Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Ni korta män

    Min man uppfyller detta, och han har haft flickvänner innan mig. Vår son är längre, men dottern är kort, 160 cm, och har haft pojkvänner som är under 175.

    Läste en liknande tråd för ett tag sedan och sedan samma dag åkte vi till IKEA. Där var en lång kö utanför, och jag roade mig med att kolla in längden på folk, helt ovetenskapligt, med ögonmåttet. Där fanns många killar/män med kvinnligt sällskap som var under 175 eller däromkring. 

    I alla sammanhang jag vistas i, på jobbet, i villakvarteret, på golfklubben, gymmet osv, där finns människor som är kortare än 175 cm och de har partners. '

  • Anonym (A)
    Anonym (Pelle) skrev 2021-05-12 08:55:29 följande:

    Varenda undersökning och intervjuer med kvinnor överallt i hela världen är konsensus att längre killar är bättre.

    Jag möter ett motstånd inom dejting helt klart. Mest med jämn långa kvinnor. Men det finns även korta kvinnor som tyckt jag varit kort. Idag är dessutom många kvinnor över 170 cm i Sverige.

    Sen är det inte omöjligt trots att jag bara är 174. Jag har haft ett par kortare förhållanden. Men det är inget som hjälper direkt för dejting.


    Och rikare är bättre än fattig, snygg bättre än ful, begåvad bättre än idiot osv osv.

    Ändå har både fattiga, korta, fula, mindre begåvade människor förhållanden och äktenskap.

    Verkligheten är bättre som referens än en enkät där man skriver sina önskningar.
  • Anonym (A)
    Anonym (Steffe) skrev 2021-05-12 09:00:22 följande:

    Nu är jag själv 1.90 cm.

    Men tycker det är för jävligt hur kvinnor generellt uttrycker sig om korta män. Det är standard att kvinnor uttryckligen säger att korta män går bort. Undersökningar visar också att kvinnor aktivt väljer bort korta män

    Vad händer med en man som uttryckligen säger att en överviktig kvinna går bort? Kölhalning. Hur kan det vara värre än att välja bort pga längd?


    Har aldrig hört att kvinnor säger så. Och titta dig omkring, massor av korta män har förhållanden. 

    Men det finns en del män som har svårt att attrahera kvinnor, som gärna vill sprida myten om att det är längden som är problemet. Då kan man dra på sig offerkoftan, eftersom längden kan man inte göra något åt.
    Samma sak som med att 10% av killarna får 90% av tjejerna, också en myt som vissa offerkoftor gärna underhåller. 

    Det är snarare attityden som vissa korta killar har som är problemet. Men vill man inte se det, så får man skylla sig själv, för längden har inte den betydelsen som vissa vill få det till.
  • Anonym (A)
    Anonym (Hind) skrev 2021-05-12 09:47:58 följande:

    Kvinna här, men som dejtat en del korta män.

    Det absolut viktigaste för en man är karisma och självförtroende, det har männen jag talat med vittnat om, och så upplever jag det själv. Har man utstrålning och självförtroende får man kvinnor.

    Problemet är att många korta män är helt besatta av sin längd. Den ger dem dåligt självförtroende, och en del talar inte om annat. Osäkra människor som gnäller om hur förfördelade de känner sig pga sin längd är jobbigt och osexigt, och därför har en del korta killar problem med att få tjejer. De tror det är längden, men det är deras besatthet av längden som är problemet. Det blir en ond cirkel.


    Instämmer!
  • Anonym (A)
    Anonym (Pelle) skrev 2021-05-12 11:13:48 följande:
    Fast det är ju kvinnorna som skapar osäkerheten. Kvinnor på Tinder som skriver att män ska vara över 180, osv. Jag har aldrig någonsin sett en kvinna som söker en man under 180 cm.

    Frågar du en kvinna om hon vill ha en kort eller lång man så svarar 99 % att dom vill ha en lång.

    Ja, menar hade kvinnorna inte brytt sig om längd hade ingen brytt sig.

    Sen i dessa trådar brukar det sägas att det handlar om preferenser och alla gillar olika. Problemet här är väl att alla gillar långa män och väldigt få gillar korta.

