Inlägg från: Anonym (Ninni) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ninni)

    Vad kostar det att ha en fastighetsskötare anställd?

    Finns det verkligen heltidsjobb för en fastighetsskötare i ett litet hus? Jag funderar på om det inte blir billigare att köpa tjänster vid behov. Städning från städbolag, skötsel av gård av markentreprenör osv.

  • Anonym (Ninni)
    Anonym (-) skrev 2021-05-15 19:51:29 följande:

    Varför har man inte koll INNAN man köper fastigheter?


    Det står inte att TS har köpt den.
  • Anonym (Ninni)
    Anonym (Hyresvärd) skrev 2021-05-15 19:55:06 följande:

    En heltid behövs inte, men jag vill inte känna mig låst att behöva vara i närheten av huset hela tiden. Skulle vara bra att ha någon jag vet alltid är tillgänglig (per dag) om något skulle behöva ordnas. Att hyresgäster ringer till vaktmästaren vid krångel i stället för mig. Tänkte o det fanns att betala per timme, och kanske en liten månadsavgift för att vet att hen alltid är nåbar på dagen.


    Finns det andra hyresfastigheter i närheten? Kanske har de ägarna personal på deltid som gärna tar några timmar till? Alternativt tips om en bra entreprenör.

    Du kan ju också söka en på deltid och se om du får napp. Det kan ju hända att det finns en pensionär som vill ha ett extraknäck tex.

    Medellönen för fastighetsskötare är 28 400 kr/mån. Det motsvarar 170 kr/timmen.
  • Anonym (Ninni)
    Glinda från Oz skrev 2021-05-16 16:37:25 följande:

    Nej, det gör det inte. 170 kronor/timme är vad fastighetsskötaren får ut före skatt. Sen tillkommer arbetsgivaravgift, moms och semesterersättning. Driver man eget företag ska man ha så det täcker eventuell sjuklön också.


    Jag angav medellönen per månad och per timme. Givetvis kostar det arbetsgivaren mer.
Svar på tråden Vad kostar det att ha en fastighetsskötare anställd?