• Anonym (Y)

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (W) skrev 2021-05-08 21:09:31 följande:

    Är vaccinerad med AZs vaccin och tvekade aldrig. Hade lite feber i 2 dagar och lite ont på stickstället efter första sprutan. Efter andra märkte jag inget.

    Obegripligt hur man är rädd för detta men inte för Covid.


    Jag tror att man är rädd för båda. Jag är orolig för båda, jag vet inte riktigt vad jag ska tro på längre av det jag läser och hör, anser att det är väldigt förvirrat just nu. Jag hoppas man kommer framåt med andra vaccin, ex nässprayen man arbetar med i Finland.
  • Anonym (Y)
    Anonym (W) skrev 2021-05-08 22:20:51 följande:

    Förstår inte alls vad du menar med förvirrat. Tycker det är rätt glasklart det mesta som man behöver ta hänsyn till rörande beslut. Vad är det du tycker är förvirrande?


    Dels är sjukdomen i sig förvirrande, en del blir smittade och jättesjuka, andra inte och man vet inte vad som påverkar detta. Hur länge har man antikroppar och när bör man ta vaccinet efter tillfrisknande om man redan haft Covid. Hur länge håller vaccinet? Biverkningar både efter vaccin och sjukdom. En del blir jättesjuka av vaccinet en del inte. Och allt omkring som restriktioner och fakta som ändrats sedan början. Jag är orolig som sagt för båda. Sen har flera i min omgivning tagit vaccinet, dock inte astras, det vill jag inte heller ta. Men sen kan det ju dröja innan jag väl får ta och då kan det finnas nya fakta. Jag tycker man borde hanterat det hårdare direkt och ställt krav på djurmarknader om det nu var därifrån det kom. Jag tycker det är otäckt alltihopa bara. Är väl påverkad av att sitta instängd dag ut och dag in, jobbar hemma, går knappt ut, träffar bara familjen och kollegor typ inte ens en gång i månaden.
  • Anonym (Y)
    EpicF skrev 2021-05-20 11:56:31 följande:

    Prevalensen för vattkoppor är ca 43%, inte närmare 100%. Covid-19 har redan nått de nivåer.

    Vattkoppor har inget att göra med covid-19. Det är helt olika virus. Diskussionen om vattkoppor kom upp pga att det diskuterades vattkoppvaccin i tråden. Detta har jag också talat om för dig x flera.


    klyban skrev 2021-05-20 12:32:50 följande:

    Endast 3% av 12åringar har inte fått vattkoppor, så redan där är vi uppe i ~97%

    Börja du där först, och sen återkom när COVID-19 har smittat 97% av av alla 12åringar.

    Det är först vid denna punkten du börjar säga nått och när du tagit in dessa faktan.

    Svårt och få en lägre livstidsprevalens än vad 12åringar har haft vattkoppor vid 12års ålder.

    Men jag tror även du kan greppa felet för dig där, eller?


    Kan ni inte bara ge er båda två, er diskussion har nåt en ände för längesen och nu har lyckats sabba tråden.
  • Anonym (Y)

    Hur vanligt är det att bara få blodproppar i lungorna? Min faster har nu fått det. Läkarna vet inte varför men hon fick för 4 dagar sedan sin andra dos vaccin. Jag blir orolig och är rädd för biverkningar.

    Jag tänkte ta vaccinet när det blir min tur fast jag tänkt fram och tillbaks. Men lite orolig nu att blodproppar ska va en biverkning.

    Jag har antikroppar och läste idag att man nu tror att det kan sitta i flera år. Att det sätter sig i ryggmärgen efter att man haft Covid-19. Man vet däremot inte om det blir samma effekt av vaccinet men man sa att det kanske kan vara så. Jag vet verkligen inte hur jag ska göra längre.

  • Anonym (Y)
    EpicF skrev 2021-06-08 22:11:56 följande:

    Har man hög benägenhet för blodproppar, dvs genetiska anlag så är risken relativt hög. Men annars är det en relativt ovanligt biverkning.


    Jag är 37, något överviktig, har haft blodproppar i familjen, typ morfar och morbror. Vad är risken då typ?
  • Anonym (Y)
    Anonym (Y) skrev 2021-06-08 22:26:57 följande:

    Jag är 37, något överviktig, har haft blodproppar i familjen, typ morfar och morbror. Vad är risken då typ?


    Och faster då. Min mamma har tagit båda sina doser nu och än sålänge inga biverkningar. Hoppas så det går bra. Men är orolig som sagt.
  • Anonym (Y)

    Jag tror jag får rådgöra med en läkare helt enkelt. Kan en vanlig st, stafettläkare svara på detta?

  • Anonym (Y)
    EpicF skrev 2021-06-08 23:52:26 följande:

    Då kan det finnas en risk. Rådfråga läkaren på din vc och se vad h*n säger. Du kanske kan få Pfizer istället för AZ.


    Jag tror inte de ger AZ alls till de yngre än 60 el 50. Men nu hade min faster fått Pfizer så frågan är ju om blodpropp är biverkning där med. Men man vet ju inte än om det är så att det beror på vaccinet så vill inte sprida rykten men det är ändå suspekt att bara dagar efter vaccinet så får hon blodpropp. Jag hade som sagt tänkt ta det, men är lite rädd nu faktiskt.
  • Anonym (Y)
    klyban skrev 2021-06-12 17:17:25 följande:

    Vi ser redan de långvariga effekterna, de magiskt uppstår inte flera år senare.

    Och det bästa av allt, redan adresserat, kanske därför vi inte ska prata om det.

     

    Och det malplacerade ordet hög är borta nu ser jag, permanent?

    För jag kommer upprepa syftningsfelet för dig där i all evigheter annars.

    Vem ska betala alla dessa miljarder för så liten verkan som en handfull per mille?


    Fast nej de långvariga effekterna vet man ju inte riktigt än. Det går att läsa typ varsomhelst. Menar du att det är endast en handfull som har benägenhet att FÅ propp, eller en handfull som FÅTT propp. För det är en viss skillnad. Om endast ett fåtal har benägenhet att få propp är det ju färre som får. Men om många har benägenhet ökar ju risken för dem såklart och de kan då välja själva om de vill ta risken. Sen tänker jag att det är ju bra att de kan testa dem som ev har högre risk. Om jag har blodproppar i släkten och är osäker på vaccin kan få ta ett test för att se om risken finns så är det ju bra. Det viktiga är väl att rådgöra med läkare då.
  • Anonym (Y)

    Jösses, denna tråden har ballat ur för längesedan. Är vi tillbaka nu på vattkoppor vs Covid. Vem bryr sig. Och att sen gå på varann på sättet flera av er gör, det är helt galet. Synd att man inte kan få diskutera detta vaccin utan att det ska bli värsta sandlådan. Hade uppskattat en tråd där man kunnat diskutera och fundera tillsammans, men de flesta trådar om Covid verkar bli helt knasiga men denna tar priset.

Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?