    Men statistiskt sätt så kan inte alla kvinnor få en lång man. Så naturligtvis måste även korta då till det annars hade många kvinnor och män fått vara utan partner. Eller inte leva monogamt.

    Sen fattar väl vem som helst att personlighet och självförtroende är viktigt för att få en partner. Skillnaden är att långa behöver inte det. Bara genom att vara lång framstår som som självsäkra. Medan korta automatiskt får negativa egenskaper som att de har komplex , osv. Folk sätter värderingar utefter utseendet.
    Tinder är inte verkligheten. Lev i verkligheten istället. 
  • Anonym (A)
    Anonym (Pelle) skrev 2021-05-12 11:20:22 följande:
    Det är verkliga människor bakom profilerna. Oftast.
    Ja, som bedömer ytliga saker hos andra människor. Träffa människor IRL istället, då kommer du att inse att längden har mkt liten betydelse, om ens någon. 
  • Anonym (A)
    Anonym (Pelle) skrev 2021-05-12 11:41:04 följande:
    Jag har varit på krogen många gånger med min kompis som är 190 cm och tjejerna kommer fram till honom utan att han behöver göra något. Han erkänner själv att det är pga hans längd. Alla hans korta vänner behöver själv vara väldigt duktig socialt och själva ragga. Då tjejer inte kommer fram självmant.

    Jag har insett att den miljön passar inte mig.
    Ditt liv, ditt val.
  • Anonym (A)
    Anonym (Steffe) skrev 2021-05-12 12:13:18 följande:
    Går du in på dejtingsajter är det som du säger oerhört vanligt att kvinnor uttryckligen skriver att korta män inte behöver göra sig besvär.

    Hade män skrivit att kvinnor med ett BMI över 24 inte behöver göra sig besvär hade de setts som totala svin, gubbslem, fatshamare osv.
    Anonym (A) skrev 2021-05-12 11:35:22 följande:

    Ja, som bedömer ytliga saker hos andra människor. Träffa människor IRL istället, då kommer du att inse att längden har mkt liten betydelse, om ens någon. 


    Fast alla undersökningar som görs bland kvinnor visar att längden är väldigt viktig för kvinnor. Vad har du för bevis på motsatsen?
    Verkligheten. Ser massor av män som är under 180 som har förhållanden. Vi som lever i verkligheten, dvs arbetar, har intressen, träffar vänner och släkt, reser osv, vi ser ju hur folk ser ut. Men självklart, sitter man hemma och läser på internet så får man en skev bild av verkligheten. 

    Vad man svarar i en undersökning har mkt lite med verkligheten att göra.  De flesta vill säkert ha en rik partner, men ändå har de flesta med låg eller medelmåttig lön förhållanden.
  • Anonym (A)
    Anonym (Steffe) skrev 2021-05-12 15:20:43 följande:
    Så de undersökningar som gjorts är inte i gjorda i verkligheten. Allt handlar om din tolkning av verkligheten? Ok så vet vi.
    Du missförstår. Visst är det riktiga människor som svarar i undersökningar och de har ju sina önskningar och drömmar hur en partner ska se ut. Men sedan i verkligheten så väljer man inte enbart efter utseende utan efter personlighet. 
    Man träffar folk IRL och blir kär eller intresserad och då är det inte längden som är det intressanta utan andra saker.

    Förstår du nu?

    Dessutom är det inte min tolkning av verkligheten,  verkligheten ser ut så, på riktigt. Massor av korta killar och män har förhållanden. Det är fakta. 
  • Anonym (A)
    Anonym (Pelle) skrev 2021-05-12 16:46:52 följande:
    Nej, jag väljer inga kvinnor för att vara snäll.

    Det spelar ingen roll vad jag tycker. Jag bara konstaterar hur det är och ser ut.
    Ja, då får du ställa in dig på att leva ensam, om du nu är så övertygad om att du blir bortvald pga din längd. 

    Det komiska är att även du väljer bort kvinnor, du vill ju bara ha supersmala kvinnor. Varför är det ok, att du får välja men inte kvinnorna?
Svar på tråden Ni korta män