• Tow2Mater

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (Gravid) skrev 2021-09-16 18:46:16 följande:
    Om man upptäcker den. Hjärtmuskelinflammation som man anstränger sig för tidigt vid är väl långt ifrån bra. Mig veterligen kan inflammationen ge hjärtsvikt med i vissa fall.

    Det tar ju också ett bra tag att återhämta sig, iaf de jag vet som fått det i vuxen ålder har haft rätt långa träningsförbud. Så det är ju inte den minsta biverkningen man kan få direkt som tonåring.
    Ja, och det oroar mig. Hur gör man med en 12-13 årig pojke som sportar? Snart kommer nog krav om vaccin för att kunna flyga, och det sätter oss i situationen att måsta vaccinera för att kunna resa och hälsa på släkt efter 3 år då det inte gått, eller avvakta ett fjärde år och se vad som händer. Att det inte finns valfrihet alls snart är vansinnigt, speciellt när det gäller ens minderåriga barn.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2021-09-18 11:10:57 följande:
    Man får nog ha bra koll på vilka barn som kan ligga i riskzonen där. Kanske kan man ha så pass bra koll? Jag minns inte exakt vad de sa på pressträffen, inte i detalj, bara att de verkade övertygade till slut att det inte var någon fara. Jag ska se om jag hittar det som sas nedskrivet någonstans. 
    Att kunna få reda på varför pojkar drabbas i så mycket högre utsträckning än flickor skulle vara hjälpsamt, men det vet de väl inte.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2021-09-18 15:48:53 följande:

    Annars är det rätt logiskt att man tar det lugnt efter vaccinet, och med tanke på att det ska trigga immunförsvaret att skapa antikroppar.


    England berättar att de ovaccinerade står för 94% av vården.
    Det betyder då att 27,2% står för 94% av den vård som krävs för COVID-19.
    Dessa saker bar trillar in över världen om vaccinen och de är nu så många att jag inte längre kommer ihåg alla och hur effektiva de är på hindra smitta, inläggningar och död.


    Vad har nagot av detta att gora med det jag skrev?
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2021-09-18 16:03:28 följande:

    Det är uppdelat i två stycken och med extra mellanrum, det första är om pojkarna, det andra, ja, det står där istället för ett inlägg till.


     


    Nu vet du.


    Nej, det du sa hade inget alls att gora med varför pojkar drabbas i så mycket högre utsträckning än flickor.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2021-09-18 17:20:37 följande:

    Nej, jag sa inget om flickor, dock hade det med pojkar att göra.


     


    Sen kan man ställa sig frågan varför det är så, och har det med aktivitet och göra.
    Det är en frågan man får ställa sig och se vad svaret är, och efter frågan kanske svar finnes.
    Och inte, ja, då får man söka vidare.


    Dock vet vi att man triggar immunsystemet med en vaccination och att man kanske bör undvika träning i ett par dagar efter en vaccination.


     


    Utan ta reda på detta, så står man där naken inför frågan varför det är så.


    Visa på vad i din mening "Annars är det rätt logiskt att man tar det lugnt efter vaccinet, och med tanke på att det ska trigga immunförsvaret att skapa antikroppar" har med pojkar, och inte flickor, att göra?
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2021-09-18 17:20:37 följande:

    Nej, jag sa inget om flickor, dock hade det med pojkar att göra.


    Sen kan man ställa sig frågan varför det är så, och har det med aktivitet och göra.
    Det är en frågan man får ställa sig och se vad svaret är, och efter frågan kanske svar finnes.
    Och inte, ja, då får man söka vidare.


    Dock vet vi att man triggar immunsystemet med en vaccination och att man kanske bör undvika träning i ett par dagar efter en vaccination.


    Utan ta reda på detta, så står man där naken inför frågan varför det är så.


    Vad tycker du att du bidrar med till min undran? Du talar bara om for mig att soka vidare?
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2021-09-18 18:06:28 följande:

    En trolig orsak till det händer är detta, har inte mycket med flickor eller pojkar att göra.
    Utan frågan man måste ställa för förstå vad som orsakar problemet.
    Kanske du inte är intresserad av svaret?


