• Mandel

    Barnfamiljer - Vad brukar ni laga för mat?

    Har en petig 17-åring som inte äter vare sig grönsaker eller frukt... Och absolut inte sås så länge det inte är kall typ vitlökssås, kebabsås osv.
    Kokt potatis, ris, couscous går inte och potatismos kan gå någon tugga...

    Försöker laga så "ren" mat som möjligt med var sak för sig. Gör jag ändå någon köttgryta så har jag hellre grönsakerna bredvid så får han fiska upp köttbitarna och torka av såsen på kanten och äta det.
    Försöker variera med kyckling, fisk, kött, färs och korv. Ibland får han äta bara pasta om själva "kötträtten" inte duger och ibland äter han bara "köttet". Vägrar laga flera rätter och det är väldigt sällan som jag ex kokar pasta till honom om det är tänkt en rätt där ris eller kokt potatis passar bäst. 
    Han får äta det som finns/duger eller vara utan. Finns ingen medicinsk anledning bakom utan bara en fix idé som vägrar släppa. 
    Han har inga som helst problem att testa nya sorter godis och fikabröd eller andra onyttigheter så...

    Förskolepersonalen var övertygade om att han skulle börja äta "vettigt" när han såg de andra barnen på förskolan göra det, men de erkände när han slutade att de hade fel... Skolpersonalen undrade hur han orkade med att vara så pigg och glad hela dagarna med tanke på att han inget åt...


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Barnfamiljer - Vad brukar ni laga för mat?