• Elis73

    Hur bevisa för rätten om bristande abstrakt föräldraförmåga?

    Tycker att ditt ex låter lite omogen och oförmögen... Men helt ärligt så kanske han inte är så mycket sämre än vad stor andel av föräldraskaran är. Glorian hänger nog på sned i fler hushåll än vad du kan ana - även hos föräldrar som bor i hop. Tänk om alla som använde skärmar som barnvakt och serverade skräpmat skulle förlora vårdnaden av sina barn....

    Ditt ex har ju dessutom fint stöd av sina föräldrar - och du kan ju själv stötta och väga upp tillvaron på den tid barnet bor hos dig. Alltså: jag tror att barnet på sikt mår bättre av en närvarande pappa som inte är perfekt, än en pappa som p.g.a för lite tid blir en sidofigur mer än förälder. (Min åsikt är givetvis annorlunda om det blandas in missbruk, våld eller annan grövre misskötsel.)

  • Elis73
    Anonym (TS) skrev 2021-05-25 12:58:42 följande:
    Vad är annan grövre misskötsel för dig? Handlar det endast om fysisk brist i föräldraskapet? Det psykiska då? Kan mab psykiskt missköta sina barn?
    Absolut kan misskötsel vara psykisk. Tror att psykisk misshandel är långt mycket vanligare än fysisk. Var gränsen går är helt omöjligt att säga - livet är sällan svart eller vitt och de flesta föräldrar har nog någon gång känt att man gått över gränsen för vad man själv tycker är ok. Ständig misskötsel är en annan sak. Förhoppningsvis kan de sociala myndigheterna vara där och bedöma var gränsen går (efter signaler från andra föräldern, förskola, skola, vänner, etc).

    Det jag menade med mitt inlägg var att bara för att något är dåligt, så kanske alternativet (förlora boende, förlora vårdnad, omhändertagande, etc) inte heller är jättebra. Kanske kan en förälder med brister få stöd så att tillvaron blir "bra nog".... Men givetvis finns det en gräns!!!
Svar på tråden Hur bevisa för rätten om bristande abstrakt föräldraförmåga?