Inlägg från: Anonym (Lova) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lova)

    Vilken definition av jämställdhet ställer du dig bakom?

    Anonym (Demokrati o jämställdhet?) skrev 2021-06-03 16:45:41 följande:

    Jag tror att jag generellt är för jämställdhet, och troligen mest baserat på lika förutsättningar.

    Men när det gäller t ex företagsledning, styrelse och kundleverans så är det ju inte helt enkelt.

    Det är alltid kunden/konsumenten som betalar (även i de fall där kunden är skattebetalaren).

    Men sanningen är ju att om kunden/konsumenten som betalar får bestämma så är det endast leveransen, alltså kundnyttan, som avgör.

    Du eller jag som betalande kund bryr oss egentligen inte alls om jämställdhet när det kommer till vad vi är beredda betala för.

    Vi kan tycka saker och vi kan säga saker, t ex för att vara PK och för att vara omgivningen till lags, men när det kommer till kritan så handlar det bara om att vi är beredda betala endast för den leverans vi får och då bryr vi oss egentligen väldigt lite om jämställdhet och vi bryr oss inte om annat "godhets-knarkande" som t ex floskeln om alla människors lika värde.

    Jag har ännu inte träffat en enda konsument som är beredd till och som aktivt väljer en dyrare tjänst eller en dyrare vara enbart för att den representerar jämställdhet. 

    Tänk t ex på om du själv eller någon du känner ärligt gör ett aktivt val och helt avstår från att köpa varor från Kina eller lågprisländer där det förekommer barnarbete, där jämställdhet inte råder, och liknande?

    Jag är självfallet för jämställdhet och för kvinnlig rösträtt.

    Men man kan reflektera över och beakta de fruktansvärda samhällsproblem vi nu har dragit på oss i Sverige, som t ex fördärvar vårt sedan gammalt uppbyggda välfärdssystem och att vi dragit på oss denna fruktansvärda kriminalitet.

    Om man inte gillar dessa problem så kan man åtminstone en sekund reflektera över kvinnlig rösträtt.

    Om vi inte hade haft kvinnlig rösträtt och om vi kollar på de senaste valens resultat och vi kollar på partisympatier så kan man klart konstatera att landet Sverige hade sett annorlunda ut och vi hade sannolikt räddat oss från dessa samhällsproblem i den omfattning som vi nu dragit på oss om vi inte hade haft kvinnlig rösträtt.

    Kvinnor är uppenbarligen i många fall mer känslostyrda än män och många kvinnor röstar och fattar beslut mera på känslor än på fakta.

    De som skapar mest känslor är de som hörs mest i samhället och i debatten vilket i mycket hög utsträckning styrs av media men också av s k influensers och andra. De som är tongivande i dessa känslostyrda sammanhang, de som syns och hörs överlägset mest, är vänstermänniskor. De som syns och hörs mest är de som är bäst på att spela på känslor. Bl a bland alla journalister är det en mycket stark majoritet av vänstermänniskor och detsamma verkar gälla bland artister och andra liknande personer som alltid hörs mest i bruset och som alltid spelar på känslor. En viss ung arg tjej som hörs allra mest i miljöfrågor är väl just ett sådant exempel på att känslor spelar mycket större roll än fakta (med det har jag inte sagt att hon inte skulle vara bra!) 

    Alla dessa känslor verkar spela direkt till många kvinnors egna känslor och som kvinna verkar många tycka, rösta och fatta beslut i hög grad baserade på dessa känslor, utan fakta och utan att egentligen ha satt sig in i frågor och vad man egentligen själv har skaffat sig en väl underbyggd åsikt.

    Många kvinnor låter sig uppenbarligen i högre utsträckning styras av sina känslor.

    Självfallet anser jag att vi ska ha kvinnlig rösträtt. Men samtidigt är fakta ändå att vi alla, kvinnor som män, tycker att det är fel när vårt välfärdssystem utnyttjas på fel sätt, ibland av helt fel människor och på ett sätt som det inte var avsett för och fakta är väl att ingen av oss önskar att vi ska ha dessa fruktansvärda samhällsproblem i Sverige?

