Inlägg från: Kermit1561 |Visa alla inlägg
  • Kermit1561

    Praktiska åtgärder för minskat familjevåld och ökad jämställdhet?

    Pilsner skrev 2021-06-04 13:22:01 följande:

    Samkönade par har mindre relationsvåld. Kanske en lösning som inte faller alla i smaken dock.


    Vad har du fått det ifrån? Det är snarare tvärtom... 
  • Kermit1561
    FDFMGA skrev 2021-06-08 09:38:30 följande:
    Svårt att generalisera utifrån egna erfarenheter.

    Men jag minns första föräldraledigheten. Vi bodde rätt isolerat då och under min halva så hände det på ett plan inte mycket, dagarna var sig lika och flöt ihop till - till något som jag i efterhand ser som ett av mitt livs största och mest fascinerande upplevelser.

    Jag tror att det kan vara så att föräldrar som aldrig fått bli riktiga föräldrar vid en uppslitande skilsmässa i större utsträckning ser barnen som en del av den andra föräldern och därför är mer benägna att använda barnen som ett vapen i konflikten.
    Jag tror problemet dels är traditionella könsroller, män bedöms fortfarande efter hur de presterar och att då vara hemma och inte prestera på traditionellt vis blir en risk. Men det är också så att diskussionen länge handlade om att män skulle vara föräldralediga så att kvinnor kunde gå tillbaks till jobbet vilket gjorde att män lämnade avgörandet till kvinnorna som till stor del fortsatte välja att vara hemma. Om diskussionen hade utgått från att det är viktigt för barnen att pappor är hemma så skulle resultatet se annorlunda ut. 

    Vi delade lika och de enda som ifrågasatte min ledighet var, anmärkningsvärt nog, kvinnor! De frågade hur hon "kunde tillåta" det, hon hade ju burit det i 9 månader etc... Och det var (relativt) unga kvinnor.    
Svar på tråden Praktiska åtgärder för minskat familjevåld och ökad jämställdhet?