Inlägg från: Anonym (Lagen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lagen)

    Föräldraledigt varje år......

    Så länge du håller dig till lagen är detta inget problem.

    Oavsett så skulle du troligtvis ta ut dessa dagar ändå någongång. Om chefen anser att ledighet är ett problem så spelar det ingen roll om du tar ut dem på sommaren eller vintern. Det blir ett problem ändå.

    Min mans arbetsgivare önskar helst inte han ska ta semester eller ledighet på sommaren eftersom det är högsäsong i hans bransch då. Min arbetsgivare ser helst att jag tar semester och ledigt under industrisemestern, mellandagarna och klämdagar eftersom vi har en lägre arbetsbelastning då.

  • Anonym (Lagen)
    Anonym (Teamis) skrev 2021-05-30 18:04:45 följande:

    Jag gör ett jättebra jobb, vår närvaro är mycket hög.

    Barn växer upp, visst. Men det tar  lång tid och kostar mycket frånvaro. Det är inget vi vill ha.

    Eftersom jag inte tänker gå in närmare på vad vårt företag har för inriktning så kan jag knappast fråga vad du jobbar med. Men jag erkänner att jag allt är lite nyfiken, då du säger att de äldre är de som är borta mest.

    Jag har en gedigen erfarenhet och allt säger att jag agerar rätt för att tillgodose behovet av närvarande personal. Givetvis vet min chef hur jag arbetar. Jag är närmast chefen och utför chefsarbetet när min chef är ledig/har semester/whatever.


    Jag finner detta intressant. På min arbetsplats betyder inte närvaro automatiskt att man arbetar mer än dem som jobbar hemifrån med sjuka barn eller har hemmakontor (det är snarare motsatt). Du har troligtvis ett arbete som inte går att utföra utan att vara fysiskt närvarande på arbetsplatsen.

    Vem och under vilken fas i livet som olika arbetsgivare väljer att anställa beror nog mycket på hur och var arbetet ska utföras.
Svar på tråden Föräldraledigt varje år......