Inlägg från: Anonym (Ph) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ph)

    Föräldraledigt varje år......

    Jo det finns de som tackar en för att man ställer upp. Det är verkligen ego. Kan inte pappan ta ut något?

  • Anonym (Ph)
    Anonym (Aldrig ett tack) skrev 2021-05-30 08:04:52 följande:

    Vem då?

    Jag ställde upp jämt trots att jag kunde tagit mina fl-dagar istället. Jag hoppade in, tog övertidstimmar, körde sex mil enkel resa för att lämna mina små hos mor och farföräldrar under dagar när jag ställde upp. Jag fick aldrig någonsin ens ett enkelt tack.

    En gång blev det gnäll för att jag la in om två föräldralediga veckor. Det var verkligen mitt i lågsäsong av ledigheter. Jag la in om det i tid, informerade mina chefer och kolleger men till och med då blev det gnäll.

    Den gången gav jag upp och har sedan dess maxat allt som går att maxa. Utnyttjar numera allt och ställer inte upp även om arbetet rasar. Vill de ha mig extra får de betala dyrt och tvinga mig genom lagar.


    Jaha?

    Nu diskuterades att ta 4 v sem plus 4 v fl varje sommar. Det är otroligt egoistiskt om det drabbar ens kollegor. Det är inte bara att ta in vikarier överallt hursomhelst. Då har man ett väldigt lågkvalificerat jobb. Och då är man lätt att ersätta så ingen att satsa något extra på. Förstår inte inställningen. Man har laglig rätt javisst men AG kan ju själv välja om det där är någon att satsa på. Det är rimligt att man delar på fl om man är två föräldrar. Så kan barnen ändå få ett långt sommarlov.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (G) skrev 2021-05-30 08:45:00 följande:

    Jag har inget lågkvalificerat arbete. Vikarier är inget problem ändå då man kan styra arbetsuppgifterna som görs under de perioder vikarier arbetar på sommaren. Och alltid en ordinarie på plats som kan styra upp


    Nähä? Nu diskuteras väl ändå en arbetsplats där det behöver vara folk på plats. Under period då alla vill ha semester. Om någon måste vara på plats så kommer det i allafall Inte vara TS för hon tänker inte ställa upp. Så de andra får lösa det och styra sina sem efter det. Så är det på många arbetsplatser. De som skiter i sina kollegor, tar ut fl och sem hela sommaren så det inte finns mycket att välja på för övriga. Jag har också barn och kan välja att ta ledigt 8 veckor men skulle aldrig bete mig på det viset mot mina kollegor.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (G) skrev 2021-05-30 08:57:56 följande:

    Fast ts påstår ju att det ändå tas in vilarie för henne? Så vad är problemet?


    Därför att det måste finnas ordinarie personal på plats också om det nu är kvalificerat arbete.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (G) skrev 2021-05-30 09:04:52 följande:

    Ja och det lär det vara. Du kan inte ta för givet att en persons frånvaro skapar stora problem.

    Vi är fem pers i vår arbetsgrupp och att två av dessa skulle vara borta tio veckor på sommaren skapar inga som helst problem.

    Dessutom vet vi inte ens vad Ts har för arbete


    Nähä varför vill ts chef halshugga henne då? Jättebra att det funkar för dig men det är inte arbetsplatser där det inte är ett problem vi diskuterar väl?! Det är på väldigt många arbetsplatser ett jätteproblem, särskilt där många är småbarnsföräldrar, att folk tar för givet att de kan vara borta hela sommaren och bara tänker på sig själva.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (G) skrev 2021-05-30 09:13:33 följande:

    Ja ts chef kanske har samma inställning som teamis. Att all ledighet är ett stort problem. Så även vab.

    Tryck på förändringar i lagen om du anser detta vara ett så stort problem.

    Annars kanske de företag som har detta problem får inse att de behöver högre bemanning


    Som sagt förundras över att dessa föräldrar inte anser att de har något eget som helst ansvar.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (a) skrev 2021-05-30 09:49:43 följande:

    Föräldrar har främst ansvar för sina barn.


    Tänk att man kan ta fullt ansvar för sina barn även utan att ta ut 8 v ledigt varje sommar.
  • Anonym (Ph)
    EpicF skrev 2021-05-30 21:32:04 följande:

    Min första prio är mina barn. Jag tar dock inte f-ledig mitt i sommaren utan brukar lägga semester i augusti och sedan någon vecka f-ledigt i samband med det smat två veckor f-ledigt i början av juni, dvs jag går på f-ledigt imorgon. Min chef tycker det är toppenbra då jag faktiskt jobbar då det är som mest tryck. Men jag hade inte haft några problem att lägga 8 veckors semester och f-ledigt mitt i sommaren, men det passar inte oss som familj så därför gör jag inte det.


