• Maymom

    9mån, vill inte sova

    Min sov liknande i 9-mån åldern.

    En gång vid 10 och en vid 15-16-tiden. Dock somnade han inte förrän vid vid 21 på kvällen under den perioden.

    För att sedan väckas vid 7-8-tiden.

    Lite olika blev det utifrån om vi hade halvsyskonet eller ej. Men oftast sov han runt 13 timmar per dygn så jag utgick mer från det än exakta klockslag att sova.

    Testa att lägg honom senare, kanske vid 21, han är kanske inte trött vid 19.30, funkar det bra kan ni sedan försöka flytta tiden lite tidigare men bara med typ en kvart åt gången.

  • Maymom
    Blandbubbel skrev 2021-05-17 23:23:18 följande:

    Varför klöser, slår, rivs och bits han inte med pappan då, bara med mig? Det var det jag menade med "snäll". Jag känner mig så trasig och ledsen över detta. Vaet kan man få mer info om detta så man vet hur man ska göra? Jag r helt villrådig och har ingen aning om vad jag ska göra. Är bara utmattad.


    Hur funkar det om pappan börjar nattningen?

    Vi har haft tvärtom, sonen har vägrat nattas av pappan, han har skrikit tills han spytt ett par ggr när pappan nattat. Så jag har fått ta nattningen fram till nu när pappan har fått natta ett par ggr.

    Alla barn är olika, alla råd och tips funkar inte för alla, testa lite olika och se vad som passar er. Vissa föräldrar lyssnar på barnet andra har stenhårda rutiner. Plocka det som funkar för er av tipsen och slå inte ner på dig själv för hårt.

    Enligt bvc är 40-60 min en normal nattning, de nätter det går snabbare får man se som lyx.
Svar på tråden 9mån, vill inte sova