    Som betalande kund, och som skattebetalare, vill jag absolut inte ha regler om 50/50 kvinnor/män i bolagsstyrelser eller i politisk ledning.


    Jag håller med resonemanget fast motsatt. Jag är självklart för jämställdhet och tycker att män ska ha rösträtt. Men ibland kan jag tvivla om män inte har för mycket inflytande för landets bästa, alltså samhällets fördärv beror ju främst på män. Mord, våldtäkter, misshandel, rån, knark, bränder, utsläpp från stora bilar... ja män som grupp kostar ju samhället en enorm förmögenhet pga av all skada och sorg de orsakar. Pengar som hade kunnat läggas på välfärd och betydligt roligare saker.

    Jag tycker som sagt att män ska få ha kvar sin rösträtt, men faktum är att de är för känslostyrda och det är aldrig bra i rationella sammanhang. Ofta fattar de beslut utifrån egoistiska handlingar än gruppens bästa. Ofta pga av prestige och maktutjämförelse med andra män som kommit upp sig. Ett tuppande som jag själv varit med om som fått högt kompetenta medarbetare (män) sparkade pga av prestige och rädsla. Förödande för bolaget!

    Nä om män kunde ta situationer som en kvinna, vända andra kinden till, knyta näven i fickan istället för att slå eller agera i aggressiv affekt...Då hade mycket varit bättre. Men män har svårare att kontrollera sina känslor än kvinnor. Tyvärr. Men såklart tycker jag ändå att män borde få ha halva bestämmanderätten i ett samhälle de utgör 50% av.
  • Anonym (Lova)
    Anonym (Vänster är ett skällsord) skrev 2021-06-03 23:07:20 följande:

    Jämställdhet ur ett feministiskt perspektiv handlar enbart om trycka ner män som grupp och höja upp kvinnor som grupp, allt rättfärdigat av någon  "könsmaktsordning" som de själva upplever, men aldrig i något sammanhang kan konkretisera.

    Män har det så bra, vi kvinnor vill också ha det som är bra som män har!!1!

    Vi män säger då att det ska ni självklart ha, vi är alla jämnlikar, varsågod o välkommna att göra allt som vi gör, på samma villkor o lev samma underbara liv som vi tydligen gör...

    Men nä, det duger inte åt de förtryckta kvinnorna, de ska inte tvingas göra saker på samma villkor, det kan omöjligt ställas samma krav på dem.... De ska ju ha specialbehandling och allting individanpassat, och dessutom bli inkvotterade. För ens grupptillhörighet är helt avgörande, ens kompetens spelar mindre roll än hur man är skapt i skrevet....


    Vaddå för specialanpassningar? Vad är det kvinnor får för gräddfil på sina yrkespolitiker menar du? Motivera.

    I den här pandemin med hemarbete har det verkligen slagit mig hur mycket mer flitigt kvinnor i min närhet jobbar jämfört med män. Kvinnor som väljer att gå ner 80% i tjänst när de inte fixar att jobba 100% på jobbet, 75% hemma samt vara den som har det sociala ansvaret och ständigt ligga i schema. Samtidigt som mannen i sin tur är anställd på 100% men fuskar med tiden och sitter och lallar ett par timmar om dagen på arbetstid samt spelar paddel.

    Vad är det för lättnader vi kvinnor skulle ha som inte män har? Det finns en anledning till varför kvinnor i åldern 30-40 skenar i utbrändhetsstatistiken. Utmattning som beror att hennes partner inte tar ett jämlikt ansvar över barn, hem, scheman och socialt och emotionellt ansvar.

    Klart som fan vi siktar efter mannens positioner.., så man kan få lite jävla vila här i livet
Svar på tråden Vilken definition av jämställdhet ställer du dig bakom?