    Du är knappast ensam om att din första prio är dina barn, så är det väl för alla föräldrar. Det är ju jättebra att ni löst det på ett sätt som både du och din chef är nöjda med. Vad är då problemet???
  • Anonym (Ph)
    EpicF skrev 2021-05-30 22:16:40 följande:

    Nej, inget problem för mig. Svaret till dig som förundras över att föräldrar inte tar eget ansvar. De som tar föräldraledighet på sommar tar just eget ansvar över sitt liv och vad de anser är prio ett.


    Ja jag förundras över folk som är så ego att det inte bekommer dem att andra drabbas för att de tycker att de har rätt till ledighet hela semesterperioden. Barnen har väl oftast en förälder till. Fl bygger på att båda föräldrar har ansvar för sina barn och delar på det. Barn måste inte vara hemma med samma förälder i 8 veckor. Barn far inte illa av att inte vara det. Prioritera sina barn handlar om helt andra saker. Det är föräldern själv som prioriterar sig själv i dessa fall.
  • Anonym (Ph)

    De här föräldrarna (mammor för det mesta) är just de som enbart tänker på sina egna rättigheter. Som inte tänkt på att även de är ansvariga för att det funkar på arbetsplatsen, arbetsmiljön för kollegor osv. Inte bara chefen. Och nej det är inte bara att sätta in vikarier överallt. Många gånger kräver det mer att introducera en vikarie än vad det ger. Jag har suttit med kollegor (småbarnsmammor) som börjar gråta för de inte kan få ledigt alla mellandagarna när de redan tagit hela sommaren och påsk-och sportlov. På en arbetsplats gäller ge och ta, inte bara ta och ta. Det är pga dessa personer man t ex gör tre semesterperioden så några får ta 4 veckor före midsommar, innan skolan slutat. Och då gnäller man för det. Man kan alltså inte se samband mellan sitt eget beteende och hur det blir. Men får man inte ledigt kan man alltid ta vab.

  • Anonym (Ph)
    Anonym (go for it) skrev 2021-06-01 22:46:17 följande:

    ...medans cheferna och arbetsgivarna är generösa altruister och tänker lika mycket på personalens och företagets bästa. Det är därför det lönar sig att ställa upp för företaget, för man vet att i slutändan kommer det synas i lönekuvertet. Eller?

    Nej du, om du vill spela det där spelet med att tänka på andra och ge upp sina rätigheter då får företaget görra samma sak. Vilket aldrig är fallet, utifrån min erfarenhet. Så - se till att bli bättre på att introducera.


    Ja jag vet att det är så ni resonerar ja. Suck.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (go for it) skrev 2021-06-02 09:22:18 följande:

    Om du förväntar dig att anställda ska frivilligt ge upp sina rättigheter utan att företaget gör detsamma, bara på grund av ?så gör man?, då är du mentalt fast i ett annat årtionde.


    Vaddå rättigheter. Det är uppenbart att föräldraförsäkringen överutbyttjas till max. Den var inte tänkt att användas som trumfkort i semesterplanering eller för att maxa sin semester varje år. Du är uppenbart fast i jag jag jag tänket som jag är oerhört trött på. Jag har haft såna kollegor. De är pest! Varför är det alltid någon annans ansvar? Vad är det förrättigheter du vill att arbetsgivaren ska ge upp?
  • Anonym (Ph)
    EpicF skrev 2021-06-02 12:10:45 följande:

    Så länge man är med barnen när man tar föräldraledig och inte lämnar barna till barnvakt och passar på att göra andra ting så är det ok att utnyttja föräldraledighet till max.


    Eller så tänker man på hur man lägger sin fl så det inte drabbar andra. Det är också ok vet du. Men jag vet att det är jätte jättesvårt för vissa att förstå.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (Förälder) skrev 2021-06-02 16:19:07 följande:

    Håller fullständigt med. Man blir så trött på att folk ska hacka och missunna oss som tar ut FL. Ska vi bara efterskänka pengarna menar dom eller? Dom kanske har missat att det är en lagstadgad rättighet.


    Har du missat att de flesta människor blir föräldrar och ändå löser det utan att det blir andra som blir drabbade? Du är ju på inget sätt unik i att vara förälder och ta ut fl. Det är HUR man gör det som skiljer oss åt. Är det verkligen så svårt att förstå?
  • Anonym (Ph)
    Anonym (K) skrev 2021-06-02 17:10:48 följande:

    Så du menar på fullt allvar att du kan allt och vet allt? Att du vet hur FL ska användas och alla andras sätt är fel?


