Inlägg från: Anonym (Famrätt.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Famrätt.)

    Min sambo var våldsam mot barnet

    Enorm varningsflagg. Rött rött rött. Jätteallvarligt. Eftersom du har allt på film (vakta den som guld) så är du u princip garanterad att bli boendeförälder (vårdnad är en annan fråga och inte lika viktig) och han kommer inte få umgänge med övernattning obevakat. Man ser oerhört allvarligt på detta inom socialtjänsten och familjerätten. Att han är ångerfull spelar ingen roll. Du behöver skydda barnet omedelbart.

  • Anonym (Famrätt.)
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 08:57:01 följande:

    Men hur går jag tillväga? Jag skulle vilja vara anonym och bara rådfråga någon och visa videon. Han får mig att tro att jag överdriver men hela min kropp säger att det här är fel.

    Jag är livrädd att skapa en separation som sedan resulterar i att han får ha dom själva. Då kommer jag aldrig kunna rädda dom. Man har läst om så många fall där barnen berättar om övergrepp men endå låter rätten dom bo kvar.


    Du kan inte vara anonym eftesom du behöver få detta dokumenterat inom socialtjänsten och familjerätten. Inget du behöver göra just idag så länge du omedelbart agerar för att skydda barnet. Antingen får han flytta ut eller så flyttar du. Om du underlåter att agera och något händer kan även din föräldraförmåga ifrågasättas. Målet är inte att skilja barn och pappa åt för alltid utan att han ska få hjälp att bli en trygg förälder och att ett så litwt barn behöver skyddas under tiden.
  • Anonym (Famrätt.)
    korngryn skrev 2021-05-10 09:41:20 följande:

    Det är ju inte bara dina barn, så du kan ju slänga ut honom hur mycket du vill, barnen kommer ändå behlva vara med honom halva tiden.

    Visst du kan driva en process om enskild vårdnad (vad du än gör, se till att spara filmen på flera olika ställen!) men det där kommer aldrig räcka för att du ska få det.


    Varför yttrar du dig tvärsäkert om saker du inte vet nåt om?

    Vårdnad är en sak boende och umgänge en helt annan. Ts behöver inte ensam vårdnad för att få skydda sina barn. Så länge det inte finns en dom som säger annat så har hon alla möjligheter att skydda sina barn utan att begå nåt fel. Något som även socialtjänsten kommer att kräva av henne i väntan på en utredning gällande vårdnad boende och umgänge från familjerättens sida. Vad det gäller det minsta och mest sårbara barnet så rekommenderar man överhuvudtaget inte växelvist boende för så små oavsett allt annat som detta gäller. Och JO det som TS beskriver finns på filmen är mer ön tillräckligt för att hon ska bli boendeförälder och för att man ska kunna stryoa ensamt umgänge med fadern innan han fått hjälp. Våldsamt beteende mot så små barn är något man tar på extremt stort allvar. Ensam vårdnad får hon kanske inte, men den juridisks vårdnaden är heller inte särskilt viktigt i detta skede. Det är boendet och formerna för umgänge som är viktigt ur en skyddsaspekt.
  • Anonym (Famrätt.)
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 10:04:25 följande:

    Exakt det här jag tänker också. Så då måste jag alltså fortsätta leva såhär och bara hoppas det aldrig händer igen. Suck.

    Han är inte särskilt glad på mig nu heller. Han tycker jag är jobbig som är arg och ledsen. Han tycker mer synd om sig själv och är ledsen över att jag är arg på honom..

    Jag är rädd att om jag går vidare med det här så kommer han jobba emot mig allt han kan och straffa mig.


    Du lyssnar på folk i tråden som inte vet vad de snackar om. Jag har jobbat med detta i många år. Du måste söka hjälp och agera, annars brister även du i omsorgen. Det du beskrivet om hur han tittade med kyla och avsmak på det lilla lilla barnet är enormt oroande. Om du inte tar emot hjälp nu så kommer du att hamna i ett enormt underläge framöver. Han kommer alltid att kunna hänga detta över ditt huvud att du vetat vad som hänt men inte sökt hjälp. Det kommer att påverka din trovärdighet framöver när du kanske inser att du måste ta enot hjälp. Ring anonymt och rådgör med socialtjönst eller familjerätten i din kommun, om du behöver bli tryggad i att du kommer att få stöd. Bara det faktil att han nu tydligen är arg på DIG för att du reagerade på våldet mot barnet måste väl ändå få dig att förstå att det inte är tryggt?
  • Anonym (Famrätt.)
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 10:46:42 följande:

    Det skulle väl räknas som att försvåra umgänget och det brukar inte va så populärt.


