Inlägg från: Anonym ((Hm)) |Visa alla inlägg
  • Anonym ((Hm))

    Är alla förmögna utom vi?

    Är era inkomster beräknat före eller efter skatt? Känns ju som ni har mycket pengar in. Men det jag reagerar mest på är ändå att ni lägger stor del av pengarna på boende så det kan förklara att du känner att ni inte har så mycket pengar kvar att lägga undan. Sen har ni 3 barn och vad allt det innebär. I genomsnitt så lägger vi 12 tusen på boende i månaden där 6000kr är för amortering (inklusive i detta är också alla driftskostnader), bor i Göteborg, kedjehus friköpt.

  • Anonym ((Hm))
    145kvadratmeter skrev 2021-05-15 20:12:23 följande:

    Inkomsterna är beräknade efter skatt. Ja, kostnaden för boendet ligger högt, men är svårt att komma under det här i Stockholm. Vi har även lånat upp för renovering, så det blev därmed högre amortering..


    Ett sätt är ju också att spara och sedan betala allt direkt när det kommer till renovering, saker man faktiskt kan spara till alternativt också göra jobbet själv för att spara mer pengar. Onödigt att betala mer ränta för det egentligen. Men ni har väldigt mycket pengar in då nu när jag vet att det är efter skatt. Vi har in ca liknande. Sedan är ju tex vissa utgifter onödigt som vissa kommenterat tex glasögonabonnemanget. Men största boven i er ekonomi är isåfall boendet trots att ni amorterar mycket så är ändå 10 tusen bara för ränta eftersom du inte har med diftkostnader i den beräkningen? Utan du hade specificerat det separat i listan om jag förstått rätt.
  • Anonym ((Hm))
    145kvadratmeter skrev 2021-05-15 20:40:42 följande:

    I och med att boendet var obeboeligt när vi köpte det som ett orenoverat dödsbo, så var renovering nödvändig. Det är omöjligt att spara dom pengarna på egen hand.

    Glasögonabonnemanget kan låta dyrt och onödigt, men med mitt synfel och att det successivt blir förändringar gör att jag måste byta glas oftare och därmed blir det billigare med abonnemanget.


    Obeboeligt för många nuförtiden är ju att det är extremt omodernt och att man tycker det är fult. Men med er inkomst innan renovering så hade ni ju lätt kunnat spara 20 000/månad = 240 tusen per år. Bo lite ofräscht något år så skulle ni ha pengarna att casha in för renoveringen. Problemet är ju att ni förmodligen ville göra om allt direkt. Vi gör också om i huset och gör om saker successivt.

    Jag har också glasögon plus använder endagslinser, handlar glasögonen på synsam så de intr billigt där heller. Ett alternativ är ju att återanvända bågarna. Det var en småsak. Men absolut är det dyarare i längden med deras abonnemang dem ville jag också skulle ta det men föll inte för det ;) min syn har också ändrats mycket under åren.
Svar på tråden Är alla förmögna utom vi?