• Spucks

    Min sambo var våldsam mot barnet

    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 07:53:02 följande:

     slänger snabbt och våldsamt ner hen i sängen genom att trycka sin hand mot hens huvud. Hen blir helt förstörd och skriker sätter sig upp, pekar att hen vill ut ur rummet. Då gör han det igen. Sen vill hen upp men han trycker ner hens lilla kropp i madrassen. Det hela slutar med att han ?kramar?/håller om hen/fast, tills hen slutat gråta.


    Jag förstår inte riktigt hur du menar med det. För du skriver senare att det nog inte gjorde barnet ont, så det handlar mest om att barnet skrek eftersom det var oförväntad och hen hajade till, vilket med små barn kan ju oftas leda till att de skriker/gråter ganska gällt.
    Vad exakt menar du allts
    å med att "våldsamt slänger ner barnet"?
  • Spucks
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 10:36:44 följande:
    Hen landade ju på en kudde. Det var sådan kraft att hade det varit ett golv hade hen kanske fått hjärnskakning.

    Jag tror att det gjorde ont i hen psykiskt. Att hens pappa gjorde så när hon behöver trygghet.

    Varför gör man så? Tar man inte upp ett barn som gråter, eller försiktigt lägger ner? Eller bara låter gråta och sitter bredvid ifall den inte vill bli rörd.

    Och när han märker att barnet sätter sig upp och är enormt ledsen och skriker typ i chock, så gör han det en gång till.

    Jag tycker att det är oroväckande att han är så känslokall. Hur vet jag att det inte har gått värre till förut eller kommer göra. Om han inte känner empati när hon är i chock.

    Det behöver vara inte en stark knuff för att ett litet barn som sitter, tappar balansen och därför slår huvudet i golvet får en hjärnskakning. MEn jag tror jag förstår hur du menar.
    Vad jag själv anser som mer oroväckande är inte att han "slängde" tillbaka barnet - han var ju medveten om att hen inte ska skada sig när hen fallar mot madrassen/kudden - utan att han gjorde det med kraft mot huvudet. D
    å är ju faran att han skadar nacken med en plötslig hård knuff på huvudet.
    Om det bara hade varit att han tryckte barnet tillbaka hade jag inte tyckt att det var n
    ågot hemsk, även om barnet gråtit - vi har alla våra belastningsgränser och jag själv har t.ex. svårt att vara empatisk när jag blir väckt av ett gällande eller gråtande. Då kan jag också trycka (inte slänga!) et småbarn tillbaka till liggande och hoppas att den sover om, eller, när det gäller ett lite äldre barn, säger till att vara tyst. Det betyder inte att man är oempatisk eller inte ger barnet trygghet, bara att man inte klarar av (eller vill) ge 100% hela tiden.


    Men som sagt så tycker jag att vad din sambo gjorde tydligen var för mycket, eftersom han riskerade att barnet skadas. Vad jag även anser som oroväckande är hans reaktion efteråt, att han först medgav att det var fel men sedan ändrade sig. Det visar inte på viljan eller förmågan att reflektera över ens handlingar.
    Att han hade en d
    ålig uppväxt är säkert en del av förklaringen, men det är ingen ursäkt. Nu är han pappa och då är det hans ansvar att se till att dåliga saker som hände i hans förflutna inte har negativa konskvenser för hans barn.


    Jag tror du fick en bra råd av socialsekreteraren att gå till en familjerådgivning. 

  • Spucks
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 18:23:06 följande:
    Men snälla, jag såg inte detta när det hände! Då hade jag självklart sprungit in! Vår babywatch spelar in och ibland kollar jag hur hen har sovit eller hur morgonen gått i efterhand.
    Detta är ..... creepy.
    Det var såklart helt fel vad pappan gjorde, ingen fråga, och det är ju bra att du har kommit på det. 
    Men det f
    år mig undra vilken slags relation ni har, om du spelar in honom och sedan kontrollerar. För det är precis vad du gör, även om du kallar det att "kolla hur barnet har sovit", det är sjukt kontrollerande. Har du bara letat efter en anledning att lämna honom?
  • Spucks
    Citronsaft skrev 2021-05-10 21:21:46 följande:
    Vad fan spelar det för roll? Pappan slår ungen!
    Pappan har inte slagit barnen, han har knuffit barnet, det finns en skillnad. Dessutom sa jag ju att det var såklart fel vad pappan gjorde. Ändå tycker jag att det spelar en roll hur TS beter sig, för innan hon skrev att hon kollar på inspelninger efteråt verkade det som att det är bara hennes sambo som har problem och skulle få nytta av en familjerådgivning och kanske en terapi för att bearbeta hans barndom och lämna det bakom honom för att vara en bra pappa. Men som det ser ut är det båda som har ett problem. Att inspela sitt barn och sig själv och partner i sängen och sedan flera timmar efteråt kolla hur partnern och barnet hade det på morgonen är sjukt. Det är extremt kontrollerande och inte normal alls. Därför tycker jag att det är mycket mer fel i den familjen än att pappan som måste lära sig att hantera sin ilska bättre.
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 21:23:00 följande:
    Nja, nu är det ju inte jag som har köpt och installerat kameran.. det är sambon själv och det är inte jag som har valt att det spelas in.

    Barnet sover i vår säng på andra våning och vi vill kunna se att han inte ramlar/kravlar ur när vi är på nedervåningen.
    Man måste spela in för att se att barnet inte ramlar ur sängen?
    Och det spelar ingen roll om det var din idé eller inte, det är DU som kollar på inspelningar flera timmar efteråt och det är extremt kontrollerande. Det finns ingenting normal med ett sådant beteende. Jag antog att du gjorde så för att hitta en "ursäkt" att lämna honom och för att du misstänkte att han ibland är för grovt med barnet. Men nu skrev du ju att du inte ska lämna honom, alltså var det nog inte anledningen varför du har som vana att kontrollera din sambo och barnet.
    Jag tycker ni är båda(!) i stort behov av rådgivning och en familjeterapi.

Svar på tråden Min sambo var våldsam mot barnet