    Nej det där är en myt. Tvärtom har du en skyldighet att skydda barnet och socialtjänsten kommer i princip att kräva det. Det kommer att dokumenteras och kommer INTE att ligga dig till last i en kommande vårdnadstvist. Grejen är att det kanske inte ens behover BLI en vårdnadstvist. Socialtjänsten kan få pappa att inse att han behöver gå med på att barnen bor hos dig under tiden som han får hjälp med sina föräldraförmågor.

    Men så länge du envisas med att inte vilja kontakta samhällets stödinstanser kan vare sig du, barnet eller pappa få hjälp och inget kommer att dokumenteras av allt viktigt. Sen står du dig slätt den dagen då du verkligen behöver hjälp och ord står mot ord.
  • Anonym (Famrätt.)
    korngryn skrev 2021-05-10 11:43:22 följande:

    Jo, vårdnaden är visst viktig, för den ger pappan möjlighet att jävlas med ts så mycket som möjligt, på barnens bekostnad förstås. Han kan t ex motsätta sig att de flyttar till ett boende hon har råd med, val av förskolor och skolor, vaccineringar och annan hälsovård osv osv

    Självklart vet jag att vårdnad och boende är olika saker.


    Vårdnaden är i närtid inte relevant. Om det skulle visa sig att pappan i egenskap jäklas och motarbetar TS så är det ett av de starkaste vägande skälen för att bli av med vårdnaden. Om TS är boendeförälder så har hon stort mandat att sköta barnens dagliga vård och där ingår både flytt och val av förskola. Du skrämmer TS helt i onödan och jag kan verkligen inte låta bli att fråga mig varför när det gäller nåt så viktigt som att stötta TS i att våga ta de steg hon behöver för att skydda sina barn från en farlig situation. Obehagligt är det... man undrar hur din agenda ser ut.
  • Anonym (Famrätt.)
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 11:58:18 följande:

    Jag har haft ett långt samtal med en socialsekreterare nu som arbetar med barn och familj. Hon ansåg att det var våld det jag beskrev, tyckte att vi skulle börja med att prata med någon tex familjerådgivning om hur han ska vara som förälder och hur man tar hand om ett barn m.m.

    Hon tyckte inte videon jag har var viktig att visa upp.

    Jag beskrev min rädsla i att inte agera, men hon tyckte att jag hade gjort det.


    Jisses vilket stolpskott. Spar videon för guds skull. På flera ställen.
  • Anonym (Famrätt.)
    Friger skrev 2021-05-10 14:05:18 följande:

    Nåja, du föreslår ju att mamma ska förklara "krig" mot pappa och att barnet mer eller mindre ska bryta med pappa. Var ju två ungar till som blir påverkade av den saken. Så tre ungar ska uppleva hur deras barndom blir krossad. Vad är det för råd när du vet nästan inget alls om händelsen...

    Om vi snackar saker som kan skada barnen psykiskt dvs...

    Man kan inte svara med kärnvapenkrig på allt. Folk gör fel. Folk gör mycket fel ibland. Men det bästa är inte alltid att starta krig i varje enskilt läge.

    TS har kontaktat soc och dom hade ett långt samtal och säkert ställt relevanta frågor. Jag tror nog att dom kan hantera saken på ett bra och objektivt sätt.


    Nej jag säger att hon måste skydda barnen och vidta åtgärder så att pappan kan få hjälp att bli en fungerande förälder. Det är inte krig i min värld. Om pappa då reagerar med att kriga, sabotera och motarbeta allt möjligt som du befarar så visar det ju ännu tydligare att han behöver hjälp i sin föräldraroll. Normala föräldrar gör nämligen inte så.
  • Anonym (Famrätt.)
    Anonym (....) skrev 2021-05-10 15:22:42 följande:

    Om man aldrig har fått "träna" på att ta hand om sina egna barn så är det helt naturligt att man "flippar ur" när de skriker.