    Tow2Mater skrev 2021-09-18 17:41:11 följande:
    Vad tycker du att du bidrar med till min undran? Du talar bara om for mig att soka vidare?

    Dock har vi inte svaren, så varför ska man inte söka vidare?


    Nej jag är inte intresserad av det. Jag är intresserad av exkat det JAG skrev - att kunna få reda på varför pojkar drabbas i så mycket högre utsträckning än flickor skulle vara hjälpsamt, men det vet de väl inte.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2021-09-18 22:56:43 följande:
    Det var väl 29 på en miljon? 
    69 på en miljon (12-17 åringa pojkar, bara 10 for flickor). Men den nya studien ovan säger många fler.
  • Tow2Mater
    Anonym (KY) skrev 2021-09-25 08:49:33 följande:

    Jag kommer inte vaccinera mig mot covid. Har ett vaccinationsbevis mot sars virus som är giltligt i 40 år. På den tiden fick man allting i pappersformat så det är ju en värdehandling man måste kunna visa upp.

    Så mitt vaccinationsintyg gäller ännu och är internationellt giltligt. När jag tog detta vaccin var det absolut inte gratis utan väldigt dyrt. Säkert få som har sånt vaccin men det förekommer, iallafall bland folk som bott utomlands vet jag.

    Jag har aldrig varit förkyld sen jag var 12 år, tog vaccinet som 9-åring. Blev jättesjuk efter vaccinet. Men efter det toppfrisk och mycket god hälsa.

    Så förhoppningsvis är det vaccinet som används nu lika bra, bra det ges subventionerat så att alla har möjlighet att ta det. Förr var såna här vaccin svindyra och få hade råd med det.

    Sen om man blir sjuk ett år efter vaccinet tror jag är helt normalt. Jag var sjuk i feber och andningen vid några tillfällen 1 års tid efter jag vaccinerade mig. Ett vaccin är inget trolleri som får effekt direkt utan det tar en stund för kroppen att bilda antikroppar mm. Och det är individuellt från person till person.

    Efter jag har varit 12 år så har jag ALDRIG haft ens en förkylning eller feber, är idag 36 år. Jag och läkarna är helt säker på att det är pga vaccinen, har vistats bland sjuka men aldrig blivit smittad själv. Aldrig fått magsjuka/vinterkräksjuka, bott med min sambo som var svårt covid sjuk utan att få något som helst symptom.

    Nu har jag redan ett giltligt vaccinationsbevis och vaccination för mig är inte nödvändig. Men jag rekommenderar verkligen att OM man är ovaccinerad så ta vaccin, framförallt nu när det är kostnadsfritt. Det är som att folk blir misstänkssamma mot gratis vaccin, men vaccin har funnits i många år, skillnaden är bara att det kostade skjortan att vaccinera sig förr. Nu har de tagit fram ett vaccin som kunnat massproduceras och som varit ekonomiskt hållbart, detta är bara att tacka och ta emot för.

    Jag har svårt att förstå hur endel kan vara emot vaccin, jag ser bara fördelarna med det. Mina fördelar att aldrig bli förkyld, kanske inte alla får den effekten men om man får den så är det ju verkligen bra. Bli gravid har jag blivit 4 gånger utan problem.

    Kan absolut hända att vaccin påverkar fertiliteten just efter vaccinet, då man kan få nedsatt immunförsvar och ens kropp bildar antikroppar. Men om man inte är vaccinerad och istället blir sjuk får det ju samma effekt på fertilitet och missfallsrisk ändå. Så jag tycker inte man kan påstå att vaccin påverkar fertiliteten på dessa grunder.

    Och nu är det svårt att göra en bedömning av vaccinet, det tar ett tag för kroppen. Men jag tror de som vaccinerar sig kommer vara tacksamma över att de gjorde det om 5 år.


    Vad heter det vaccinet? Jag har aldrig hort talas om det.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?