• Mrs Moneybags

    Flytta med nybildad familj

    Vad är det som kommer bli bättre för era barn när ni överger dem?

    Eller är det bara er själva ni tänker på?

    Vilda hästar skulle inte kunna få mig att överge min pojk. Det skulle skära i hjärtat på mig att tänka på hur ledsen han skulle bli. 

    Det är ju inte era stora barns fel att ni kastade er in i ett småbarnsliv igen när ni redan hade fem barn att ta hand om, varav tre med diagnoser. Att saker och ting skulle bli jobbiga kunde vem som helst räkna ut. Det är klart det är jobbigt med två minibarn och fem stora barn. Det löser man väl inte genom att fly?! 

    Ni är de vuxna som har satt era barn i den här skiten, NI måste lösa det på ett sätt som funkar för samtliga sju barn. 

  • Mrs Moneybags

    Och ja, ditt ex gör 100% rätt om han/hon stoppar dig från att ta med dig tioåringen till ert kaotiska liv. Det skulle jag också göra om det var min tioåring. Inte en chans att han skulle få flytta 100 mil bort i en sån här situation. 

  • Mrs Moneybags
    Anonym (Flyttar) skrev 2021-05-26 10:07:30 följande:

    1 h med flyg och barnen kommer komma så ofta det går.

    Mitt ex en icke närvarande pappa. Jag har gjort ALLT för barnen i alla år.

    För att vara en fortsatt bra mamma till alla mina fem barn är detta nödvändigt.

    Typiskt att det blir massa påhopp direkt här....


    Då får du kanske förklara lite bättre exakt hur du blir en bra mamma genom att inte umgås med dina barn i vardagen?

    Hur kan ditt ex vara en icke närvarande pappa när åtminstone ett av dina barn bor hos honom permanent? 

    Det är klart det blir påhopp när man överger fem barn på en gång, det hör inte direkt till vanligheterna. Hjälp oss att förstå. 
  • Mrs Moneybags
    Anonym (Flyttar) skrev 2021-05-26 15:58:23 följande:

    Oj oj oj,

    Otroligt att ni skriver så avskyvärda saker till någon ni inte känner.

    Ångrar djupt att jag skrev här.


    Det kanske låter avskyvärt i dina öron, men att lämna fem barn varav tre med diagnoser 100 mil bort låter också ganska avskyvärt. Tyvärr. Vi kan ju bara gå på den information du har lämnat här. 

    Jag kan bara tänka mig hur jag skulle reagera om jag såg detta ske i min egen släkt. Jag skulle gå i taket. 
  • Mrs Moneybags
    Anonym (förälder till barn med autism) skrev 2021-05-26 18:25:05 följande:
    Svara gärna på detta urklipp ifrån ett av dina föregående klipp:

    "Min 10 åring vill jag rädda för vi har gjort ALLT för henne medan pappan gör inte mer än husrum, mat och kläder typ. Lämnar henne försent på skolan och tvättar inte håret OSV. Hon kommer vilja komma med mig. Och jag hoppas hennes pappa släpper henne."

    Här skriver du att du vill rädda henne ifrån pappan för att han inte är en bra förälder, i andra klipp att han inte kommer att släppa henne.
    Ändå är du beredd på att lämna henne och flytta iväg 100 mil för att du inte orkar mer, hur tänker du här?
    Förklara gärna hur du tänker att detta är bra för henne, en 10 åring med diagnos, inser du inte själv att detta kan vara förödande för henne?

    Ja alla barn har älskat att vara där på semester, tror du verkligen att dom kommer att flyga upp så speciellt ofta? Vem betalar flygbiljetterna för 5 barn tur och retur?

    Menar du att alla dom 5 barnen inkl. 10 åringen säger, jättekul mamma och pappa (dina och din mans barn) att ni flyttar iväg 100 mil, vad roligt för er.
    Så även 10 åringen tycker att det är kul att hennes mamma flyttar iväg och att ni bara ska träffas ibland och att hon ska vara hos en pappa som enligt dig inte tar hand om henne ordentligt. Det ska hon förstå konsekvens av trots sina enbart 10 år och diagnos.

    Nej återigen du offrar henne för dina små barn.
    Du skriver att du har jobbat med barn med diagnoser, så har jag och har som sagt själv barn med autism och då borde du veta att detta inte är bra för henne.
    Vad säger hon och de andra fyra barnen om er flytt?
    Tycker verkligen alla att det är toppen?
    Ingen som tycker att det är ledsamt?
    Bra inlägg och bra frågor till TS.

    Om en flygresa tur och retur kostar 1000 kr per barn blir det 5000 per helg. Undrar hur ofta denna resa kommer att ske? Om de dessutom inte kan åka på fredagen pga skola så får de lördag morgon till söndag kväll med sina frånvarande föräldrar. Det är verkligen inte mycket. 

    Undrar också hur TS tänker sig att hon ska bli en bättre förälder när hon inte är närvarande? Hon säger ju: "på detta nya ställe kan jag hjälpa barnen mycket mer..." Man undrar hur? Hur kan man hjälpa någon när man inte är med den personen? 
Svar på tråden Flytta med nybildad familj