• Anonym (K)

    Mäns rätt att avstå

    Ursäkta men det här är lite skrattretande faktiskt.... "Åååh stackars män som inte får välja!" Eh JO det får de visst det - de kan se till att skydda sig! Den av parterna som inte vill bli förälder ser till att förhindra det, annars får man också ta sitt ansvar för att man tog den risken. Varför det sedan är kvinnans rätt att bestämma om abort är för att det är HENNES kropp det handlar om.

    Din idé kommer inte att vara genomförbar. Man kan inte avsäga sig föräldraskapet, däremot kan man avsäga sig vårdnad och umgänge. Är man så dum att man inte skyddar sig och gör en tjej gravid får man betala "f*ttskatten" också.

  • Anonym (K)
    Viktor1988 skrev 2021-05-16 11:50:10 följande:
    Eller så vänder vi på det och kallar det k..skatten som män får tbax retroaktivt på inkomstskatten lite provocerande kanske men jag vill ha igång diskussionen
    Vilket märkligt resonemang! Det är ingen vits att diskutera ens.
  • Anonym (K)
    Anonym (Kvinna 32) skrev 2021-05-16 11:56:28 följande:

    Om en har använt skydd och det av någon anledning blev barn ändå tycker jag att fadern ska kunna avsäga sig faderskapet om kvinnan ändå väljer att föda. Användandet av exempelvis kondom indikerar ju att en inte planerar för en graviditet. Däremot om en kör utan skydd med vetskapen om att risken för graviditet är stor tycker jag att mannen får stå sitt kast om kvinnan väljer att behålla.


    Förstår tanken men lycka till att bevisa det. Eftersom de flesta vet att det inte finns något skydd som är 100 % säkert ska man avstå sex om man inte vill bli förälder. Det jag menar är att även om kondom använts så räcker inte det alltid, och det är en risk man medvetet tar så länge man har sex.
  • Anonym (K)
    Anonym (Lätt) skrev 2021-05-16 12:26:17 följande:

    Poängen är väl att män måste ta samma ansvar i preventionsfrågan och inte räkna med/lita på att kvinnan brukar p-piller, p-stav, spiral, steriliserat sig. Nu är kondom inte hundra procentigt men ändå det bästa skyddet bortsett från kastrering. Det är bara att välja att skydda sig innan samlaget så slipper man frågan om ett eventuellt oväntat faderskap. Det finns även p-piller för män (kanske bara på test fortfarande?).

    Jag tycker faktiskt inte man ska kunna avsäga sig sitt faderskap eller moderskap bortsett från vid adoption. Vuxna människor får skydda sig och eftersom alla vet att det inte är en 100-% skydd så får man ta eventuella konsekvenser om man nu önskar att ha sex. Det är barnets rätt till en far som är kärnan här (att far eller mor ska slippa ansvaret för att de ångar sig tycker jag är sekundärt och således går barnets behov före föräldrarnas).

    Med det sagt är jag för valfri abort. Men när parterna inte är överens så får man ta konsekvenserna av sina handlingar. Alla vet att sex kan medföra barn. Det är en inräknad risk man tar innan man väljer att ha sex. Det är dessutom så få dagar en kvinna är fertil.


    Kunde inte sagt det bättre själv!!
Svar på tråden Mäns rätt att avstå