Inlägg från: Anonym (Sara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sara)

    Tid eller pengar

    Så länge din make är arbetslös skulle jag också tycka att det vore vettigt att du går upp i tid. Särskilt om han inte är inskriven på någon heltidsaktovitet via AF för då finns det ju ändå någon som kan vara hemma mer med barnen.

    Jag gjorde för övrigt det valet själv när mitt barn var litet, att jobbar bara precis så mycket som jag behövde för att det skulle gå runt. Jag känner att jag gjorde rätt val, men nauturligtvis gör ett sådant val en mer ekonomiskt sårbar och det påveekar ju framåt också, särskilt som när man som jag är ensamstående.

  • Anonym (Sara)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-30 10:35:06 följande:

    Man kan inte spara om man precis går runt. Det här mitt val handlar om , att jag vill inte spara...

    Mina föräldrar har aldrig haft tid på mig och jag kände mig mest som en onödig börda under uppväxten..


    Det är ju inte så enkelt som att om man jobbar heltid är man en dålig förälder som inte har tid med sina barn och jobbar man deltid är man en nära och bra förälder. Det är ju mer komplicerat än så. Naturligtvis kan du få en bra och nära relation med dina barn även om du jobbar heltid.

    Med det sagt låter det som att det bästa för er är om din man söker jobb och att ni sen arbetar 75% var. Då får ni båda tid med familjen men har både var för sig och gemensamt en viss ekonomisk trygghet.
Svar på tråden Tid eller pengar