Inlägg från: Karlington |Visa alla inlägg
  • Karlington

    Nästan alla är korkade

    Stefan99 skrev 2021-06-04 19:20:52 följande:

    Folk saknar i allmänhet empati och allmän kunskap idag.


    Åh, du utsökta ironi! :D
  • Karlington
    Aniiee skrev 2021-06-05 20:59:49 följande:
    Men, nej, det är kanske inte så smart att vara lite ödmjuk och inte se ner på människor.... Hellre dö högst upp på berget, då, för IQn är viktigare.
    Och guldmedaljen i feltolkning går till... ;)
  • Karlington
    Challenger skrev 2021-06-06 17:18:49 följande:
    De IQ-tester jag har sett bygger ju på att man först tittar på en bildserie av geometriska figurer. En rektangel, triangel, ett kryss och en cirkel. De kan vara fyllda med färg eller tomma. Man får studera två sådana sekvenser, sedan ska man bedöma vilken geometrisk figur som ska in i en tredje sekvensen.

    Finns ju personer som är jätteduktiga på sådant, men saknar förmågan att knyta skorna, kan inte prata, vet inte skillnaden på en tjej eller pojke, vet inte vad huvudstaden i Sverige heter osv osv. Är man då intelligent eller har man bara högt IQ på ett test?

    Jag skulle nog vilja definiera intelligens som förmågan att ta till sig ny kunskap för att sedan hantera den praktiskt i vardagliga situationer. Men det mäter ju inte IQ-tester. 
    Det ingår lite mer än så i IQ-test. Men sen får du också tänka på att testet är ett sätt att mäta IQ/intelligens, men det är inte definition av intelligens. Intelligens är mycket mer än att bara kunna förstå geometrisk problem.

    Jämför med isokai-test: isokai ska vara ett tillförlitligt styrketest, men styrka är ju inte bara förmågan att prestera på isokai-test. :) Styrka går långt bortom testet, precis som IQ/intelligens gör.
Svar på tråden Nästan alla är korkade