    Nej det finns absolut inget naturligt med det som TS beskriver. I såna fall skulle var och varannan förstagångsförälder som ju aldrig övat göra likadant och det gör de inte. Alls. Det är djupt oroväckande att du tror att detta är helt normalt. Det är tvärtom helt emot de naturliga instinkter som finns hos människan att trösta och skydda en så liten avkomma. Visst kan man vara frustrerad, uttröttad skrika i kudden, men det är lååååångt ifrån det som TS beskriver hänt här. Särskilt den iskyla han visat och den ilska som han fått mot TS istället för den djupa ånger som man kan förvänta sig efter att man som förälder gått över gränsen.
  • Anonym (Famrätt.)
    Friger skrev 2021-05-10 15:26:50 följande:

    Att någon tar barnen ifrån dig brukar de flesta uppleva som en krigsförklaring.

    Ska man göra en åtgärd så är det bra om åtgärden inte skadar barnen mer än situationen dom kom ifrån.


    Att skydda en 1,5 åring från fysiskt våld är prio ett.
  • Anonym (Famrätt.)
    Friger skrev 2021-05-10 15:42:48 följande:

    Det var ju inte så att han gav ungen en rak höger. Det han gjorde var fel. Absolut. Men fokus tycks ju ändå ha varit hur han tittade på barnet och hur han ignorerade signaler. Inte att han skadade barnet. Barnet blev inte heller skadat.


    Obegripligt inställning. Läs igen vad som faktiskt utspelade sig. Bara för att inga ben bröts eller inga blåmärken uppstod innebär inte att det inte är våld!
  • Anonym (Famrätt.)
    Friger skrev 2021-05-10 16:17:08 följande:

    Soc tyckte tydligen lika dant.

    Det du inte förstår är att vikta olika handlingar emot varandra. Det var absolut våld. Där är vi eniga. Vi är även eniga om att våldet var fel.

    Men att tvinga ungar med våld är inte direkt ovanligt. Tvinga dom ut ur bilen. In i bilen. Tvinga på dom kläder. Att med våld stoppa deras ogenomtänkta handlingar. Släpa dom från punkt A till punkt B. Ibland blir vuxna arga och då använder dom mer våld än vad händelsen egentligen kräver.

    Men det är viss skillnad att ge en unge en rak höger och knuffa ner ungen på en säng eller kudde. Det sistnämnda är inte okej, men det är sannolikt inte för att skada heller. Ungen blev ju inte skadad heller.

    Finns väl rätt många som blivit arga på sina ungar och ångrat sig efteråt?

    Skillnaden för den här killen var att han blev smygfilmad. De flesta slipper ju faktiskt att bli filmade i sina svagaste ögonblick.

    Är väl bra om han får lära sig att hantera sin ilska så att det inte går ut över ungarna.


    Du tar så lätt på det inträffade att jag blir alldeles mörkrädd.
  • Anonym (Famrätt.)
    Anonym (Mamman) skrev 2021-05-10 20:04:29 följande:

    Varför skulle det vara enormt oroande att titta med kyla och avsmak på barnet? Det gör jag med när jag känner mig totalt slutkörd och dessutom är irriterad. Det är en försvarsmekanism, ingenting annat.


    Va?? Nej det är INTE normalt, man kan se ledsen ut, förtvivlad, uppgiven, arg och trött ut. Men man tittar INTE med kyla och avsmak på en liten liten unge. Det är ingen försvarsmekanism. Det är sjukt. Stackars barn. Såna blickar och den känsla de förmedlar kan antagligen vara skadligare än en örfil.
  • Anonym (Famrätt.)
    Anonym (Mamman) skrev 2021-05-11 00:19:41 följande:

    Då kan du ingenting om psykologi och naturliga försvarsmekanismer. Det är bara att konstatera.


    Jodå det kan jag. Att du exempelvis försöker intala dig själv att ett högst olämpligt beteende i förhållande till ditt barn, är en naturlig försvarsmekanism, är ett klockrent exempel.
  • Anonym (Famrätt.)
    Anonym (Mamman) skrev 2021-05-11 09:30:08 följande:

    Jaja, ditt dömande rinner av mig som vattnet på fjädrarna på en gås :)


    Såklart det gör...
Svar på tråden Min sambo var våldsam mot barnet