• nnnnnnnn

    Tappad vårdnad

    Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 15:09:43 följande:
    Ja det är min rätt som pappa att vara med och bestämma.och jag kommer överklaga,det har alla rätt att göra.sen har jag läst att hovrätten ofta ändrar tingsrättens dom i vårdnadsmål.

    Absolut, men du bör ju ha fokus på:

    1) Bra kontakt med ditt barn där du är den vuxne och förstående. Boka in träffar, oavsett om barnet verkar obrydd. Ring/skicka meddelande varje dag eller varannan. Utan krav på svar! Tex: "hoppas du har en bra dag" eller "Hörde den här låten idag och tänkte på att det du gillade den så mycket innan." Små saker som visar att du tänker och bryr dej om henne.
    Boka in småsaker som : "jag kan hämta dej på lördag kl 14 så åker vill till x och tar en promenad, kanske äta glass om det är soligt?" (OBS: Kolla med mamman först! Sen skriver du till dottern)


    2) Bra kontakt med mamman där du visar att du vill ta mer ansvar tex: "jag kommer att försöka få till fler träffar med vår dotter, jag saknar henne mycket. Det vore bra om du skriver till mej om ni har något särskilt planerat så jag inte klampar in i något ni kommit överens om. Jag tänkte försöka hämta henne på lördag för promenad och glass ca kl 14-16 om det passar er bra.

    3) Visa ånger: skriv till mamman att du är ledsen att det blivit bråkigt och att ni måste försöka samarbeta bättre och att du ska försöka vara öppen med allt som händer.
    Inga krav på att hon ska vara likadan tillbaka! Men om du visar dej ärlig och öppen så kommer det nog bli enklare.

  • nnnnnnnn
    Anonym (Pappa lars33) skrev 2021-05-25 19:02:29 följande:
    Jag vill se hur allt blir när de är klart.sa innan domen att vår relation kommer bli ännu sämre om dom ger mamman ensam vårdnad.och det var just det hon fick!
    Försök att resonera mer som en vuxen än som ett besviket barn.
    En vuxen person försöker få relationen att fungera trots motstånd såsom skilsmässa, avstånd, meningsskiljaktigheter och liknande.
    En vuxen säger inte bara "jag sa att det skulle bli sämre och det blev det" utan försöker få det att bli så bra det bara kan för barnet och relationen med barnet.

    Så steppa upp och ta mer ansvar för er relation.

    Ditt barn behöver ID-kort när det fyller 13 år så det kan skaffa bank-id. Utan bank-id kan man inte boka om tandläkartider eller liknande. Det är alltså helt nödvändigt.
Svar på tråden Tappad vårdnad