    ?
  • Anonym (Ph)

    [quote

    Det är INTE kollegors ansvar att se till att arbetet fungerar. De har INTE betalt för det.

    ha ha ja det sa ju allt. Hoppas du inser vad du just skrev.

  • Anonym (Ph)
    Anonym (K) skrev 2021-06-02 17:41:25 följande:

    För övrigt tycker jag att det är förbannat bra av alla föräldrar att ta ut sin föräldraledighet trots pikar och gnäll från kollegorna.

    Tiden med ungarna går fort och kommer aldrig tillbaka.

    Den människa som prioriterar jobbet framför sina barn och INTE tar FL är inte en bra förälder. Den skulle jag ifrågasätta. STARKT.

    Det är på sommaren man vill och KAN göra alla de där roliga sakerna med barnen som de kommer att minnas hela livet. Man prioriterar det framför griniga, giriga och avundsjuka kollegor som bara försöker skapa dåligt samvete.

    Sådana kollegor är inte bra kollegor och bör petas bort från arbetsplatsen.


    Ska de petas från arbetsplatsen? Vilka ska då jobba? Får man fråga vad du har för yrke egentligen.

    Då är det väl papporna i de här familjerna du ska "ifrågasätta starkt". Varför tar inte de inte hälften av fl? Då är de väl "dåliga föräldrar" då?
  • Anonym (Ph)
    Anonym (K) skrev 2021-06-02 22:03:12 följande:

    Ja självklart ska de ombedas sluta som skuld- och skambelägger sina kollegor. De som är så jäkla avundsjuka och sprider sitt gift på arbetsplatsen har faktiskt inget där att göra.

    Och det alldeles oavsett yrke. Och kön.

    Antar att du är en av dem som gnäller eftersom du tar så illa vid dig.


    Jag gnäller inte på min arbetsplats eftersom jag har vettiga kollegor idag tack och lov. Du har kanske ett lågkvalificerat arbete där det bara är att sätta in en skolungdom som vikarie. Det har inte jag. Det kräver månader av introduktion och lång utbildning. Dessutom låg arbetslöshet så ingen som vill hoppa in några veckor på sommaren. Vet inte vad du tycker en chef ska göra. Jag förstår att arbetsgivaren väljer bort småbarnsmammor. Tyvärr, eftersom jag själv är en. Men jag vill ha ett bra arbete och en bra arbetsplats med en god lön och utvecklingsmöjligheter också. Ändå spenderar jag väldigt mycket tid med mina barn och har en jämställd man som tar sin del av fl. Så mina barn har också lov och ledigheter men skulle de få någon extra dag på förskolan är det inte hela världen eftersom de älskar att vara där. Den här fixeringen vid rättigheter alla lov och semestrar förstår jag mig inte på. Det finns en anledning att man bara får spara 96 dagar efter 4 års ålder. Och det finns en anledning till pappamånader. De borde vara fler.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (Förälder) skrev 2021-06-02 23:07:24 följande:

    Precis, verkar ha fördomar om mycket.

    Jag har 6 års högskolestudier bakom mig, men det går ändå att finns en vikarie för mig, även om arbetslösheten är väldigt låg. Bara man betalar så finns det alltid de som är intresserade. Jag sa till om min FL redan i januari, så de har haft gott om tid att ordna vikarie.


    I sagornas värld....

    Så de har hittat en vikarie för dig nu sedan du startade tråden? Fantastiskt.
  • Anonym (Ph)
    Anonym (Förälder) skrev 2021-06-03 22:18:08 följande:

    Vad menar du med i sagornas värld? Att jag har 6 års högskolestudier? Verkligen helt menlöst att du skriver i den här tråden när du bara försöker provocera och kommer med helt tomma ifrågasättanden och påhopp.

    Var någonstans har jag skrivit att de funnit en vikarie? Hur var det med läsförståelsen egentligen?


    [quote=81165614][quote-nick]Anonym (Förälder) skrev 2021-06-02 23:07:24 följande:[/quote-nick]Precis, verkar ha fördomar om mycket.

    "Jag har 6 års högskolestudier bakom mig, men det går ändå att finna en vikarie för mig, även om arbetslösheten är väldigt låg."

    "ja de kommer ta in ersättare för mig."

    Det är bara någon vecka kvar till sommarlovet. Du har ansökt om fl, du skriver att de tagit in ersättare. Så ja du måste ha fått besked nu. Du ska vara ledig 8 v och arbetsgivaren har tagit in ersättare. Eller? Så vad exakt gnäller du för? Du är inte trovärdig.
Svar på tråden Föräldraledigt varje år......