• Anonym (Hmmm)

    Tappad vårdnad

    Är det bara jag som misstänker att det hela bottnar i en toxisk femininitet från ditt ex sida? Din dotter är i ett skede i livet då man går från barn till vuxen, en väg som är kantrad med konflikter och viljan att vara livegen. 

    Kan det vara så att du varit bestämd och haft tydliga regler medans ditt ex mer varit svävande och låter dottern löpa fritt? 

    Har du varit en närvarande fader under barnets första 13 år? Eller har du distanserat dig rejält och varit frånvarande sedan barnets födelse?

    Jag förstår inte hur du gått in i en vårdnadstvist utan juridiskt ombud, personligen skulle jag aldrig släppa vårdnaden om mitt/mina barn. Handlar inte om att man skall vara närvarande eller ej, utan att man har exakt lika rätt till barnet/barnen som den andra föräldern, eftersom man båda har samma ansvar för de liv man satt till värden. Ansvar och rättigheter går hand i hand. 

    Vad har rätten mer lagt i beräkningen, att du dottern vill bo hos ditt ex gör inte att du blir av med vårdnaden, och inte heller att du lägger dottern som en part i målet när du och exet inte kan kan komma överens.

    Tyvärr är systemet riggat till kvinnans fördel, och då rätt rejält då också. Men tror det ligger en död katt begraven, för av det du beskrivit så bör du inte förlora vårdnaden. Om det är så, så överklaga och anmäl domaren för tjänstefel. Är väldigt allvarligt, inte ens missbrukare eller personer som våldtar sina barn eller mördar sitt ex blir av med vårdnaden.

    Skaffa dig för fasiken ett juridiskt ombud (du har rätt till det i hemförsäkringen om pengar saknas), det skall man generellt alltid göra när det kommer till eventuella tvistefrågor berörande allt.

Svar på tråden Tappad vårdnad