• Postman

    Vilken definition av jämställdhet ställer du dig bakom?

    Väljer självklar lika förutsättningar. Startar jag ett eget företag ihop med några killkompisar så ska vi själva välja vilka som ska ingå i styrelsen eller vilka vi vill anställa.

  • Postman
    Anonym (Vänster är ett skällsord) skrev 2021-06-03 19:25:47 följande:

    Varför är bara ungefär 3 av 100 sjuksköterskor män?

    Är detta då en indikator på att männen är diskriminerade, att de som grupp inte har samma förutsättningar att utbilda sig till och arbeta med detta yrke?


    9 av 100 undersköterskor är män. Varför sägs det eller görs det aldrig nåt om det. Hur ser dessa jämställdhetsplaner ut kan man undra. Fast det där med jämställdhet kanske bara rör manligt dominerade branscher.
  • Postman
    Anonym (Sara) skrev 2021-06-04 08:58:50 följande:

    Jag känner inte igen mig i att det inte skulle pratas om den skeva könsfördelningen inom vården. Det görs ju gott om utredningar, rapporter, ar etsplatsarbeten och handlingsplaner för att öka andelen män i vården. I rapporterna lyfts också sådant som arbetmiljön för män, utanförskap osv. Sådant som också lyfts när det gäller kvinnor i mansdominerade branscher.


    Ok, ja det är ju bra om det fungerar så som du säger. Det kanske lyfts då inom regionerna så vi andra inte ser. Man ser aldrig någon sådan diskussion i media överhuvudtaget.
  • Postman
    Anonym (Inte samma) skrev 2021-06-08 07:52:11 följande:

    Intressant artikel idag om Cissi Wallin.

    www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/kRl9Gv/cissi-wallin-gor-avbon-var-del-av-en-rorelse

    Under flera år var jag en stor del av en rörelse, en obehaglig mentalitet på nätet som drog fram vecka efter vecka. Det främsta syftet var att hitta saker och personer att känna sig illa berörd av. Allt och alla skulle problematiseras! Förtrycket fanns överallt!", skriver Wallin i Expressen.

     

    Lite det här jag sagt länge. Det är inget fel med att jobba för jämställdhet och ta fram saker som är dåligt osv. Inte alls. Men många jobbar med samma agenda som Cissi tar upp i artikeln att det enda målet är att hitta saker som man kan vrida och vända på så att man ska känna sig kränkt. I vad det än är så hittar vissa fel eller ur någon synvinkel kan få det till att kvinnorna är förtryckta. 

    Klart kvinnor är förtrycka i många situationer det är inte det. Men när man gör det till en sport att alltid hitta en synvinkel på allt som gör att man kan få på sig offerkoftan. Då går det till överdrift. 

    Människor är inte förtryckta överallt och allt som händer har inte en hemlig agenda att trycka ner kvinnor. Men så länge man har sådana glasögon på så går det inte att få fram den seriösa diskussionen om en bättre värld för båda könen.


    Ja exakt. Jag håller med. Undra vad som gjorde att hon kom till insikt, om vi nu ska lita på att hon har kommit till insikt.
Svar på tråden Vilken definition av jämställdhet ställer du dig bakom?