag skulle avvakta. Men det är såklart skönt att höra att det gör bra, skulle vara intressant att vwt hur det gått för någon som har hjärtproblem.
  • Anonym (Y)
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-09-12 18:59:17 följande:

    Verkar ju vara ok för de flesta med hjärtproblem.

    www.coronavirus.vic.gov.au/cardiac-side-effects-and-covid-19

    Most people with pre-existing cardiac conditions can get the Pfizer vaccine. This includes but isn?t limited to:

    Myocarditis, pericarditis or endocarditis in the 6 months prior to vaccination

    coronary artery disease

    myocardial infarction

    stable heart failure

    Arrhythmias

    rheumatic fever

    Prior history of rheumatic heart disease

    Kawasaki Disease

    most congenital heart disease

    implantable cardiac devices


    Tack så mycket för bra info. Ska läsa detta.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?